خیار شور / طرز تهیه خیار شور خوشمزه و ترد خانگی

سه‌شنبه 1 تیر 1400 آشپزی
Khyar shor

فهرست مطالب :

1-طرز تهیه خیار شور ترد و خوشمزه

2-طرز تهیه خیار شور فوری

خیار شور کاربرد زیادی در تهیه  انواع  ساندویج و سس ساندویج  دارد و  بهتر است خیار شور را در خانه  با سبزیجات مختلف تهیه کنیم البته نوع خیار برای خیار شور استفاده می شود باید ریز و پوست نازک باشد و از خیار های مخصوص خیار شور استفاده کنید. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه خیار شور تردد و خوشمزه  با ما همراه باشید .

مواد لازم برای تهیه خیار شور تردد و خوشمزه

  • خیار قلمی  2 کیلوگرم
  • نمک     2/3 پیمانه
  • شوید  200 گرم
  • ترخون  300 گرم
  • فلفل سبز تند  4 عدد
  • سیر 1  بوته
  • تخم گشنیز  1 قاشق چایخوری
  • آب   10 پیمانه
  • سرکه انگور  1 پیمانه

طرز تهیه خیار شور ترد و خوشمزه

  1.  برای تهیه خیار شور ابتدا خیارها و سبزی ها را با آب سرد بشویید و روی پارچه تمیز پهن کنید تا آب آنها گرفته شود و خوب خشک  شوند
  2. سپس خیار ها را با  یک خلال دندان سوراخ کنید تا خیار شور پوک نشود .
  3. در ظرفی آب و نمک را به جوش آورید (میزان نمک و آب را تغییر ندهید )سپس از روی حرارت برداشته و  اجازه دهید کمی خنک شود. سپس سرکه را به آب و نمک اضافه کنید . (باید هنوز کمی گرم باشد) سرکه را با آن مخلوط کنید.
  4. شیشه های مورد نظر برای خیار شور  را 10 دقیقه  بجوشانید تا استریل شوند.
  5. درون شیشه  ها یک ردیف خیار  بچینید و روی آن مخلوطی از شوید، ترخون، فلفل سبز، سیر، تخم و گشنیز بچینید لایه لایه بچینید تا شیشه پر شود
  6. سپس محلول آب نمک و سرکه را روی مواد بریزید تا کاملا سطح خیارها با آن پوشیده شود سپس در شیشه را محکم ببندید تا هوا وارد شیشه نشود  می توانید یک پلاستیک روی در شیشه بزارید و سپس در شیشه را محکم ببندید.
  7. سپس شیشه ها را در دمای محیط به مدت 1 هفته قرار دهید، پس از این مدت خیارشور شما آماده است آن را درون یخچال بگذارید.
خیار شور

خیار شور

مواد لازم برای  تهیه خیار شور فوری در منزل

  • خیار ریز و تازه: 2 کیلو
  • سبزی  تازه ( ترخون، شوید، مرزه و جعفری ) :250 گرم
  • سیر: 1 بوته 
  • فلفل تند : 6 عدد
  • تخم گشنیز:1 قاشق مرباخوری
  • نخود خام:  چندعدد
  • نمک: 1پیمانه
  • آب: 14 پیمانه
  • سرکه: 1 پیمانه

طرز تهیه خیار شورفوری

  1. برای تهیه خیار شور فوری ابتدا باید خیار ها و سبزی ها  و سیر را تمیز  بشوییم و  کاملا با پارچه آنها را  خشک کنیم تا آب آن گرفته شود.
  2. با  یک عدد خلال دندان  خیار ها را سوراخ می کنیم تا  خیار شور پوک نشود در ضمن خیار شور سریع تر آماده می شود.
  3. در یک قابلمه آب را به جوش  آورده  و نمک و سرکه را هم به آن اضافه می کنیم
  4. خیارها را  مرتب در یک شیشه تمیز و خشک  می چینیم و لابه لای آنها حبه های سیر و فلفل تند ، چند عدد نخود و مقداری تخم گشنیز  ریخته تا شیشه ها پر شوند و در آخر روی خیارها را با سبزی ها  می پوشانیم .
  5.  سپس آب جوشیده شده با نمک و سرکه را روی خیارها و داخل شیشه  ریخته  و محکم در آن می بندیم تا هوا وارد آن نشود.
  6. بعد از خنک شدن آب داخل شیشه ی خیار شور ،آن را در جای خنک نگهداری می کنیم تا رنگ خیار شور تغییر نکند و سبز و ترد  شود . چون از آب جوش استفاده می کنیم خیار شور سریع آماده می شود .
خیار شور

خیار شور

نکات تکمیلی در مورد خیارشور

  1.   اگر دوست دارید رنگ خیار شورتان سبز بماند یک هفته آن را در  سایه دارد قرار دهید و  برای روشن شدن رنگ خیارشور آن را در محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.
  2.  آب نمکی که روی خیار شور می ریزیم باید  گرم باشدو گرمای آن را با دست  احساس کنید.
  3. برای تهیه خیار شور بهتر است از سنگ نمک استفاده کنید.
  4. مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک مناسب میباشد.
  5. برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.
  6. در صورت تمایل میتوانید از کمی کرفس هم در خیار شور استفاده کنید.
  7. برای این‌که خیار شما ترد و خوشمزه شود می‌توانید چند دانه نخود داخل شیشه خیارشورتان بریزید.
  8. . اگر برگ‌مو دم دست داشتید  داخل دبه قرار دهید که طعم خاصی به خیارشور شما می‌دهد.
  9. برای این‌که هوا داخل دبه وارد نشود بهتر است از نایلون استفاده کنید. اول نایلون تمیزی را روی دبه بگذارید بعد در را روی نایلون ببندید تا هوا وارد دبه یا شیشه نشود.
  10. حدود یک هفته زمان می‌برد تا خیارشورها برسد پس از این زمان خیار شور را دریخچال نگهداری کنید.
  11. برای ترشدن  خیارشورتان می‌توانید از هویج و زاج سفید  به مقدار کم استفاده کند.
خورش بامیه

خورش بامیه / طرز تهیه خورش بامیه جنوبی با تمر هندی

تخم مرغ آب پز ترکی/ طرز تهیه تخم مرغ آب پز خوشمزه با فلفل پنیری صبحانه ی بی نظیر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا