فلافل یک غذای مقوی و خوشمزه است که بهتر است در محیط سالم تهیه شود. در اینجا، طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه با دو نوع سس مخصوص به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است. این غذا می‌تواند به همراه میان وعده‌ای از میوه، تنقلات سالم، نوشیدنی‌های طبیعی و سالم، مواد غذایی با پروتئین بالا و … مصرف شود. خواص میان وعده شامل کاهش احساس گرسنگی، حفظ سطح قند خون و کنترل وزن، تامین انرژی برای فعالیت‌های روزانه، بهبود عملکرد مغز و حافظه، حفظ سلامت دستگاه گوارش و حفظ سلامت قلب و عروق است.

مواد لازم جهت درست کردن فلافل

  • نخود  ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • جعفری نصف استکان
  • سیر ۳ حبه
  • آرد نخودچی ۲ قاشق غذا خوری
  • فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
  • زیره سبز ۱ قاشق چای خوری
  • تخم گشنیز  ۱ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد (درصورت تمایل)
  • نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه فلافل خانگی

1. برای تهیه فلافل نخود را از شب قبل خیس کنید. اگر عجله داشتید دو سه ساعت هم کافیست. اما به آن نمک اضافه کنید تا فرایند خیس خوردن آن سریع تر تمام شود. حالا نخود حیس خورده را در میکسر بریزید. البته اگر میکسر ندارید میتوانید از چرخ گوشت استفاده کنید.

2. پیاز و سیر و ادویه و جعفری را هم داخل میکسر یا همان مخلوط کن بریزید. برای میکس لازم نیست خیلی مواد را له کنیم. در حدی که نرم شوند و همه مواد با هم مخلوط شوند کافیست.

3. در مرحله بعدی بعد از اینکه میکس کردید، آرد را اضافه کنید. تخم مرغ را هم به مواد اضافه بیافزایید و مواد را حسابی ورز دهید. حالا میتوانید مواد را به سایز دلخواه توپ توپی کنید و بعد هم آن را سرخ کنید.

4. به این ترتیب شما توانستید در منزل یک فلافل خوشمزه و بهداشتی تهیه کنید.

5. همین طور که میدانید روغن برای سلامتی ما بسیار مضر است. پس وقتی فلافل ها سرخ شد آنها را روی دستمال نخی تمیزی بیندازید تا روغن آن به خورد دستمال برود. با این روش فلافل های سالم تری دارید.

نکات خوشمزه شدن فلافل

  • چاشنی مناسب غذای فلافل فقط ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه.
  •  نوشیدنی پیشنهادی همراه فلافل نیز یک لیوان چای نعناع است.
  •  برای تهیه فلافل سعی کنید نخود را از شب قبل بخیسانید و آبش را هم دو سه بار عوض کنید تا نفخ آن کاملا گرفته شود.
  •  بهترین ادویه برای پخت فلافل زیره است. ولی شما به دلخواه میتوانید از هر ادویه ای استفاده کنید.
  • برای تهیه فلافل خانگی بهتر است نخود را زیاد نچربید تا خیلی له نشود. همچنین نباید درشت باشند که نخود زیر دندان حس شود. ضخامت دانه‌های شکر مناسب است.
  • تخم مرغ حکم چسب را دارد و به زیبایی فلافل کمک می‌کند. اگر مایل به استفاده از تخم مرغ نیستید، می‌توانید آن را حذف کنید.
  • برای سرخ کردن فلافل، اگر ظرف مخصوص سرخ کردن عمیق باشد و ارتفاع روغن آن از ارتفاع فلافل بلند تر باشد، فلافل روی روغن قرار می‌گیرد و خوشمزه‌تر می‌شود. اما شما می‌توانید مانند کوکو، آن را در روغن کم سرخ کنید. فلافل را باید در روغن زیاد سرخ کرد تا هم زیباتر شود و هم یکدست پخته شود.

 

طرز تهیه دو نوع سس مخصوص

برای تهیه سس مخصوص، می‌توانید از سس زعفرانی و سس طالبی استفاده کنید. برای سس زعفرانی، یک قاشق غذاخوری زعفران را در یک لیوان آب گرم حل کنید. سپس یک قاشق غذاخوری عصاره لیمو ترش، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و نمک به میزان لازم را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود. برای سس طالبی، یک پیاز را خرد کرده و در یک ماهیتابه با روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری عصاره لیمو ترش، نمک به میزان لازم و آب به میزان لازم را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود.

طرز تهیه دو نوع سس مخصوص

طرز تهیه دو نوع سس مخصوص

طرز تهیه سس مخصوص فلافل

برای خوردن فلافل بهتر است سس مخصوص آن را هم تهیه کنید تا خوش طعمی فلافل تان دو چندان شود. برای تهیه سس فلافل دو روش وجود دارد که ما هر دو روش را به شما آموزش می دهیم.

روش اول : مواد لازم برای تهیه سس تارتار

  • جعفری ساطوری شده
  • خیار شور رنده شده
  • پیاز رنده شده ریز
  • آبلیمو
  • نمک و فلفل
  • سس مایونز

طرز تهیه سس تارتار مخصوص فلافل

برای تهیه این سس فلافل کافیست جعفری ساطوری شده و خیار شور و پیاز رنده شده را به همراه آبلیمو و نمک و فلفل و سس مایونز در ظرف مناسبی ریخته و همه را با هم مخلوط کنید. مقدار مواد بستگی به ذائقه خودتان دارد.

 

روش دوم: مواد لازم سس مخصوص فلافل

  • پودر انبه : ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • سرکه : ۱/۴ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
  • آب : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه سس مخصوص فلافل

برای تهیه این سس فلافل هم باید پودر انبه و رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و سرکه را در ظرف مناسبی ریخته و آب را به صورت آرام آرام به مخلوط اضافه کنید. حالا باید ظرف را روی حرارت گاز بگذارید تا سس بجوشد و کمی غلیظ شود.

این غذا می‌تواند به همراه میان وعده‌ای از میوه، تنقلات سالم، نوشیدنی‌های طبیعی و سالم، مواد غذایی با پروتئین بالا و … مصرف شود. میان وعده‌های سالم کاهش احساس گرسنگی، حفظ سطح قند خون و کنترل وزن، تامین انرژی برای فعالیت‌های روزانه، بهبود عملکرد مغز و حافظه، حفظ سلامت دستگاه گوارش و حفظ سلامت قلب و عروق را به همراه دارند.