منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

دوشنبه 1 اسفند 1401 آشپزی
منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

دوستای عزیزم سعی کردم برای عید نوروز آموزشهای تهیه شیرینی های ساده و کاربردی و البته بسیار خوشمزه رو براتون بذارم ایشالا که ازش استفاده کنید و برای نوروز خودتون دست به کار بشید.

شیرینی نخودچی:

این شیرینی کلا جزو شیرینی های به شدت ساده و خوشمزست که توی عید خیلی زیاد استفاده میشه و افراد مبتدی و تازه کار هم راحت میتونن تهیش کنن !


مواد لازم:

  • پودر هل:1قاشق مرباخوری سرپر
  • پودر شکر:نیم کیلو
  • خلال پسته :به میزان لازم
  • کره:نیم کیلو
  • آرد نخودچی:1کیلوگرم


طرز تهیه:

1. اول پودر شکر رو با کره مخلوط کنید و با قاشق خوب هم بزنیدشون تا یکنواخت بشن.کره باید از قبل نرم شده باشه.آرد نخودچی و پودر هل رو یکباره به مواد اضافه کنید و بعد دستتون رو کمی چرب کنید و مواد رو خوب ورز بدید تا کامل همه چیزا با هم قاطی بشن.حالا دو دفعه مواد رو چرخ کنید تا کاملا از یکنواخت شدنش مطمئن بشید .حتما کار چرخ کردن مواد رو دو بار انجام بدید یا حتی 3 مرتبه چون در کیفیت نهایی بسیار موثره.

2. حالا خمیر آماده شده رو روی سطح چرب شده پهن کنید و به قطر دلخواه درش بیارید.روی خمیر قالب بزنید یا اینکه اونو قلقلی کنید و روی هر کدوم از شیرینی ها مقداری پودر پسته یا خلال قرار بدید.داخل سینی فر کاغذ روغنی بندازید و شیرینی ها رو داخلش بچینید.فر رو از قبل 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی رو 35تا40 دقیقه داخلش قرار بدید.

نکات:

1)اگر دوست دارید مقداری زعفران هم به خمیر اضافه کنید.

2)میتونید مقداری پودر پسته هم داخل خمیر بریزید.

3)به جای کره میشه از روغن جامد استفاده کرد.

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

 

 


نان برنجی:

مواد لازم:

  • گلاب:نصف پیمانه
  • تخم مرغ:1عدد
  • پودر شکر:175گرم
  • کره:250گرم
  • آرد برنج:نیم کیلو
  • تخم خرفه یا سیاه دانه:به میزان لازم

 


طرز تهیه :

1. اول پودر شکر رو با کره کمی نرم شده مخلوط کنید و با قاشق هم بزنید تا کمی یکنواخت بشن.تخم مرغ رو نیم ساعت قبل داخل دمای اتاق قرار بدید و بعد به مواد اضافه کنید و بازم به خوبی مواد رو هم بزنید.گلاب رو هم داخل خمیر بریزید و با قاشق مواد رو خوب هم بزنید.آرد برنج رو حتما و حتما و حتما 3بار الک کنید و بعد نصفش رو کم کم به خمیر اضافه کنید و مخلوط کنید .حالا با دست خمیر رو ورز بدید و کم کم بقیه آرد رو هم اضافه کنید.

2. خمیر آماده شده رو داخل نایلون قرار بدید و دربش رو ببندید و 24ساعت بذاریدش داخل یخچال.فر رو با دمای 300درجه فارنهایت یا 150 درجه سانتی گراد روشن کنید و سینی رو چرب کنید یا کاغذ روغنی بندازید.از خمیر گلوله هایی به اندازه دلخواه در بیارید و روی سینی بذارید و بعد با مهر مخصوص یا هر وسیله ای که دوست دارید روش طرح بندازید.در آخر هم روی شیرینی ها مقداری تخم خرفه یا سیاهدانه بپاشید.سینی رو 20 تا 30 دقیقه داخل فر قرار بدید.

نکات:

1)میشه به جای کره از روغن جامد استفاده کرد.

2)حتما طرح زدن روی خمیر رو سریع انجام بدید.اگر صبر کنید بعد از چیدن همه خمیر ها روی همه مهر بزنید شیرینی ها ترک میخورن.

3)اگر دوست دارید داخل خمیر 2تا 5قطره زعفران ابکرده غلیظ اضافه کنید.

 

 

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز


شیرینی پنجره ای

مواد لازم:

  • گلاب:نصف پیمانه
  • نشاسته:75گرم
  • تخم مرغ:5عدد
  • شیر سرد:1پیمانه
  • آرد سفید گندم:75گرم
  • پودر شکر و پودر هل و پودر پسته به میزان لازم برای تزیین

 


طرز تهیه:

1. اول داخل ظرفی مناسب نشاسته و شیر سرد رو با هم مخلوط کنید.وقتی خوب با هم مخلوط شدن و کامل نشاسته حل شد ظرف رو 15 دقیقه کنار بذارید تا نشاسته داخل شیر حل بشه.حالا یکی یکی تخم مرغها رو به شیر اضافه کنید و هر بار با اضافه کردن هر تخم مرغ 1دقیقه مواد رو با چنگال خوب بزنید.(در مجموع 5دقیقه مواد رو بزنید) آرد رو حتما 3 مرتبه الک کنید و بعد خیلی کم کم و آهسته به مواد اضافش کنید.مواد رو مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشه .بهتره با چنگال مواد رو هم بزنید.

2. گلاب رو در انتها به مواد اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید.ظرف مناسبی رو انتخاب کنید که گود باشه و داخلش مقدار زیادی روغن بریزید و صبر کنید تا روغن کامل داغ بشه.قالب مناسب و مخصوص نان پنجره ای رو داخل روغن فرو ببرید و کمی صبر کنید تا گرم بشه.قالب گرم شده رو داخل خمیر قرار بدید البته نه طوری که کل قالب داخل خمیر بره حدود نصف قالب که داخل خمیر بره کافیه.

3. حالا خیلی سریع قالب رو داخل روغن کاملا داغ شده فرو ببرید و بعد از چند ثانیه قالب رو تکون بدید تا خمیر ازش جدا بشه و داخل روغن سرخ بشه.وقتی کامل شیرینی داخل روغن سرخ شد اونو خارج کتید و بذاریدش روی یه دستمال تا روغن اضافیش بره و بعد از اینکه کامل خنک شد روش مقداری پودر قند،پودر پسته و پودر هل بپاشید.

نکات:

1)اگر دوست دارید داخل مواد کمی زعفران هم بزنید.

2)غلظت خمیر باید شبیه فرنی باشه اگر خمیر خیلی شل بود بهش کمی آرد اضافه کنید و اگر خیلی سفت بود کمی دیگه گلاب بریزید.

3)قالب نباید خیلی داغ بشه یا خیلی سرد باشه چون در این صورت خمیر شما بریده میشه!

4)یادتون باشه این شیرینی رو اصلا با روغن جامد تهیه نکنید چون روغن رسوب میکنه و بد طعم میشه.

 

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز


شیرینی نعلی:

این شیرینی از اون شیرینی های پر طرفدار،ساده،خوشمزه و همه پسنده من بارها خودم تهیش کردم و به جرات میتونم بگم احتمال خراب شدنش زیر 5درصده و خیلی فوت و فن نداره پس اگر تا حالا شیرینی درست نکردید این شیرینی بهترین انتخابه!

مواد لازم:

  • آرد:120گرم
  • پودر هل:نصف قاشق چایخوری
  • تخم مرغ:1عدد
  • پودر شکر:50گرم
  • سفیده تخم مرغ:1عدد
  • کره:70گرم
  • شکلات تخته ای و پدر پسته به میزان لازم برای تزیین

 


طرز تهیه:

1. اول اجازه بدید کره کمی نرم بشه و بعد اون رو با پودر شکر مخلوط کنید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست بشن.بهتره 5تا 7 دقیقه این کار رو انجام بدید تا پودر شکر کامل حل بشه.تخم مرغ رو به مواد اضافه کنید و بازم چند دقیقه ای بزنید.

2. آرد رو حتما 3بار الک کنید و بعد کم کم به مواد اضافه کنید و هر بار با همزن خوب هم بزنید تا گلوله نشه.اواخر اضافه کردن آرد همزن رو کنار بذارید و با دست خمیر رو هم بزنید.وقتی آرد کامل اضافه شد اون رو داخل نایلون قرار بدید و اجازه بدید نیم ساعت داخل یخچال استراحت کنه.

3. وقتی زمان گذشت خمیر رو خارج کنید و ازش مقداری بردارید ور وی سطح کار رول کنید و بعد به شکل نعل خمش کنید.داخل سینی قر کاغذ روغنی بندازید یا چربش کنید و شیرینی ها رو روش بچینید.سفیده تخم مرغ رو کامل بزنید و بعد با برس روی شیرینی ها بکشید و اگر دوست دارید روی اونها خلال پسته یا بادام قرار بدید.

4. حالا سینی رو داخل فری که از قبل با دمای 175درجه سانتی گراد گرم شده قرار بدید و صبر کنید تا زیر شیرینی کاملا طلایی بشه ولی روش نیازی نیست خیلی تغییر رنگ بده.وقتی شیرینی پخت اون رو خارج کنید و نیم ساعت داخل یخچال بذارید تا سرد بشه.مقداری شکلات رو آب کنید و نوک نعلها رو داخل شکلات قرار بدید و دوباره بذاریدش یخچال تا شکلات ببنده.

نکات:

1)به جای کره میشه روغن جامد استفاده کرد.

2)اگر دوست دارید روی شیرینی رو کامل با کاکائو بپوشونید.

3)میتونید این شیرینی رو کاکائویی هم تهیه کنید و به ازای هر قاشق 1ودر کاکائویی که اضافه میکنید 1قاشق آرد از مواد کم کنید.

4)این خمیر خیلی راحت تهیه میشه میتونید با قالبها و شکلهای مختلف باهاش شیرینی تهیه کنید.

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز


شیرینی پا درازی:

این شیرینی مشهدی هست و طرفدارای خاص خودش رو داره و معمولا برای عید استفاده میشه

مواد لازم:

  • تخم مرغ:2عدد
  • آرد برنج:125 گرم
  • پودر شکر:150گرم
  • آرد گندم:125گرم
  • پودر هل:1چهارم قاشق چایخوری
  • آرد نخودچی:150گرم
  • کره:250گرم
  • تخم مرغ اضافی ،کنجد،پودر پسته ،آب زعفران و روغن مایع برای تزیین.

 


طرز تهیه:

1. کره نرم شده و پودر شکر رو با هم مخلوط کنید و با همزن خوب هم بزنید.تقریبا 5 دقیقه مواد رو مخلوط کنید تا شکر داخل کره حل بشه.تخم مرغها رو که نیم ساعت داخل دمای اتاق بودن رو یکی یکی به مواد اضافه کنید و با همزن خوب یکنواخت کنید.

2. پودر هل رو هم به مواد اضافه کنید .هر 3 آرد رو داخل ظرف جداگانه با هم مخلوط کنید و 3بار اونها رو الک کنید این کار خیلی در کیفیت شیرینی موثره پس لطفا کمتر از 3بار الک نکنید.آرد الک شده رو کم کم به مواد اضافه کنید و خوب با دست مواد رو ورز بدید.خمیر اماده شده رو داخل نایلون قرار بدید و 1ساعت اجازه بدید داخل یخچال استراحت کنه.

3. بعد از زمان همون نایلون رو روی سطح باز کنید و خمیر رو روی اون باز کنید.یه نایلون دیگه روی خمیر قرار بدید و با وردنه خمیر رو باز کنید.حالا نایلون رویی رو بردارید و خمیر رو به شکل دراز تقریبا مثل شیرینی زبان قالب بزنید.

4. حالا دوباره نایلون رو روی شیرینی ها بندازید و باکفگیر کمی روی اونها رو فشار بدید تا پهن بشن.خمیر های آماده شده رو روی کاغذ روغنی یا سینی چرب شده فر بچینید و .در ظرف جدا گانه ای 1عدد تخم مرغ(اضافه) و مقداری زعفران رو با هم مخلوط کنید وبهش کمی روغن مایع اضافه کنید و سطح شیرینی ها رو با اون برس بزنید.

5. حالا با چنگال روی شیرینی ها خطوط عمودی ایجاد کنید و مثداری کنجد روش بپاشید و بذارید شیرینی ها داخل فری که از قبل با دمای 350درجه فارنهایت گرم شده قرار بگیره تا طلایی بشه.


نکات:

1)اگر دوست دارید به جای هل از زنجبیل ساییده استفاده کنید.

2)میتونید به جای هل از وانیل هم استفاده کنید.

3)اگر دوست دارید مقداری زعفران داخل شیرینی هم بریزید.

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز


شیرینی سابله:

شاید بیشتر شما با این اسم اشنا باشید سابله یه شیرینی خیلی خیلی معروف فرانسوی هست که واقعا خوشمزست و طرز تهیش در حد درست کردن نیمرو راحته!!!این شیرین علاوه بر ساده بودن به شدت خوشمزه و خوش خوراکه و برای عید خیلی مناسبه!


مواد اولیه:

  • وانیل:1چهارم قاشق چایخوری
  • پودر شکر:150گرم
  • پودر بادام:125گرم
  • کره:150گرم
  • زرده تخم مرغ:1عدد
  • آرد سفید:250گرم

 


طرز تهیه:

1. اول کره نرم شده در دمای اتاق رو با پودر شکر مخلوط کنید و با همزن خوب هم بزنید تا یکنواخت بشن(حدود 5دقیقه)بعد وانیل رو هم به اونها اضافه کنید و کمی دیگه هم بزنید.آرد رو 3تا 4بار حتما الک کنید و بعد یکباره به مواد اضافه کنید و با دست مواد رو خوب یکنواخت کنید.پودر بادام رو به مواد اضافه کنید و باز هم با دست به خوبی هم بزنید و خمیر رو منسجم کنید.خمیر رو داخل نایلون قرار بدید و در دمای اشپزخونه بذارید 1 ساعت استراحت کنه.

2. فر رو با دمای 350درجه فارنهایت روشن کنید .مقداری ارد روی میز بریزید و خمیر رو به قطر نیم سانت تا یک سانت روش باز کنید.با قالب دلخواهتون روی خمیر رو قالب بزنید و شیرینی ها رو داخل سینی چرب شده یا روی کاغذ روغنی بذارید و بعد روی اونها رو با زرده تخم مرغ برس بزنید و اجازه بدید 10 دقیقه شیرینی بپزه!

نکات:

1)اگر دوست دارید به آرد پودر کاکائو اضافه کنید تا شیرینی کاکائویی بشه(همون مقدار ارد رو کم کنید)

2)میتونید به شیرینی زعفران هم اضافه کنید.

3)اگر دوست دارید به جای کره روغن اضافه کنید.

4)این شیرینی رو میشه با سایر مغزها مثل پسته تهیه کنید!!

 

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز

 

 


شیرینی مرنگ (پفکی)

مواد لازم:

  • پودر شکر(یا شکر) :1لیوان
  • سفیده تخم مرغ:نصف لیوان(حدود 3عدد تخم مرغ بزرگ)
  • وانیل:1چهارم قاشق چایخوری
  • هل:5عدد(پوست کنده و خرد شده)
  • پودر کرم تارتار:1چهارم قاشق چایخوری یا به جای آن همین میزان آبلیمو یا سرکه سفید.

 


طرز تهیه:

1. اول سفیده های تخم مرغ و پودر کرم تارتار(یا آبلیمو) و وانیل رو با هم مخلوط کنید و با همزن خوب بزنید تا یکدست بشن.بعد پودر شکر یا شکر رو کم کم به مواد اضافه کنید البته به شدت کم کم و بذارید همزن با دور تند روشن باشه و به صورت دورانی مواد رو خوب مخلوط کنید.باید اونقدر سفیده رو بزنید تا منسجم بشه و با کج کردن ظرف ازش نریزه.توی این مرحله هل سبز خرد شده(بدون پوست )و اگر دوست دارید کمی رنگ خوراکی یا زعفران رو هم به مواد اضافه کنید .

2. کف سینی فر رو با کمی روغن چرب کنید و مواد مرنگ رو داخل قیف بریزید و روی سینی شکوفه بزنید یا هر شکلی که دوست دارید بسازید.فر رو از قبل با دمای 11 درجه سانتی گراد یا 230 درجه فارنهایت گرم کنید(تقریبا 10 دقیقه قبل) و بعد سینی رو داخل فر قرار بدید البته در طبقه وسط و بعد 20 دقیقه اجازه بدید شیرینی بپزه و بعد فر رو خاموش کنید و صبر کنید ظرف 1ساعت داخل فر خاموش بمونه و بعد ظرف رو همون طور با شیرین به یخچال منتقل کنید و 2 ساعت اجازه بدید خنک بشه این کار برای جلوگیری از بوی ضحم تخم مرغ انجام میشه و بسیار هم موثره!

3. ضمنا یه نکته بسیار بسیار مهم دمای تخم مرغ هست یعنی اگر دمای تخم مرغ شما کم باشه و سرد اضافش کنید مرنگ شما کیفیت مناسب رو نخواهد داشت پس حتما 1 ساعت قبل تخم مرغ رو از یخچال خارج کنید و توی دمای خونه قرارش بدید.


نکات:

1)میتونید داخل مرنگ مقداری پودر کاکائو،پسته،گردو و هر چیز دیگه ای بریزید.

2)مرنگ اگر خوب پخته شده باشه با یه ضربه به راحتی از سینی جدا میشه.

3)میتونید به جای چرب کردن سینی از کاغذ روغنی هم استفاده کنید.

4)اگر به جای پودر شکر از شکر استفاده میکنید زمان هم زدنتون زیاد تر میشه.

5)اگر دوست داشتید میتونید برای مرنگ مغز بذارید که میتونه شامل کاکائو،پسته،بادام یا گردو و هر چیز دیگری باشه!شکل زیر هم میتونه کمکتون کنه!

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)


شیرینی پفک نارگیلی:

مواد لازم:

  • شکر:1و نیم لیوان
  • پودر نارگیل:2لیوان
  • سفیده تخم مرغ بزرگ:5عدد
  • پودر هل:1 قاشق چایخوری
  • وانیل:1چهارم قاشق چایخوری

 


طرز تهیه:

1. اول سفیده های تخم مرغ رو 15 دقیقه به فریزر منتقل کنید تا سرد بشن.بعد اونها رو با دور کند همزن خوب هم بزنید البته به صورت دورانی.بعد از اینکه روی سفیده ها حباب زد دور همزن رو بیشتر کنید و خوب هم بزنید تا پف کنه جوری که با برگردوندن از ظرف نریزه.پودر نارگیل ،پودر هل ،وانیل و شکر رو با هم مخلوط کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن به صورت دورانی مخلوط کنید.

2. کف سینی فر رو کاغذ روغنی بذارید یا چربش کنید و بعد از مواد شیرینی با فاصله روی اون بریزید.

3. سینی رو در طبقه وسط فر که از 10 دقیقه قبل با دمای 150 درجه سانتی گراد گرم شده قرار بدید و نیم ساعت بپزید.بعد فر رو خاموش کنید و اجازه بدید سینی 3 ساعت داخل فر بمونه و بعد با سینی 1 ساعت داخل یخچال منتقلش کنید.

نکات:

1)اگر دوست دارید به این مواد رنگ خوراکی یا پودر کاکائو هم اضافه کنید.

2)میتونید مقداری پودر گردو هم به مواد اضافه کنید.

3)برای سرعن بخشیدن به کار میتونید از پودر شکر به جای شکر استفاده کنید.

 

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)

 


شیرینی پفک گردویی:

مواد لازم:

  • آرد:3قاشق غذاخوری
  • شکر:250گرم
  • وانیل:نصف قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ:5عدد بزرگ
  • مغز گردو خرد شده:250گرم

 


طرز تهیه:

1. اول از همه نیم ساعت زرده ها رو توی دمای محیط قرار بدید تا سرد نباشن.بعد اونخا رو با همزن کمی بزنید تا خوب مخلوط بشن.شکر رو کم کم به زرده اضافه کنید و با همزن خوب بزنید تا با همدیگه مخلوط بشن.وانیل و آرد رو یا هم مخلوط کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و با همزن خوبه خوب هم بزنید تا صاف و یکدست بشن.در انتها گردو رو به مواد اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید.

2. کف سینی فر کاغذ روغنی بندازید و با قاشق چایخوری یا غذاخوری از مواد بردارید و با فاصله روی کاغذ بچینید.سینی رو روی طبقه وسط فر که از 10 دقیقه قبل با دمای 220 درجه سانتی گراد گرم شده قرار بدید و 15 تا 20 دقیقه بپزید.بعد از گذشت زمان شیرینی رو از فر خارچ کنید و 1 ساعت صبر کنید تا خنک بشه و بعد از کاغذ جداش کنید.

نکات:

1)اگر دوست دارید 100 گرم کشمش پلویی هم به شیرینی اضافه کنید چون خوشمزش میکنه.

2)این شیرینی رو میتونید دو رنگ تهیه کنید و نصف مواد رو هم با پودر کاکائو مخلوط کنید.

3)میشه داخل خمیر شکلات چیپسی هم بریزید.

 

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)


شیرینی زبان و پاپیون:

1. برای تهیه اونها اول یه مقدار خمیر هزارلا تهیه کنید و اگر میخواید میتونید آمادش رو با نامهای میل فوی یا puff pastry تهیه کنید.کمی هم عسل رو با آب جوش و یه ذره گلاب و زعفران ترکیب کنید تا شهد تهیه بشه(برای روی شیرینی)

2. خمیر رو بعد از اماده شدن به صورت کاملا سرد روی سطح باز کنید و به قطر 1سانت پهنش کنید و خیلی فوری قالب بزنید با با چاقو مستطیلی ببرید.بعد روی شیرینی یک خط عمیق ایجاد کنید .توجه کنید که وسایل شما هم باید سرد باشه تا پف خمیر نخوابه.بعد با برس روی شیرینی ها شهد بریزید و یک عدد زرده تخم مرغ رو با مقدار کمی شیر مخلوط کنید و با برس روی شیرینی ها بکشید و کمی کنجد بریزید روش.

3. حالا شیرینی ها رو با فاصله داخل سینی فری که روش کاغذ روغنی داره قرار بدید و بذارید 25 دقیقه بپزه.(حرارت 180 درجه و از نیم ساعت قبل گرم شده)در مورد شیرینی پاپیون هم به بعد از اینکه به صورت مستطیلی با چاقو برش دادید با دستتون یه فر بهش بدید و کمی بپیچونیدش.

4. وقتی شیرینی ها از فر خارج شدن بذارید سرد بشن و بعد دوباره روشون شهد بریزید.


نکات:

1)حتما بعد از پهن کردن خمیر به شکل مستطیل دورش رو با چاقو ببرید تا هواگیری بشه.

2)خیلی سریع عمل قالب زدن یا بریدن رو انجام بدید چون اگر خمیر سرد بشه پف نمیکنه.

3)سوالی که برای خیلیا پیش میاد اینه که آیا خمیر خودش لایه لایست؟نه خمیر معمولیه ولی هنگام پخت خودش چند لایه میشه.

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)


شیرینی بهشتی:

مواد لازم نوع اول:(قالبی)

  • پودر هل:1 قاشق چایخوری
  • پودر شکر:1لیوان سرخالی
  • روغن جامد:1لیوان سرخالی(کمی سرخالی تر از شکر)
  • آرد:2 و 2سوم لیوان
  • کنجد:به میزان لازم
  • سفیده تخم مرغ:1عدد

 


طرز تهیه:

1. اول آرد رو 3 مرتبه به خوبی با الک ریز الک کنید تا هوا بخوره.پودر شکر و روغن جامد رو با هم مخلوط کنید و با همزن برقی خوب بزنید و بعد پودر هل رو بهش اضافه کنید و بازم به خوبی همش بزنید تا یکنواخت بشه.ارد رو کم کم به مواد اضافه کنید و با دست خوب هم بزنید تا خمیر مناسبی تهیه بشه.

2. خمیر آماده شده رو در صورت تمایل 2بار چرخ کنید و بعد داخل نایلون قرار بدید و 3 ساعت بذاریدش توی یخچال.بعد خمیر رو روی سطح آرد پاشی شده باز کنید طوری که قطرش 1 سانت بشه و بعد با قالب دلخواه قالب بزنید و روی سینی فر چرب نشده قرارش بدید و روش رو یا سفیده تخم مرغ برس بکشید و در صورت تمایل کنجد یا پودر پسته بریزید.حالا سینی رو داخل فری که از 10 دقیقه قبل با دمای 125درجه سانتی گراد گرم شده قرار بدید و صبر کنید 15 تا 20 دقیقه شیرینی بپزه.

نکات:

1)خمیر این شیرینی کمی خشکه نگران نباشید.

2)میتونید داخل خمیر پودر کاکائو(به میزان اضافه کردن پودر از آرد کم کنید)رنگ خوراکی یا زعفران اضافه کنید.

3)سینی فر رو نباید چرب کنید چون شیرینی وا میره.

4)تو این مدل نمیشه از کره به جای روغن استفاده کرد.

5)این مدل شیرینی رو نمیتونید با قیف شکل بدید.

6)بعد از پخت اگر داغ داغ شیرینی رو خارج کنید خورد میشه باید 3 ساعت اجازه بدید سرد بشه و بعد باشینی بذاریدش داخل یخچال و 3ساعت دیگه صبر کنید و بعد از سینی جداش کنید.

مواد لازم نوع دوم:(کرکی و با قابلیت شکل دهی با قیف)

  • پودر قند ۱۰۰ گرم
  • روغن جامد ۱۰۰ گرم
  • آرد سفید ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع ۲۵ گرم
  • وانیل1چهارم قاشق چایخوری
  • پودر پسته مقداری

 


طرز تهیه:

1. اول از همه پودر قند و روغن جامد رو با هم مخلوط کنید و با همزن هم بزنید تا کاملاً سفید بشه.بعد وانیل رو اضافه کنید و هم بزنید.

2. آرد رو اول 3 مرتبه خوبه خوب الک کنید و بعد کم کم به مواد اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید.وقتی کاملا مخلوط شد روغن مایع را اضافه کنید و باز هم با دست مخلوط کنید.این خمیر باید طوری نرم باشه که بتونید با قیف شکوفه بزنید. اگر سفت بود میتونید کمی روغن مایع اضافه کنید.

3. تو این قسمت خمیر رو میتونید چند قسمت کنید و با زعفران یا پودر کاکائو یا رنگهای خوراکی مخلوط کنید تا شیرینیهای رنگی داشته باشید.میتونید خمیر رو چرخ هم بکنید تا منعطف تر بشه.کف سینی فر کاغذ روغنی پهن میکنیم و از خمیرها با قیف در سینی شکوفه میزنیم.مقداری پودر پسته روی هر کدام از شکوفه ها میریزیم.

4. سینی رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار میدیم.

5. بعد از پختن شیرینها اجازه میدیم کاملا خنک بشن، حتی بهتره با ظرف فر شیرینیها رو در یخچال قرار بدیم تا خوب سرد بشن.

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)

منوی پیشنهادی شیرینی عید نوروز (2)

 

 

خورشت آغوز

خورشت آغوز/ طرز تهیه خورشت آغوزمسما باگوشت اردک

پنکیک گندم سیاه

پنکیک/دستور پخت چند مدل پنکیک

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا