شله بریان/ طرز تهیه شله بریان زیره اصفهانی

چهارشنبه 11 آبان 1401 آشپزی
shole beryan

شله بریان  اصفهانی غذای سنتی خوشمزه و مقوی هست که با برنج و گوشت گردن  یا دنده  و زیره تهیه می شود. قدمت این غذا 200 ساله هست  . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه شله بریان اصفهانی با ما همراه باشید و همچنین طرز تهیه شله مشهدی و آش سبزی شیرازی را مشاهده کنید.

مواد لازم برای تهیه شله بریان اصفهان

  • گوشت دنده یا گردن:۱۵۰ گرم
  • برنج دانه ریز :۱ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • زیره:۲ ق غ
  • نمک: ۲ ق چ
  • فلفل سیاه: ۱ ق چ
  • زردچوبه :۱/۲ ق چ
شله بریان

شله بریان

طرز تهیه شله بریان اصفهانی

  1.  برای تهیه شله بریان از برنج و گوشت مرغوب استفاده کنید تا شله شما خوشمزه و مقوی تر شود .
  2. ابتدا برنج محلی را پاک کنید و تمیز بشویید وبا آب ولرم خیس کنید و برنج را کنار بگذارید.
  3. یک قابلمه مناسب بردارید و پیاز نگینی خرد شده را در آن بریزید و مقداری روغن به آن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا پیاز تفت بخورد و  طلایی شود سپس گوشت  را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند .سپس زرد چوبه و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید و چند پیمانه آب جوش روی گوشت بریزید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت خوب بپزد و نرم شود .( آب گوشت زیاد باشد بهتر است)
  4. وقتی گوشت خوب پخت و نرم شد.  گوشت را از قابلمه خارج کنید و استخوان آن را جدا کنید و دوباره درون قابلمه بریزید  اگر آب , گوشت کم بود کمی آبجوش اضافه کنید و بعد نمک و برنج خیس خورده را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا  برنج با آب گوشت پخته  شود هر از گاهی هم بزنید تا برنج ته نگیرد نمک شله را در این مرحله چک کنید اگر لازم بود اضافه کنید.
  5. وقتی برنج نرم شد  زیره را اضافه کنید و هم بزنید ، وقتی آب گوشت تمام شد . قابلمه را از روی حرارت بردارید و با گوشتکوب مواد را خوب بکوبید شله بریانی شما آماده هست در ظرف سرو بکشید و با دارچین و زیره تزیین کنید و با نان میل کنید.
mosekhormalo

دسر /طرز تهیه موس خرمالو خوشمزه

boz ghorme

بز قورمه / طرز تهیه بز قورمه کرمانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا