پخت شیرینی باسبوسا یا دالا و روشی آسان برای تهیه آن

جمعه 25 شهریور 1401 آشپزی
شیرینی باسبوسا

ریشه شیرینی باسبوسا

شیرینی های شرقی با وجود فراگیر شدن شیرینی های غربی در اطراف ما طعم خاصی نسبت به هر نوع شیرینی پخش شده در جهان عرب دارند،

ما عادت کرده ایم که شیرینی را به عنوان یک چیز شادی آور در خانه خود داشته باشیم و برخی از انواع شیرینی ها نیز در ذهن ما با اوقات، فصول و اعیاد ابتدایی تداعی می شود، مانند کنافه که در بیشتر اوقات با ماه مبارک رمضان همراه است. کشورهای عربی، آش عاشورا در شب دهم محرم، کیک عید فطر و… و هر شیرینی تاریخ و داستانی دارد که با وجود و رواج آن در ادوار مختلف تا کنون مرتبط است.

شیرینی باسبوسا یکی از شیرینی هایی است که منشا باستانی در جهان عرب دارد و هنوز هم در بین ما رایج است.دسری که نام آن دالا است و نام این دسر خوشمزه به دلیل طرز کار آن است که نیاز به (سس) دارد. یعنی آرد را با قیمه می افزایند تا کاملاً مخلوط شود و اولین معروفیت آن را عثمانی ها درست کردند.

مرغوبیت نوع باسبوس به دلیل بلغور تهیه شده از آن است چرا که سرآشپزها آن را سنگ بنای مرغوبیت باسبوس می دانند یا خیر و به خانم های خانه دار توصیه می کنیم که آرد ذرت را جایگزین بلغور نخرند و از بلغور باسبوس استفاده کنند. که با این نام در بسیاری از شرکت های تولید کننده شیرینی در مغازه ها و سوپرمارکت ها عرضه شده است.

بسیاری از کشورهای عربی امروزه با توجه به مزاج و طعم عمومی محبوب شهروندان خود باسبوسا را ​​عرضه می کنند، با توجه به اینکه مردم شام از ماهرترین مردمی هستند که به بسیاری از غذاهای اصلی که کشورهای جهان به آن مشهور هستند افزودنی های متمایز می دهند. مانند باسبوس مصری به جای وانیل گلاب را روی طعم باسبوسا اضافه می کنند، در حالی که برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند بحرین و یمن ترجیح می دهند باسبوسا را ​​با قیمه خرما سرو کنند، در حالی که در عربستان سعودی آن را بلافاصله پس از پختن به صورت گرم و نه سرد می خورند. مانند مصر

در مورد معروف‌ترین طعم‌هایی که امروزه می‌توان به بابوسا اضافه کرد، افزودنی‌هایی وجود دارد که می‌توان آن را با آخرین (سوربت) که قبل از سرو روی بابوسا پاشیده می‌شود، به شرط سرد و گرم بودن بابوسا اضافه کرد. مانند پوست لیمو و پوست پرتقال، مشروط بر اینکه شربت را قبل از قرار دادن روی بابوسا و همچنین آب پرتقال، چوب دارچین و میخک پخته شده صاف کنید.

ما نمی توانیم مقاله خود را بدون ارائه یک دستور ساده برای بابوسا به پایان برسانیم.در اینجا دستور پخت باسبوسا با خامه آمده است:

 

شیرینی باسبوسا

شیرینی باسبوسا

دستور پخت باسبوسا با خامه

مواد لازم

1/2 فنجان روغن نباتی

1/2 فنجان بلغور

شکر 1/2 پیمانه

1 فنجان شیر

1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر

1 قاشق چایخوری وانیل

خامه 180 گرم

3 قاشق غذاخوری نارگیل رنده شده

پسته یا مغز دلخواه برای تزیین

طرز تهیه بابوسا با خامه:

1- ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.

۲- در یک کاسه عمیق روغن، بلغور، شیر، شکر، بکینگ پودر، وانیل و نارگیل را با هم مخلوط کنید تا خمیر کاملا یکدست شود.

3- یک سینی بردارید و روی آن را با کمی کره و آرد چرب کنید، سپس نصف مقدار خمیر را داخل آن بریزید و سطح آن را صاف کنید.

4- حالا قبل از اینکه بقیه خمیر را روی خامه بریزید، لایه خامه را به عنوان فیلینگ قرار دهید.

5- سطح باسبوسا را ​​با پسته تزیین کنید. می توانید با آن شکل های هنری درست کنید یا پسته ها را به صورت تصادفی روی هم بچینید.

6- سینی را در فر قرار دهید و بگذارید تا پخته و طلایی شود (حدود 35 دقیقه).

۷- به محض اینکه از فر خارج کردید، شربت را در حالی که داغ و جوشیده است روی آن قرار دهید، سپس قبل از سرو بگذارید تا جذب شود.

 

شیرینی باسبوسا

شیرینی باسبوسا

ترکیبات شربت باسبوسا:

شکر 1/2 پیمانه

1/2 فنجان آب

آب نصف لیمو

چند قطره گلاب

طرز تهیه شربت بابوسا:

۱- آب و شکر را روی آتش بگذارید تا بجوشد.

۲- آبلیمو و گلاب را به آن اضافه کنید، بگذارید کمی بجوشد سپس از روی حرارت بردارید.

pitza sisily

پیتزا / طرز تهیه پیتزا سیسیلی خوشمزه

طرز تهیه کیک یخچالی

طرز تهیه کیک یخچالی برای خوشحال کردن فرزندانتان در اسرع وقت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا