دستور پخت زرشک پلو، غذایی مجلسی 

یکشنبه 18 آذر 1397 آشپزی
دستور پخت زرشک پلو، غذایی مجلسی 

دستور پخت زرشک پلو، غذایی مجلسی

یکی از غذاهای پلویی محبوب در ایران، رشک پلو با مرغ است که در بین ایرانیان خصوصاً در میان مراسمات و جشن‌ها، مورد توجه و علاقه قرار دارد. این غذا مانند دیگر غذاهای مجلسی مثل کباب کوبیده و جوجه کباب، یکی از غذاهای اصلی مراسمات مهم و پذیرایی‌ها می‌باشد.

دستور پخت زرشک پلو، غذایی مجلسی

دستور پخت زرشک پلو، غذایی مجلسی

دستور پخت زرشک پلو، غذایی مجلسی

  • مواد لازم برای تهیه زرشک پلو
  • برنج 4 پیمانه
  • مرغ 4 تکه
  • پیاز یک عدد
  • زرشک 5 الی 6 قاشق غذاخوری
  • شکر یک الی یک و نیم قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده یک الی 2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • آبلیمو یک چهارم قاشق غذاخوری
  • خلال پسته دو قاشق غذاخوری
  • روغن، نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به میزان لازم

چند نکته پخت زرشک پلو

برای تزیین زرشک پلو با مرغ، از خلال پسته استفاده می‌شود، اما در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید. به دلیل تفاوت رنگ رب گوجه فرنگی‌ها، ممکن است به مقدار کمتر یا بیشتری از رب نیاز باشد. برای درست کردن پلو، برنج را حداقل چند ساعت قبل از پختن خیس کرده و مقداری نمک به آن اضافه کنید. باید به اندازه‌ای نمک بیفزایید که شوری آن متعادل باشد. آبلیمو به عنوان چاشنی غذا می‌تواند استفاده شود، در نتیجه در صورت تمایل می‌توانید مقدار آن را افزایش دهید. حتماً پوست نازکی که روی مرغ است را بردارید.

چند نکته پخت زرشک پلو 

چند نکته پخت زرشک پلو 

طرز تهیه زرشک پلو

  • ابتدا مرغ را بشویید و آبکش کنید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس تکه‌های مرغ را همراه با کمی آب روی حرارت قرار داده و یکی دو بار جوش داده و سپس دوباره آن را در آبکش بریزید تا آب آن خارج شود و بوی بد مرغ از بین برود.
  • پیاز را نگینی خرد کرده و در یک قابلمه با کمی روغن سرخ کنید. سپس تکه‌های مرغ را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا پیازها سرخ شوند. در انتهای تفت دادن، زردچوبه را نیز به مرغ و پیاز اضافه کنید و دو لیوان آب به مرغ بیفزایید.
  • درب قابلمه را ببندید تا مرغ بپزد. با دو قاشق غذاخوری روغن، رب گوجه فرنگی را سرخ کنید تا کاملا باز شود. زمانی که مرغ پخت، فلفل سیاه، دارچین، آبلیمو، نمک و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و غذا را مقداری بهم بزنید تا چاشنی به خوبی پخش شود.
  • سپس یک قاشق زغفران دم کرده را به مرغ اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه بعد مرغ آماده است و باید آن را از روی حرارت بردارید. در مرحله بعد، زرشک را تمیز کرده و بشویید و در آبکش قرار دهید.
طرز تهیه زرشک پلو

طرز تهیه زرشک پلو

  • زمانی که آب زرشک گرفته شد، شکر را به آن اضافه کرده و بهم بزنید تا تمام زرشک‌ها به شکر آغشته شوند.
  • سپس مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و زرشک را به آن اضافه کرده و به محض اینکه شکر شروع به آب شدن کرد، زرشک را از روی حرارت بردارید. در مرحله بعد، خلال پسته را در آب جوش به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خیس کرده تا نرم شوند و سپس به زرشک اضافه کنید.
  • سپس یک قابلمه را پر از آب کنید و هنگامی که شروع به جوشیدن کرد، آبی که برنج را در آن خیس کرده بودید، دور بریزید و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
  • زمانی که مغز برنج از حالت خامی آن را در آبکش ریخته و مقداری آب گرم روی آن بریزید، کف قابلمه را با دو قاشق روغن از پیش گرم شده سرخ کنید تا رنگ طلایی به آن بدهید. سپس نمک را به برنج اضافه کرده و آن را به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزید تا برنج به خوبی پخته شود.
  • پس از پخت برنج، آن را به یک ظرف مناسب منتقل کرده و روی آن مرغ تهیه شده، زرشک و خلال پسته را قرار دهید. آماده‌ی سرو کردن غذای مرغ با زرشک و خلال پسته هستید.
  • این غذا بهتر است همراه با سالاد سبزیجات و ماست سرو شود. با آرایشی زیبا، این غذا را می‌توان به عنوان یکی از غذاهای شیک و خوشمزه برای میز مهمانی‌ها و جشن‌ها سرو کرد.
دستور پخت“مرغ لایه ای پر شده” با قارچ و هویج

دستور پخت مرغ لایه ای پر شده با قارچ و هویج

دستور پخت غذای سریع با مرغ به ۳ روش

نحوه پخت غذای سریع با مرغ به ۳ روش

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا