کباب کوبیده بناب
- گوشت چرخ کرده گوسفندی1 کیلوگرم
- پیاز ساطوری شده150 گرم
- نمک و فلفل
- سماق
دستور تهیه کباب کوبیده بناب :
- پیازها را پوست گرفته و پس از شستن، به صورت نگینی خرد کنید. سپس با یک چاقوی تیز، آنها را ساطوری کنید، طوریکه آب پیاز خارج نشود. پیاز را طوری خرد کنید که نه خیلی ریز شود و نه درشت باشد تا موقع خوردن در کباب احساس شود. در واقع راز کباب کوبیده بناب در نحوه ساطوری کردن پیاز آن است.
- گوشت کباب بناب را که بهتر است از قلوه گاه گوسفندی باشد، دوبار چرخ کرده و در کاسه بزرگی بریزید.
- پیاز را همراه با کمی نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن گوشت و پیاز کنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
- روی ظرف حاوی گوشت را سلفون کشیده و به مدت ۱ الی ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
- گوشت را از یخچال خارج کرده و شروع به سیخ گرفتن آن کنید.
- سیخ گرفتن کباب کوبیده قدری تمرین و تجربه لازم دارد، برای این کار یک کاسه آب سرد کنار دست و یک سینی زیر دست خود قرار دهید.
- دست خود را در آب بزنید و یک مشت از مایه گوشت (حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم) بردارید و در دست خود شکل دوک مانندی به آن بدهید.
- سیخ را در این دوک فرو کرده و با فشار انگشت شست و میانی، گوشت را در سیخ پهن کنید تا یکدست شود، سپس با فشار انگشتان شیارهایی در گوشت ایجاد کنید طوریکه اثر انگشتان روی آن بماند.
- در پایان، سر و ته مایه گوشت را با فشار دو انگشت به سیخ بچسبانید.
- سیخهای کباب را روی آتش زغال خیلی داغ قرار داده، زغال را باد نزنید، صبر کنید تا گوشت خودش را بگیرد و سیخها را به ترتیب برگردانید.
- همین که رنگ کباب برگشت، سیخها را یکی یکی بردارید، لای نان قرار داده و کمی فشار دهید تا نان، چربی کباب را جذب کند. سپس کباب را باز روی آتش بگذارید و ۳-۲ دور دیگر برگردانید. این کار علاوه براینکه باعث مغز پخت شدن گوشت میشود، از سوختن گوشت نیز جلوگیری میکند.
- پختن کباب کوبیده روی هم رفته بیش از ۶-۵ دقیقه طول نمیکشد، حرارت دیدن بیش از حد آن باعث خشک شدن کباب خواهد شد.
- در پایان پخت، سیخهای کباب را لای نان بگذارید، با یک دست نان را نگه دارید و با دست دیگر سیخها را بکشید.
- روی کباب سماق بپاشید و با نان یا پلو و سبزی خوردن نوش جان کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از گوجه فرنگی و فلفل سبز کبابی نیز در کنار کباب کوبیده بناب استفاده کنید.
ارسال دیدگاه