4 مدل پخت پلو مخصوص شهر شیراز

سه‌شنبه 28 تیر 1401 آشپزی
پخت پلو

پخت پلو

4 مدل پخت پلو مخصوص شهر شیراز

1-طرز تهیه هویج پلو

مواد لازم هویج پلو

هویچ چهار عدد متوسط

سینه مرغ یک عدد

برنج سه پیمانه

رب گوجه فرنگی دو قاشق(دوستان بجای رب میتونید زرشک بزنید)

روغن به مقدار لازم

پیاز یک عدد متوسط

نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم

آب مرغ یک لیوان

 

طرز تهیه هویج پلو

-برای درست کردن هویج پلو زعفرانی مجلسی با مرغ بهتر است از سینه مرغ استفاده کنید

-مرغو با پیاز و سیر و زعفران و نمک تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند و کمی طلایی شود. حالا نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مرغ اضافه کنید و کمی دیگر تفت دارید تا طعم خامی ادویه‌ها گرفته شود.

. در فاصله‌ای که مرغ پخته می‌شود  هویج‌های شسته شده را نازک پوست بگیرید و با رنده درشت، رنده کنید. در یک ماهیتابه مناسب مقداری کره گرم کنید و خلال‌های هویج را در کره تفت دهید.

بعد از سبک شدن هویج‌ها، پیازداغی را که از قبل آماده کرده بودید به هویج‌ها اضافه کنید. سپس خلال نارنج را اضافه کنید. یک دقیقه تفت دهید و سپس شعله را خاموش کنید.

برنج را طبق روال معمول بپزید و آبکش کنید.برنج رو کمی زنده آبکش کنید

کف قابلمه را با نان یا ورقه‌های سیب‌زمینی برای ته‌دیگ بپوشانید و سپس به صورت لایه لایه برنج و مخلوط هویج، خلال نارنج و پیازداغ را اضافه کنید. روی لایه آخر مقداری کره بریزید و اجازه دهید هویج پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز دم بکشد.

طرز تهیه هویج پلو

طرز تهیه هویج پلو

 

2-طرز تهیه عدس پلو

مواد لازم برای عدس پلو :

۲ پیمانه برنج

۱ پیمانه عدس

۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده

۱ پیمانه کشمش پلویی

ا عدد پیاز متوسط

کره یا روغن مایع برای روی برنج و تفت دهی به میزان لازم

نمک ، فلفل ، زردچوبه و پودر دارچین به میزان لازم

زعفران دم کرده به میزان لازم

 

طرز تهیه عدس پلو

-برنج را چند ساعت خیس کرده و بعد با مقداری آب و نمک اجازه میدیم و بیزه ( بعد به صورت کمی زنده آبکش میکنیم )

-عدس رو هم بهتره چند ساعت خیس کنید تا نفخش گرفته بشه بعد با چند لیوان آب بذارید تا حدی بپزه که نرم بشه

-کشمش رو خیس میکنیم و کنار میذاریم به مدت حداقل ۱ ساعت پیاز رو نگینی خرد کرده یا با رنده درشت رنده میکنیم و در روغن تفت میدیم وقتی سبک شد زردچوبه و پودر دارچین میزنیم و گوشت رو اضافه میکنیم گوشت که تفت خورد و تغییر رنگ داد نمک و فلفل و زردچوبه و پودر دارچین زده و حرارت رو زیاد میکنیم تا آب گوشت تبخیر بشه

-حالا کف یه قابلمه کمی روغن ریخته مقداری زعفرون ، نمک و کنجد میریزیم و سیب زمینی هایی که از قبل ورقه کردیمو ته قابلمه میچینیم

-یک لایه برنج آبکش شده به همره زعفرون و پودر دارچین یک لایه عدس یک لایه کشمش خیس خورده لایه هارو به همین ترتیب تا جاییکه موادمون تموم بشه ادامه میدیم و در نهایت عدس پلومونو با حرارت کم و شعله پخش کن دم میکنیم

-برنج رو کمی زنده آبکش کنید

-در تمام مراحل با دست و دلبازی از پودر دارچین استفاده کنید چون خوشمزگی پلو عدس به دارچینه

-اگه قصد ندارید بصورت لایه لایه عدس پلو رو سرو کنید کشمش رو به همراه گوشت کمی تفت بدید و بعد اضافه کنید

-میتونید گوشت هارو قلقلی کنید یا به جای کشمش خرما یا زرشک بریزید

-از زعفران حتما استفاده کنید

طرز تهیه عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو

3-طرز تهیه  لوبیا پلو

مـواد لازم لوبیا پلو

لوبیا ….. پانصد گرم

مرغ …. نصف سینہ مرغ

فلفل دلمه …. نصف

پیاز …. يك عدد بزرگ

رب …. يك ق.غ

پوره گوجه …. يك ليوان

روغن …. به میزان لازم

پاپريكا … يك ق.غ

دارچین … يك ق.چ سرپر

نمك و فلفل …. به میزان لازم

برنج …. سہ لیوان

كره …. پنجاه گرم

زعفران غلیظ … …. سه  ق.غ

طرز تهیہ لوبیا پلو

-پیاز رنده درشت بزنید و تفت بدید با روغن سبك شد یہ مقدار زرچوبہ بزنید

-نیاز نیست پیاز کامل سرخ بشه مرغ خرد کرده رو اضافه کنید و تفت بدید در این زمان تفت دادن پیاز با مرغ سرخ میشہ

-بعد تفت دادن مرغ يك ليوان پورہ گوجہ رو اضافه کنید بهم بزنید در تابه رو بزارید روے شعله کم تا مرغ کامل داخل پورہ گوجہ پختہ بشہ و آب گوجه هم گرفته بشه

-در این مرحلہ فلفل دلمه و رب گوجه رو اضافه کنید ده دقیقہ روے شعلہ خيلي كم تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و خوشرنگ بشه در این مرحله زعفران هم اضافه كنيد

-لوبیات که از قبل پختید رو اضافه کنید چند دقیقہ تفت بدید ادویہ جات داخل کپشن رو اضافہ پنج دقیقه دیگه تفت بدید تا عطرهاے ادویہ جاتتون بلند بشه بعد شعلہ رو خاموش كنيد

-برنج از چند ساعت قبل کہ شستید روے گاز بزارید به صورت دانہ شمارتر بردارید تا وقتی مواد بهش اضافه میکنید شفتہ نشہ

-بعد از آبکش کردن برنج تہ قابلمہ چند قاشق روغن بریزید تہ دیگ دلخواهتون بزارید میتونید یک لایہ برنج یک لایہ مواد بریزید یا مثل من كامل مخلوط كنيد بعد دم بزارید

-زیر قابلمه برنج حتما شعلہ پخش كن بزارید وقتی بخار برنج بلند شد كره ذوب شده رو روش بریزید اجازه بدید چهل و پنج دقیقه دم بکشہ

 

طرز تهیه  لوبیا پلو

طرز تهیه  لوبیا پلو

 

4-طرز تهیه کلم پلو

مواد لازم کلم پلو  :

کلم قمری ( کلم سر ) یا کلم برگ نیم کیلو

آبغوره به میزان دلخواه

پیاز 1 عدد

گوشت چرخکرده 250 گرم

آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری

برنج 4 پیمانه

سبزی کلم پلو ( تره ، کمی ترخون ، ریحون ، شوید )  200گرم

نمک ، فلفل ، زردچوبه ، ادویه کاری

 

طرز تهیه کلم پلو:

 

اول کلم رو خلالی خرد کنید . همه رو در روغن تفت بدید تا آبش کشیده بشه . نمک ، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و همچنین چاشنی که آبغوره هست . آبغوره رو زیاد بزنید که یکم ترش بشه و بذارید خوب آبش جمع بشه

 

برای کوفته کلم پلو اول پیاز رو رنده کنید و آبشو بگیرید . بعد گوشت چرخ کرده ، نمک ، فلفل و زردچوبه با پودر کاری و کمی آرد نخودچی اضافه کنید و خوب ورز بدید . قلقلی ها نباید بزرگ باشن همه رو قلقلی کنید و خوب سرخ کنید.

 

برنج رو بجوشونید و آخرای جوش بهش سبزی بزنید . برنج رو آبکش کنید . کف قابلمه رو چرب کنید و یک لایه ته دیگ دلخواه مثل نون یا برگ کاهو بچینید . لایه لایه برنج و مخلوط کلم رو بریزید و در آخر کمی کره حیوانی بریزید و بذارید برنج دم بکشه ، وقتی خواستید غذا رو بکشید کوفته ها رو دورش بریزید.

 

معمولا کوفته ها رو وسط برنج میذارن و دم میکنن اما اگه جدا بریزید کوفته ها ترد تر هستن . دیگه سلیقه ای هست .

کلم پلوی شیرازی

کلم پلوی شیرازی

feritatay

صبحانه لاکچری/ طرز تهیه فریتاتای اسفناج و قارچ

چلو دیزی

چلو دیزی/ طرز تهیه چلو دیزی کاشانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا