شیرین پلو با گوشت قلقلی
یکی از غذاهای اصیل ایرانی که بسیار محبوب است و در اکثر مهمانی ها و مجالس سرو میشود. شیرین پلو مجلسی را با گوشت قلقلی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
شیرین پلو یکی از غذاهای محبوب افرادی است که ذائقه آنها به خوردن غذاهای شیرین تمایل دارد. این غذا بسیار شیک و مجلسی است و در میهمانی ها جایگاه خاصی دارد.مواد اصلی مورد استفاده در تهیه شیرین پلو برنج، آجیل، و زعفران است و افراد براساس سلیقه و ذائقه خود می توانند از انواع گوشت در آن استفاده کنند. تزئین شیرین پلو با انواع مغزها و میوه های رنگارنگ به اندازه کیفیت این غذا اهمیت دارد و شاید بتوان گفت از نظر زیبایی بی نظیر است. از آنجا که در تهیه این غذا از زرشک و خلال مرکباتی مثل نارنج و پرتقال استفاده می شود، در استان های خراسان و فارس بیشتر از سایر استان ها محبوبیت دارد.
مواد لازم برای تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی
- برنج1 کیلوگرم
- گوشت چرخ کرده
- خلال بادام200 گرم
- خلال پسته50 گرم
- خلال پوست نارنج یا پرتقال 250 گرم
- هویج0/5 کیلوگرم
- پیاز متوسط3 عدد
- محلول زعفران به مقدار لازم
- شکر
- نمک و زردچوبه و ادویه
- روغن یا کره
طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی
- پوست پرتقال یا نارنج را به صورت خلالی خرد کنید و دو بار در آب بجوشانید. سپس برای چند ساعت، آن را در آب سرد خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود.
- شکر را در یک قابلمه بریزید و 3 پیمانه آب به آن اضافه کنید، اجازه دهید تا آب و شکر بجوشد سپس خلال های پرتقال یا نارنج را به همراه خلال پسته در آن بریزید تا بجوشد و شیرین شود. سپس خلال ها را از شربت خارج کنید.
- خلال بادام را به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کرده، سپس آبکش کنید و جازه دهید آب آن گرفته شود.
- دو تا از پیازها را خلالی خرد کنید، کمی روغن در ماهی تابه بریزید، پیازهای خلالی را به آن اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا طلایی شود.
- در این فاصله یک پیاز متوسط را روی گوشت چرخ کرده رنده کنید، به آن نمک و زردچوبه و ادویه اضافه کرده و خوب ورز دهید تا مواد با هم مخلوط شوند.
- گوشت چرخ کرده را با دست به صورت کره های کوچک، گرد کنید، پیاز سرخ شده را از ماهی تابه خارج کرده و سپس گوشت های قلقلی را درون ماهی تابه قرار دهید.
- گوشت ها را هم نزنید، اجازه دهید تا آب گوشت گرفته شود و یک طرف آن سرخ شود سپس گوشت ها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید، در حد چند ثانیه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
- پوست هویج ها را بگیرید و پس از شستن، خلالی خرد کنید، کره را در یک ماهی تابه بریزید، وقتی کره آب شد خلال هویج و خلال بادام را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس خلال پوست پرتقال و پسته را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- می توانید مقداری از خلال پسته و بادام را نگه دارید و برای تزئین روی برنج از آن استفاده کنید. خلال پسته مخصوص تزئین را در کمی روغن تفت دهید تا جلا یابد و سپس برای تزئین روی برنج از آن استفاده کنید.
- برنج را آبکش کنید، ته یک قابلمه مناسب ته دیگ دلخواه خود را قرار دهید و سپس نیمی از برنج آبکش را روی آن بریزید و سطح آن را صاف کنید.
- گوشت های قلقلی را روی برنج بریزید، در صورت تمایل مقداری از گوشت ها را برای تزئین روی برنج نگه دارید.
- روی گوشت را با خلال هایی که تفت دادید بپوشانید و بقیه برنج را روی آن بریزید.
- روی برنج کمی محلول زعفران با مقداری کره بریزید و سپس آن را دم بگذارید.
- وقتی برنج دم کشید آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال بادام، پسته، پرتقال، و زرشک تفت داده شده در روغن تزئین کنید.
شیرین پلو غذایی کامل است و به عنوان نهار و شام سرو می شود و از نظر مواد تشکیل دهنده بسیار شبیه مرصع پلو است. آموزش تهیه مرصع پلو مجلسی را می توانید در لینک زیر دنبال کنید:
ارسال دیدگاه