کوفته مرغ در انواع گوناگون و با مواد مختلفی درست میشود. کوفته مرغ سرخ شده، کوفته مرغ و برنج و کوفته مرغ و پنیر سه نوع کوفته خوشمزه هستند که با گوشت مرغ چرخ کرده یا مرغ پخته و ریش شده تهیه میشوند.
۱-طرز تهیه کوفته مرغ سرخ شده
مواد لازم | |
گوشت مرغ چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز رنده شده | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
سبزی خشک پودر شده (نعنا، ترخون، مرزه، آویشن) | 1 قاشق چایخوری |
جعفری ساطوری | 3-4 قاشق غذاخوری |
گرد نان سفید | 3-4 قاشق غذاخوری |
شیر | 1/2 پیمانه |
کره | 2-3 قاشق غذاخوری |
آرد | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
پودر جوز بویا | کمی |
گوجه فرنگی رنده شده | 5-6 عدد |
سرکه | 3-4 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- مرغ چرخ کرده را با پیاز رنده شده در کاسهای ریخته، تخم مرغ را روی آن بشکنید، یک قاشق جعفری ساطوری، یک قاشق چایخوری سبزی خشک و کمی جوز بویا، نمک و فلفل اضافه کنید.
- گرد نان را در شیر خیس کنید و پس از ۶-۵ دقیقه روی مواد فوق بریزید.
- مواد را چنگ بزنید و سپس به شکل ۱۲-۱۰ عدد کوفته درآورید.
- کوفتهها را در آرد بغلطانید.
- کره را روی حرارت ملایم ذوب کرده و کوفتهها را در آن سرخ کنید.
- گوجه فرنگی رنده شده، نمک، پودر فلفل قرمز، شکر و سرکه را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود.
- کوفتههای سرخ شده را در یک لایه در تابه بچینید و سس گوجه فرنگی را روی ان بریزید.
- حرارت را کم کنید، درب تابه را ببندید و ۲۰-۱۵ دقیقه صبر کنید تا کوفته مرغ اماده شود.
- پس از کشیدن کوفته مرغ در دیس، باقیمانده جعفری ساطوری را روی آن بپاشید.
- این غذا را با سیب زمینی و سبزیجات پخته نظیر نخودسبز، لوبیاسبز یا گل کلم سر میز غذا بگذارید.
۲-طرز تهیه کوفته مرغ و برنج
مواد لازم | |
سینه مرغ | 2 عدد |
برنج خیس خورده | 1.5 پیمانه |
شیر | 1/2 پیمانه |
روغن | 4-5 قاشق غذاخوری |
پیاز خرد شده | 1 عدد |
سیر له شده | 2 حبه |
گشنیز ساطوری | 1.5 پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
گوجه فرنگی رنده شده | 2 پیمانه |
سیر ریز خرد شده | 4 حبه |
آویشن | 1/2 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه در ۵ پیمانه آب بپزید، طوریکه ۳ پیمانه از آب آن باقی بماند.
- گوشت مرغ را از استخوان جدا کرده و ریش ریش کنید.
- آب مرغ را صاف کنید و برنج را در آن بپزید تا نرم شده و آب مرغ به خورد آن رود.
- ۳-۲ قاشق روغن و شیر را به برنج اضافه کرده و با دست چنگ بزنید تا به شکل خمیر درآید.
- یک عدد پیاز را ریز خرد کرده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود. سیر له شده را اضافه کنید و ۳-۲ دقیقه تفت دهید، سپس مرغ ریش شده را اضافه کرده و دو سه دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- گشنیز خرد شده، نمک، فلفل و برنج له شده را در ظرفی ریخته و با دست مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
- مایهی حاصل را به شکل کوفته گرد کنید و در سینی قرار دهید.
- فر را روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
- سینی فر را با کمی روغن چرب کرده و کوفتهها را در یک لایه درون آن بچینید.
- سینی را در فر قرار دهید و ۴۰-۳۵ دقیقه صبر کنید تا کوفتهها بپزند.
- سیر خرد شده را با ۲ قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شود، سپس گوجه فرنگی رنده شده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و فرصت دهید سس غلیظ شود. در انتها مقداری پودرآویشن در سس بریزید و حرارت را خاموش کنید.
- کوفتهها را در ظرف سرو بکشید و با سس گوجه فرنگی، نان و سبزی خوردن نوش جان کنید.
۳-طرز تهیه کوفته مرغ و پنیر
مواد لازم | |
مرغ چرخ کرده | 500 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
پودر سوخاری | 1/3 پیمانه |
پنیر پارمزان رنده شده | 1/3 پیمانه |
پودر آویشن | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
پنیر موزارلا | 1 پیمانه |
سس گوجه فرنگی | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- مرغ چرخ کرده را در کاسه بزرگی ریخته، تخم مرغ، پودر سوخاری، نمک، فلفل، پنیر پارمزان، پودر آویشن و پودر سیر را به آن اضافه کنید، سپس مواد را با دست مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا به شکل خمیر یکدستی درآیند.
- خمیر حاصل را به شکل کوفتههای هم اندازه درآورید و یک تکه پنیر موزارلا میان هر کوفته قرار دهید.
- اطراف کوفتهها را در کمی روغن روی حرارت ملایم سرخ کنید.
- کف سینی فر را چرب کرده و کوفتهها را در آن بچینید. سپس سینی را ۳۰-۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا کوفته مرغ آماده شود.
- کوفته مرغ را در ظرف سرو بچینید، سس گوجه فرنگی را در ظرف مخصوص سس بریزید و کنار آن قرار دهید.
منبع:ستاره
ارسال دیدگاه