طرز تهیه نرگسی پلو شیرازی

چهارشنبه 17 آبان 1402 آشپزی
نرگسی پلو

نرگسی پلو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شیرازی است که بیشتر در فصول سرد سال تهیه می‌شود. این غذا به دلیل استفاده از سیر سبز و زردک، عطر و طعمی بی‌نظیر دارد. قنبر پلو، یکی دیگر از غذاهای خوشمزه شیرازی است که با گوشت گوسفندی یا گوشت مرغ تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا، ابتدا گوشت را با پیاز و ادویه جات تفت می‌دهند و سپس آن را با رب گوجه فرنگی و آب می‌پزند.

برنج را نیز به صورت معمول آبکش می‌کنند و با مواد آماده شده مخلوط می‌کنند. سپس آن را دم می‌گذارند. رب پلو، یکی دیگر از غذاهای سنتی شیرازی است که با رب گوجه فرنگی و برنج تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا، ابتدا رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت می‌دهند و سپس آن را با آب می‌پزند. برنج را نیز به صورت معمول آبکش می‌کنند و با مواد آماده شده مخلوط می‌کنند. سپس آن را دم می‌گذارند.

مواد لازم برای تهیه نرگسی پلو

مواد لازم برای تهیه نرگسی پلو

  • برنج: ۴ پیمانه
  • سیر خشک :۱ بوته
  • عدس: ۱ پیمانه
  • زردک:۴ عدد
  • شوید تازه خرد شده : ۱/۲ پیمانه
  • پیاز :۱ عدد
  • زعفران: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه نرگسی پلو شیرازی

طرز تهیه نرگسی پلو شیرازی

  1.  برنج را از ۲ تا ۳ ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید. عدس را نیز با مقداری آب ولرم برای ۱ ساعت خیس کنید و ۲ بار آن را عوض کنید تا نفخ عدس گرفته شود. سپس با مقداری آب و نمک بپزید. مراقب باشید عدس له نشود.
  2. پوست سیر را جدا کرده و رنده یا له کنید.
  3.  پیاز را شسته و نگینی خرد کنید. در تابه‌ای با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. کمی زردچوبه اضافه کنید. سپس زردک‌های رنده شده یا خلال شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. در تابه را بگذارید تا بپزد و نرم شود. بعد از پخت زردک، سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
  4. عدس پخته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافه آن برود و به مواد اضافه کنید. سپس مقداری فلفل سیاه به همراه پودر لیموعمانی (یا آب لیمو تازه) به مواد اضافه کنید و هم بزنید. شعله را خاموش کنید و مواد را کنار بگذارید.
  5. آب را در قابلمه‌ای مناسب به جوش آورید. برنج را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج نرم شود. شوید تازه را به برنج اضافه کنید. چند جوش که زد برنج را آبکش کنید.
  6.  کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را ته قابلمه بیندازید. سپس برنج و مواد آماده شده را لایه به لایه بریزید تا مواد تمام شود.
  7.  برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم دهید. در آخر پخت روغن یا کره ذوب شده و زعفران دم کرده را روی برنج بریزید.
  8. برنج دم کشیده را در دیس بکشید و به تنهایی یا با مرغ پخته شده میل کنید.

نکات تهیه نرگسی پلو

نکات تهیه نرگسی پلو

  • برای اینکه عدس نفخ نداشته باشد، بهتر است آن را از شب قبل خیس کنید و ۲ بار آب آن را عوض کنید.
  • اگر تمایل دارید که عدس له نشود، می‌توانید آن را به صورت نیم‌پز بپزید.
  • برای اینکه برنج نرگسی پلو خوشمزه‌تر شود، می‌توانید از شوید تازه استفاده کنید.
  • اگر زعفران دم کرده ندارید، می‌توانید از زعفران خشک استفاده کنید. برای این کار، مقداری زعفران خشک را با مقداری آب جوش مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه دم بگذارید.
املت بدون نان

املت بدون نان

کیک سبزیجات

کیک سبزیجات میان وعده مناسب و مقوی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا