دستور پخت مرغ ترش خوشمزه

دوشنبه 18 بهمن 1400 آشپزی
دستور پخت مرغ ترش خوشمزه

دستور پخت مرغ ترش خوشمزه

مرغ ترش یکی از غذاهای محلی استان گیلان است و به عنوان غذایی متداول صرف می‌شود. طرز تهیه مرغ ترش چندان ساده نیست، اما نتیجه کار غذایی خوشمزه خواهد بود که ارزش وقت گذاشتن را دارد.

 

مواد مورد نیاز برای تهیه مرغ ترش

به منظور تهیه این غذای محلی رشتی برای شش الی هشت نفر، به حدود دو الی دو ساعت و نیم زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز دارید.

مواد اولیه
مرغیک الی یک و نیم کیلوگرم
سبزی1 کیلوگرم
سیر7 الی 8 حبه درشت
لپه2 قاشق سوپخوری
آرد برنج2 الی 3 قاشق سوپخوری
آب نارنج1 لیوان
تخم مرغ4 الی 5 عدد
روغن150 گرم
نمک و فلفلبه میزان لازم


چند نکته:

  • سبزی این غذا شامل تره، جعفری، نعناع و گشنیز می‌شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید از رب نارنج یا آب لیموترش نیز استفاده کنید. در صورت استفاده از رب نارنج مقداری ذکر شده برای آب نارنج در جدول را باید کاهش دهید.

طرز تهیه مرغ ترش
دستور پخت مرغ ترش

  1. ابتدا مرغ را تمیز کنید و بشویید. سپس داخل یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن برود.
  2. لپه را پاک کرده و کاملا بشویید.
  3. مرغ را با یک الی دو قاشق روغن کمی سرخ کنید.
  4. سپس مرغ را همراه با یک الی دو لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید.
  5. لپه را نیز به مرغ بیفزایید تا مرغ و لپه نیم پز شوند.
  6. سبزی را پاک کرده و کاملا خرد کنید تا ریز شوند.
  7. سبزی را با مابقی روغنی که داشتید، کاملا سرخ کنید.
  8. سیر را نیز رنده یا له کنید و با سبزی کمی تفت دهید.
  9. اکنون سبزی و سیر را به مرغ اضافه کنید تا مرغ و لپه کاملا بپزند و سبزی نیز آماده شود.
  10. آرد برنج را در مقداری آب سرد حل کنید.
  11. سپس آن را به آرامی به مرغ ترش اضافه نمایید و دائما بهم بزنید تا آرد کاملا حل شود و گلوله گلوله نگردد.
  12. اکنون آب نارنج را با نمک و فلفل مخلوط کنید و به غذا اضافه نمایید.
  13. بعد از آنکه غذا با آب نارنج چند جوش زد، تخم مرغ‌ها را در ظرف دیگری بشکنید و کاملا بهم بزنید.
  14. سپس تخم‌مرغ‌ها را به غذا اضافه کنید و دائما بهم بزنید، بعد از آنکه دو سه جوش زد، مرغ ترش آماده است.
اکنون که از طرز تهیه مرغ ترش اطلاع پیدا کردید می‌توانید آن را تهیه کنید و از صرف کردن آن لذت ببرید. بسته به سلیقه خودتان می‌توانید صبر کنید تا آب غذا تبخیر شود و آن را مانند خوراک سرو کنید یا اینکه مقداری آب داشته باشد و همانند خورشت با برنج آن را سرو کنید.

چند نکته:

  • ‌می‌توانید مرغ را به صورت درسته یا تکه تکه شده برای این غذا استفاده کنید.
  • زمانی که آرد را به غذا اضافه کنید، حتما آنقدر بهم بزنید تا کاملا آرد حل شود، در غیراینصورت آرد گلوله گلوله خواهد شد و غذا جانمی‌افتد.
  • همانطور که می‌دانید سیر یکی از مواد اولیه اصلی در غذا‌های شمالی است؛ بنابراین اگر تمایل دارید که طعم این غذا را به همان شیوه‌ای که در شمال تهیه می‌شود، بچشید، سیر را حذف نکنید. نگران بوی سیر نباشید، زیرا سبزی و آب نارنج موجود در این غذا بوی تند سیر را تا حدی از بین می‌برد و فقط طعم مطبوع آن در غذا باقی می‌ماند.
طرز تهیه مرغ ترش
دستور پخت عدسی با سیب زمینی

دستور پخت عدسی با سیب زمینی

شله مشهدی

طرز تهیه شله مشهدی خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا