منوی شب یلدا

دوشنبه 28 تیر 1400 آشپزی

 

خورشت اناردانه مسما

مواد لازم:

  • مرغ: نصف یک عدد
  • انار (دانه شده): 2 عدد
  • پیاز: 200 گرم
  • شکر (در صورت تمایل): 2 ق س
  • رب گوجه فرنگی: 3 ق س
  • نمک: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • زردچوبه: یک ق چ
  • گلپر: یک ق چ
  • فلفل: نصف ق چ

طرز تهیه :

مرغ را به همراه نمک و زردچوبه سرخ کنید. سپس آن را به همراه آب بگذارید تا بپزد. در هنگام پخت، رب گوجه فرنگی را به مرغ بیفزایید تا خوش رنگ شود. پیاز خلالی خردشده را با کمی روغن در تابه تفت دهید. سپس دانه های انار را به پیاز افزوده و به تفت دادن ادامه دهید.

وقتی مرغ کاملا پخت، مخلوط انار و پیاز را به آن افزوده، حرارت را ملایم نموده و بگذارید تا به مدت نیم ساعت غذا جا بیفتد. در انتها فلفل و گلپر را به خوراک اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.

نکته : خورشت اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.می توانید کمی شکر به خورشت انار بیفزایید تا طعم آن شیرین تر شود.


توپ نان و پنیر و گردو با روکش انار

مواد لازم:

  • دانه انار: یک پیمانه
  • پنیر خامه ای (نرم): 200 گرم
  • کره نرم: یک ق چ
  • پنیر چدار (رنده شده): یک فنجان
  • نان تست (ریز خرد شده): یک چهارم پیمانه
  • سیر (خردشده): یک حبه
  • رزماری تازه (خردشده): یک ق چ
  • برگ آویشن تازه (خردشده): 2 ق چ
  • جعفری تازه (ریز خردشده): یک ق چ
  • رنده پوست لیموترش: یک ق چ
  • فلفل سیاه: یک هشتم ق چ
  • جعفری تازه (خردشده) برای تزیین: یک ق چ
  • گردو: یک ق ن

طرز تهیه:

دانه های انار را به صورت یک لایه بین دو کاغذ حوله ای بگذارید و به آرامی کاغذ رویی را روی انارها بکشید تا رویشان کاملا خشک شود و سپس به همان شکل در یخچال بگذارید تا کاملا رطوبت رویشان گرفته شود و شروع به درست کردن توپ پنیریتان بکنید. پنیر خامه ای، کره، پنیر چدار، گردو، سیر، رزماری، آویشن، جعفری، نان تست، رنده پوست لیمو و فلفل سیاه را مخلوط کرده و یک دقیقه با همزمن بزنید تا کاملا ترکیب شوند.

سپس پنیر را یکجا روی یک پلاستیک گذاشته و دورش را بپوشانید و با دست به شکل توپ فرم دهید و بسته بندی کرده و به مدت یک ساعت تا 2 روز در یخچال بگذارید تا کاملا سفت و محکم شود. بعد از این که توپ پنیری به اندازه کافی سرد و سفت شد آن را از یخچال خارج کرده و روی سطحی که دانه های انار را پاشیده اید فشار دهید تا دانه های انار در سطح توپ فرو روند و تمام سطح توپ پنیریتان با انار پوشیده شود. در صورتی که نیاز بود کمی با فشار دست دوباره توپ اناری را شکل دهید و رویش جعفری خردشده بپاشید.

نکته : توپ پنیر و انارتان را می توانید قبل از سرو به مدت 4- 5 ساعت در پلاستیک پیچیده و در یخچال نگهداری کنید.قبل از سرو توپ پنیر و انارتان را 30 دقیقه بیرون یخچال بگذارید تا با محیط هم دما شود.


سالاد لبو : ( میزان سرو: 4 تا 6 نفر9)

مواد لازم:

  • لبو: یک کیلوگرم
  • تخم مرغ (پخته): 4 عدد
  • سیب زمینی: 500 گرم
  • خامه: 150 گرم
  • کاهو: 120 گرم
  • زوغن زیتون: یک ق س
  • سرکه یا آب لیمو ترش: یک چهارم پیمانه
  • فلفل: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

خامه را با روغن زیتون، سرکه، کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و بعد سیب زمینی را بپزید. سپس آن را خلال کنید. سپس کاهو را نیز به طور خلال و نازک ببرید و لبو را هم خلال کنید.بعد تمام مواد را داخل سس بریزید و هم بزنید. سپس تخم مرغ های سفت شده را هم داخل سالاد رنده کنید. سالاد را در ظرف بریزید و روی سالاد را با تخم مرغ حلقه و پخته شده و کاهو و لبوی قالب زده تزیین کنید.

خواص لبو: مفیدترین و بهترین بخش جغندر، برگ آن است و بعد ساقه های آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه جغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است. خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه می کند. برگ سرخ رنگ آن اگرخام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز می کند و ورم آن را فرو می نشاند. برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است. آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دندان درد مفید است .ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی می شود.

 

5 صبحانه فنجانی در 5 دقیقه!

طرز تهیه کاناپ مرغ و بادام

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا