دال عدس هندی جزئ خوراک های خوشمزه هندی است که طعم متفاوتی دارد و در تهیه ان از ادویه های مختلف استفاده می شود و برای لعاب بیشتر از آرد ذرت استفاده می کنند. این خوراک غذای مناسبی برای گیاهخوران است و با نان یا برنج سرو می شود . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه دال عدس هندی و خورش دال عدس با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه خوراک قارچ و مرغ و خوراک فاصولیه عربی و دوپیازه نخود لوبیای هندی را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه خوراک دال عدس هندی
- آب : ۵ لیوان
- عدس قرمز : 1 پیمانه
- نمک : 1 قاشق مرباخوری
- زردچوبه : 1 قاشق چایخوری
- زنجبیل تازه : 1 قاشق مرباخوری
- تخم گشنیز : 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سبز تند : 1 عدد
- پیاز نگینی خرد شده : 1 عدد
- رب گوجه فرنگی : 1 قاشق مرباخوری
- روغن : 2 قاشق غذاخوری
- آرد ذرت : 1قاشق غذاخوری
طرز تهیه دال عدس هندی در خانه
- دال عدس از جمله حبوبات بدون پوست است و نفخ آن بسیار کم است و احتیاج به خیس کردن قبل از پختن ندارد
- برای تهیه خوراک دال عدس ابتدا دال عدس پاک شده را با 5 لیوان آب در قابلمه مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید. بعد از به جوش آمدن شعله را کم کنید و نمک و زردچوبه را به همراه زنجبیل تازه رنده شده و فلفل خرد شده در قابلمه بریزید و اجازه دهید دال عدس بپزد.
- بعد از پختن دال عدس شعله را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید تا ۱۰ دقیقه دال عدس های پخته شده استراحت کنند.
- درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزیدو پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس شعله را کم کنیدو تخم گشنیز و آرد ذرت را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب روشن شود و شعله را خاموش کنیدو این مخلوط پیاز و رب گوجه فرنگی را به دال عدس پخته شده اضافه کنیدو روی شعله ملایم قرار دهید تا دال عدس به مدت 20 دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتدو به صورت گرم با نان یا برنج سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش دال عدس
- گوشت چرخی: ۲۰۰ گرم
- عدس قرمز :۲ لیوان
- سیر:۵ حبه
- پیاز: 1 عدد درشت
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: دو و نیم قاشق غذا خوری
- تمر هندی: نصف لیوان
- فلفل قرمز و زردچوبه :به میزان دلخواه
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش دال عدس
- برای تهیه این خورش خوشمزه ابتدا نیمی از پیاز را نگینی خرد کنید و همراه مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شودسپس ، گوشت چرخی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویه ها از بین برد. حال یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را به گوشت چرخی اضافه کنید و مجدداً تفت دهید تا خامی رب نیز گرفته شود و بعد حرارت زیر آن را خاموش کنید و کنار بگذارید.
- در این مرحله دال عدس را بپزید به این صورت که عدس های پاک شده را بشوییدو همراه ۲ تا ۳ لیوان آب و سیب زمینی های خرد شده در داخل قابلمه مناسب بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهیدتا بپزند.
- در این فاصله که دال عدس می پزد تمر هندی را با آب جوش خیس کنید و بعد از 10 دقیقه چنگ بزنید ، هسته ها و تفاله های آن را بگیرید و از صافی رد کنیدتا شیره تمر هندی باقی بماند، حال به شیره تمر هندی یک قاشق غذا خوری آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود و کنار بگذارید .
- نیم دیگر پیاز را نگینی خرد و با مقداری روغن در قابلمه سرخ کنید تا طلایی شود ، سپس 5 حبه سیر له شده را اضافه کنیدو تفت دهید تا بوی سیر بلند شود ، سپس بقیه رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی ادویه و رب گوجه فرنگی گرفته شود ،
- سپس , آب تمر هندی و گوشت سرخ شده و دال عدس پخته شده را اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را اندازه کنید، و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش دال عدس روی حرارت ملایم بپزد تا غلیظ شود.
- پس از پختن و جا افتادن خورش دال عدس آن را از روی حرارت بردارید و مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید و با نان یا برنج سفید سرو کنید .
ارسال دیدگاه