دستور پخت شیرین پلو با گوشت قلقلی

چهارشنبه 11 اسفند 1400 آشپزی
شیرین پلو با گوشت قلقلی

شیرین پلو با گوشت قلقلی

یکی از غذاهای اصیل ایرانی که بسیار محبوب است و در اکثر مهمانی ها و مجالس سرو میشود. شیرین پلو مجلسی را با گوشت قلقلی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

شیرین پلو یکی از غذاهای محبوب افرادی است که ذائقه آنها به خوردن غذاهای شیرین تمایل دارد. این غذا بسیار شیک و مجلسی است و در میهمانی ها جایگاه خاصی دارد.مواد اصلی مورد استفاده در تهیه شیرین پلو برنج، آجیل، و زعفران است و افراد براساس سلیقه و ذائقه خود می توانند از انواع گوشت در آن استفاده کنند. تزئین شیرین پلو با انواع مغزها و میوه های رنگارنگ به اندازه کیفیت این غذا اهمیت دارد و شاید بتوان گفت از نظر زیبایی بی نظیر است. از آنجا که در تهیه این غذا از زرشک و خلال مرکباتی مثل نارنج و پرتقال استفاده می شود، در استان های خراسان و فارس بیشتر از سایر استان ها محبوبیت دارد.

 

مواد لازم برای تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی

  • برنج1 کیلوگرم
  • گوشت چرخ کرده
  • خلال بادام200 گرم
  • خلال پسته50 گرم
  • خلال پوست نارنج یا پرتقال 250 گرم
  • هویج0/5 کیلوگرم
  • پیاز متوسط3 عدد
  • محلول زعفران به مقدار لازم
  • شکر
  • نمک و زردچوبه و ادویه
  • روغن یا کره
 شیرین پلو با گوشت قلقلی

شیرین پلو با گوشت قلقلی

طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی

  1. پوست پرتقال یا نارنج را به صورت خلالی خرد کنید و دو بار در آب بجوشانید. سپس برای چند ساعت، آن را در آب سرد خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود.
  2. شکر را در یک قابلمه بریزید و 3 پیمانه آب به آن اضافه کنید، اجازه دهید تا آب و شکر بجوشد سپس خلال های پرتقال یا نارنج را به همراه خلال پسته در آن بریزید تا بجوشد و شیرین شود. سپس خلال ها را از شربت خارج کنید.
  3. خلال بادام را به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کرده، سپس آبکش کنید و جازه دهید آب آن گرفته شود.
  4. دو تا از پیازها را خلالی خرد کنید، کمی روغن در ماهی تابه بریزید، پیازهای خلالی را به آن اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا طلایی شود.
  5. در این فاصله یک پیاز متوسط را روی گوشت چرخ کرده رنده کنید، به آن نمک و زردچوبه و ادویه اضافه کرده و خوب ورز دهید تا مواد با هم مخلوط شوند.
  6. گوشت چرخ کرده را با دست به صورت کره های کوچک، گرد کنید،  پیاز سرخ شده را از ماهی تابه خارج کرده و سپس گوشت های قلقلی را درون ماهی تابه قرار دهید.
  7. گوشت ها را هم نزنید، اجازه دهید تا آب گوشت گرفته شود و یک طرف آن سرخ شود سپس گوشت ها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید، در حد چند ثانیه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
  8. پوست هویج ها را بگیرید و پس از شستن، خلالی خرد کنید، کره را در یک ماهی تابه بریزید، وقتی کره آب شد خلال هویج و خلال بادام را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس خلال پوست پرتقال و پسته را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
  9. می توانید مقداری از خلال پسته و بادام را نگه دارید و برای تزئین روی برنج از آن استفاده کنید. خلال پسته مخصوص تزئین را در کمی روغن تفت دهید تا جلا یابد و سپس برای تزئین روی برنج از آن استفاده کنید.
  10. برنج را آبکش کنید، ته یک قابلمه مناسب ته دیگ دلخواه خود را قرار دهید و سپس نیمی از برنج آبکش را روی آن بریزید و سطح آن را صاف کنید.
  11. گوشت های قلقلی را روی برنج بریزید، در صورت تمایل مقداری از گوشت ها را برای تزئین روی برنج نگه دارید.
  12. روی گوشت را با خلال هایی که تفت دادید بپوشانید و بقیه برنج را روی آن بریزید.
  13. روی برنج کمی محلول زعفران با مقداری کره بریزید و سپس آن را دم بگذارید.
  14. وقتی برنج دم کشید آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال بادام، پسته، پرتقال، و زرشک تفت داده شده در روغن تزئین کنید.
    شیرین پلو غذایی کامل است و به عنوان نهار و شام سرو می شود و از نظر مواد تشکیل دهنده بسیار شبیه مرصع پلو است. آموزش تهیه مرصع پلو مجلسی را می توانید در لینک زیر دنبال کنید:
 شیرین پلو با گوشت قلقلی

شیرین پلو با گوشت قلقلی

دستور پخت شیرین پلو 

شیرین پلو 

دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا