یتیمک غذای خوشمزه گیاهی است که در شهرهای مختلف به روشهای متفاوت تهیه می شود در این بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه یتیمک بوشهری با ما همراه باشید که جزء غذاهای سنتی بوشهر است. همچنین در بخش آشپزی طرز تهیه آش گوشت بوشهری را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه یتیمک بوشهری
- بادمجان:۳ عدد
- پیاز : یک عدد
- لوبیا چشم بلبلی:۱۵۰ گرم
- آب تمبر هندی: نصف لیوان
- نمک، فلفل قرمز و زردچوبه: به میزان لازم
- آب: یک لیوان
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه یتیمک بوشهری
- برای تهیه یتیمک بوشهری ابتدا لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل با مقداری آب خیس کنید و چند بار آب آن را عو ض کنید. بعد ار 24 ساعت لوبیا را بپزید در حین پختن نیز دو بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کامل گرفته شود.
- بادمجان را پوست بگیرید و نگینی خرد کنیدو در آب نمک به مدت 30 دقیقه خیس کنیدتا تلخی آن گرفته شود .بعد از نیم ساعت بشویید و در آبکش بریزید.
- در یک تابه مناسب ، پیاز را ریز خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا کمی طلایی شود. سپس بادمجان شسته شده را به پیازسرخ شده اضافه کنید و به آن ، فلفل، زردچوبه به میزان لازم اضافه کنید.
- بادنجانها را کمی در روغن تفت دهید . سپس یک لیوان آب به مواد داخل تابه اضافه کنید و به مدت نیم ساعت حرارت دهید تا بادنجانها نرم شوند.
- مقداری تمبر هندی ( نصف یک بسته کوچک) را در نصف لیوان آب گرم خیس کنید و بعد از نیم ساعت از صافی رد کنید و کنار بگذارید.
- لوبیا چشم بلبلی پخته شده روی بادمجان بریزید و آب تمبر هندی را هم اضافه کنید. نکته قابل توجه این است که تمبر هندی شور است، هنگام اضافه کردن نمک دقت کنید غذای شما شور نشودبه همین دلیل نمک را در آخر پخت اضافه کنید.
- این غذا تند سرو می شود ، اگر غذا تند دوست دارید فلفل را بسته به سلیقه خود اضافه کنید. وقتی آب یتیمک کم شد و تمبر هندی به خورد مواد رفت آن را در ظرف سرو بکشید و با سبزیجات تازه و نان سنگگ میل کنید .
ارسال دیدگاه