دال عدس / طرز تهیه خوراک و خورش دال عدس متفاوت و خوشمزه

یکشنبه 8 اسفند 1400 آشپزی
dal adas

دال عدس هندی جزئ خوراک های خوشمزه هندی است که طعم متفاوتی دارد و در تهیه ان از ادویه های مختلف استفاده می شود و برای لعاب بیشتر از  آرد ذرت استفاده می کنند. این خوراک غذای مناسبی برای گیاهخوران است و با نان یا برنج سرو می شود . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه دال عدس هندی و خورش دال عدس با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه خوراک قارچ و مرغ و خوراک فاصولیه عربی  و دوپیازه نخود لوبیای هندی را مشاهده کنید.

مواد لازم برای تهیه  خوراک دال عدس هندی

  • آب : ۵ لیوان
  • عدس قرمز : 1 پیمانه
  • نمک : 1 قاشق مرباخوری
  • زردچوبه : 1 قاشق چایخوری
  • زنجبیل تازه : 1 قاشق مرباخوری
  • تخم گشنیز : 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل سبز تند : 1 عدد
  • پیاز نگینی خرد شده : 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی : 1 قاشق مرباخوری
  • روغن : 2 قاشق غذاخوری
  • آرد ذرت : 1قاشق غذاخوری
دال عدس

 خورش دال عدس

طرز تهیه دال عدس هندی در خانه

  1.  دال عدس از جمله حبوبات بدون پوست است و نفخ آن بسیار کم است و احتیاج به خیس کردن قبل از پختن ندارد
  2. برای تهیه  خوراک دال عدس ابتدا دال عدس پاک شده را با  5 لیوان آب  در قابلمه مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید. بعد از به جوش آمدن شعله را کم کنید و  نمک و زردچوبه را به همراه زنجبیل تازه رنده شده و فلفل خرد شده در قابلمه بریزید و اجازه دهید دال عدس بپزد.
  3. بعد از پختن دال عدس شعله را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید تا  ۱۰ دقیقه دال عدس های پخته شده استراحت کنند.
  4.  درون تابه مناسبی  مقداری روغن بریزیدو پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس  شعله را کم کنیدو تخم گشنیز و آرد ذرت را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و  تفت دهید  تا رنگ رب روشن شود و شعله را خاموش کنیدو این مخلوط پیاز و رب گوجه فرنگی را به دال عدس پخته شده اضافه کنیدو روی شعله ملایم قرار دهید تا دال عدس به مدت 20 دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتدو به صورت گرم با نان یا برنج  سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش دال عدس

  • گوشت چرخی: ۲۰۰ گرم
  • عدس قرمز :۲ لیوان 
  • سیر:۵ حبه 
  • پیاز: 1 عدد درشت
  • سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: دو و نیم قاشق غذا خوری
  • تمر هندی: نصف لیوان 
  • فلفل قرمز و زردچوبه :به میزان دلخواه
  • نمک: به مقدار لازم
خوراک دال عدس

خوراک دال عدس

طرز تهیه خورش دال عدس

  1. برای تهیه این خورش خوشمزه ابتدا نیمی از پیاز را نگینی خرد کنید و همراه مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شودسپس ، گوشت چرخی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس  نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویه ها از بین برد. حال یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را به گوشت چرخی اضافه کنید  و مجدداً تفت دهید تا خامی رب نیز گرفته شود و بعد حرارت زیر آن را خاموش کنید و کنار بگذارید.
  2. در این مرحله دال عدس را بپزید به این صورت که عدس های پاک شده را بشوییدو همراه ۲ تا ۳ لیوان آب و  سیب زمینی های خرد شده در داخل قابلمه مناسب  بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهیدتا بپزند.
  3.   در این فاصله که دال عدس می پزد تمر هندی را با آب جوش  خیس کنید و بعد از 10 دقیقه چنگ بزنید ، هسته ها و تفاله های آن را بگیرید و از صافی رد کنیدتا شیره تمر هندی باقی بماند، حال به شیره تمر هندی یک قاشق غذا خوری آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود و کنار بگذارید .
  4. نیم دیگر پیاز را نگینی خرد و با مقداری روغن در قابلمه سرخ کنید تا طلایی شود ، سپس 5 حبه  سیر  له شده را اضافه کنیدو تفت دهید تا بوی سیر بلند شود ، سپس بقیه رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی ادویه و رب گوجه فرنگی گرفته شود ،
  5. سپس , آب تمر هندی و گوشت سرخ شده  و دال عدس پخته شده را اضافه کنید  و نمک و فلفل خورش را اندازه کنید،  و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش دال عدس روی حرارت ملایم بپزد تا غلیظ شود.
  6. پس از پختن و جا افتادن خورش دال عدس آن را از روی حرارت بردارید و مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید و با نان یا برنج سفید سرو کنید .

 

پلوی سیر و کلم شیرازی

پلوی سیر و کلم شیرازی

تهیه باقلوا با خمیر یوفکا

تهیه باقلوا با خمیر یوفکا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا