عدس پلو مغانی عدس پلوی خوشمزه ای هست که با سبزی قورمه و عدس و گوشت تهیه می شود. این عدس پلو کاملا متفاوت با عدس پلوهای شهرهای دیگر هست. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه عدس پلو دامغانی با ما همراه باشید. همچنین طرز تهیه عدس پلو. و ته چین سمنانی را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو مغانی
- سبزی قورمه ( جعفری ،گشنیز ،تره ،اسفناج و کمی شنبلیله ): ۶۰۰ گرم
- عدس: ۱.۵ پیمانه
- پیاز :۱ عدد
- گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
- برنج :۳ پیمانه
- زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گرد لیمو، دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه عدس پلو مغانی
- برای تهیه عدس پلو مغانی ابتدا عدس را به مدت 1 ساعت خیس کنید .
- برنج محلی را نیز بشویید و با مقداری آب خیس کنید.
- سبزی قورمه خرد شده را با کمی روغن سرخ کنید تا آب آن کشیده شود . (می توانید از ۳۰۰ گرم سبزی قورمه آماده و سرخ شده نیز استفاده کنید.) . سبزی سرخ شده را کنار بگذارید.
- عدس را با کمی نمک و آب در قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا بپزد و دقت کنید عدس نباید زیاد پخته شود . عدس پخته شده را آبکش کنید و کنار بگذارید.
- پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنیدو با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس کمی زرد چوبه به پیاز اضافه کنیدو تفت دهید سپس گوشت چرخی را با پیاز اضافه کنید و تفت دهید .تمام ادویه ها و کمی نمک را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس سبزی قورمه سرخ شده را نیز اضافه کنیدو کمی تفت دهید و مواد را از روی حرارت بردارید.
- قابلمه را تا نیمه از آب پر کنیدو روی شعله قرار دهید تا بجوشد کمی نمک اضافه کنید و برنج خیس شده را آبکش کنید و به آبجوش اضافه کنید و اجازه دهید برنج نیم پز شود و برنج را آبکش کنید .
- کف قابلمه روغن ریخته و روی شعله قرار دهید وقتی قابلمه داغ شد ته دیگ نان یا سیب زمینی قرار دهید. سپس مقداری برنج ریخته و کمی از مواد میانی و عدس و زعفران بریزید به همین ترتیب لایه ها را تکرار کنید تا مواد تمام شود.
- حال عدس پلو مغانی را برای ۴۰ دقیقه دم دهید و در انتها کمی کره آب شده روی برنج بدهید و سرو کنید .
ارسال دیدگاه