بابا غنوج نوعی پیش غذای لبنانی نرم و کرمی با بوی دودی و عطر سیر است که با استفاده از بادمجان کبابی درست میشود و طعم دهندههای خاصی مانند روغن زیتون در آن به کار میروند.
طرز تهیه بابا غنوج
مواد لازم | |
بادمجان بزرگ | 2 عدد |
سیر له شده | 1 الی 2 حبه |
ارده | 2.5 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
آبلیموی تازه | 2.5 قاشق غذاخوری یا بیشتر |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
جعفری ریز خرد شده (ساطوری) برای تزیین | 1 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه غذای لبنانی:
۱. با استفاده از چنگال در سطح بادمجانها چند سوراخ ایجاد کنید. سپس با استفاده از یکی از روشهای ذکر شده در زیر آنها را کبابی کنید:
برای تهیه بادمجان کبابی بر روی آتش ذغال بهتر است بادمجانها را به سیخ بکشید و بر روی ذغال گداختهی درون منقل بچرخانید تا پوست آنها جمع شده و ترک بخورد. سپس اجازه دهید بادمجانها خنک شوند تا پوست روی آنها به راحتی جدا شود.
هنگام استفاده از فر برای این منظور، سینی فر را با فویل بپوشانید، سپس بادمجانها را در آن بچینید. سینی را به مدت ۱۰ دقیقه در فر با درجه حرارت ۵۰۰ تا ۵۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید و در انتها گریل را روشن کنید تا به کبابی شدن بادمجانها کمک کند.
برای کباب کردن بادمجان بر روی شعلهی اجاق گاز بهتر است هود را روشن کنید تا بوی دود در خانه نپیچید. همچنین برای اینکه اجاق گاز کثیف نشود میتوانید این کار را بر روی شله پخش کن انجام دهید. البته در اینصورت زمان طولانی تری برای کباب کردن بادمجان لازم است.
۲. بادمجانهای کبابی را در بشقابی قرار داده و ۱۰-۸ دقیقه صبر کنید تا خنک شوند و پوست آنها به راحتی جدا شود.
۳. پوست بادمجانها را بگیرید و آنها را در آبکش قرار دهید. حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب اضافی موجود در آنها خارج شود.
۴. پس از اینکه آب بادمجانها گرفته شد، آنها را در بشقاب قرار دهید، کلاهک بادمجانها را جدا کرده و از وسط برش بزنید تا بخار آنها خارج شود.
۵. بادمجانهای کبابی را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید.
۶. ۲/۵ قاشق غذاخوری ارده به آن اضافه کنید.
۷. سیر له شده و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید (مقدار نمک را براساس ذائقه خود کم و زیاد کنید).
۸. ۲/۵ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن بیفزایید.
۹. ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید.
۱۰. غذاساز یا مخلوط کن را روشن کنید تا مواد مخلوط و یکدست شوند.
۱۱. بابا غنوج آماده است آن را در ظرف سرو بکشید و ۱/۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون روی آن بریزید.
۱۲. روی غذا را با جعفری خرد شده تزیین کنید.
۱۳. بابا قنوج را با نان پیتا یا در کنار فلافل نوش جان کنید.
ارسال دیدگاه