پخت فسنجان مرغ

دوشنبه 5 تیر 1402 آشپزی

پخت فسنجان مرغ

“خورشت فسنجان” یکی از خورشت‌های لذیذ منطقه شمال کشورمان است که به دلیل طعم خوشمزه‌اش، در سراسر کشور به عنوان یکی از غذاهای محبوب سرو می‌شود.در خورشت فسنجان، مرغ با موادی همچون گردو، پیاز، زرشک و نارنج تهیه شده و با سس فسنجان پخته می‌شود. با استفاده از روش‌های ساده و راهنمایی‌های مفید، شما هم می‌توانید به راحتی این غذا را در خانه تهیه کنید و از طعم فوق‌العاده‌اش لذت ببرید. پس اگر به دنبال یادگیری روش تهیه فسنجون با مرغ هستید، دست به کار شوید و این غذای خوشمزه را در خانه به راحتی تهیه کنید.

پخت فسنجان مرغ

پخت فسنجان مرغ

مواد لازم برای تهیه فسنجان مرغ

  • مغز گردو ی آسیاب شده 500 گرم
  • گوشت مرغ تکه شده به تعداد افراد
  • شکر 3 تا 4 قاشق غذا خوری
  • آب لیمو 3 قاشق غذا خوری
  • فلفل1 قاشق مربا خوری
  • نمک 1 قاشق مربا خوری
  • رب گوجه فرنگی 1 الی 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز رنده شده 2عدد متوسط
  • رب انار 300 گرم
فسنجان مرغ

فسنجان مرغ

طرز تهیه خورشت فسنجان

برای تهیه این خورشت، ابتدا مغز گردو را آسیاب کرده و در قابلمه‌ای کمی روغن ریخته و پیاز رنده شده را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا آب پیاز جمع شود. سپس گردو آسیاب شده را نیز اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا روغن پس دهد.

در این مرحله بهتر است زیاد سرخ نکنید تا گردو تلخ نشود. سپس 3 پیمانه آب را به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت بالای گاز قرار می‌دهیم تا به جوش بیاید. وقتی محتویات به مدت 5 دقیقه جوشید، رب گوجه فرنگی سرخ شده را اضافه کرده و قابلمه را می‌بندیم و به گردوها اجازه می‌دهیم تا با اضافه شدن رب، حدود 20 دقیقه دیگر جوش بخورند.

در این فاصله، مقداری روغن را در یک ماهیتابه ریخته و با حرارت ملایم مرغ‌ها را سرخ می‌کنیم. برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته نشود، کمی زردچوبه و نمک را روی آن می‌پاشیم. بعد از سرخ شدن مرغ‌ها، آن‌ها را کنار می‌گذاریم و به سراغ گردوهای در حال پخت می‌رویم و آن‌ها را هم می‌زنیم. سپس پس از حدود 20 دقیقه، رب انار، نمک، فلفل، آبلیمو و شکر را به آن اضافه کرده و هم می‌زنیم تا همه مواد مخلوط شوند.

اگر در این مرحله حس کردید آب خورشت کم است، می‌توانید از آب سرد یا یخ داخل آن استفاده کنید و به خورشت اضافه کنید. سپس نیم ساعت دیگر نیز با حرارت ملایم خورشت را می‌پزیم. در نهایت، مرغ‌ها را داخل خورشت اضافه کرده و چاشنی غذا را تنظیم کرده و منتظر می‌شویم تا خورشت جا بیفتد. خورشت آماده شده را با برنج سفید سرو کنید و از آن لذت ببرید.

پخت فسنجان مرغ

پخت فسنجان مرغ

نکات مهم برای خوشمزه و خوشرنگ شدن خورشت فسنجان :

  • برای به دست آوردن روغن گردویی مناسب، باید گردو را به خوبی با آسیاب یا چرخ گوشت خرد کرد. حتی الامکان، تفت دادن گردو را به حداقل برسانید تا تلخ نشود؛
  • همچنین، بهتر است گردو خام را در خورشت استفاده نکنید زیرا ممکن است به آن طعم و بوی نامطبوعی بدهد. برای افزایش روغنی که از گردو در خورشت به دست می‌آید، پس از تفت دادن گردو، به سرعت آب سرد یا تکه‌هایی از یخ به آن اضافه کنید.
  • در صورت تمایل به داشتن یک فسنجان ترش‌تر، می‌توانید یک قاشق غذاخوری شکر خالی را به خورشت اضافه کنید تا بهترین طعم و رنگ را به آن ببخشد.
  • برای لعاب دادن خورشت، می‌توانید در نیم ساعت آخر یک سیب درختی رنده شده را به آن اضافه کنید.
  • برای بهبود طعم و لذت بخش شدن خورشت، می‌توانید یک‌سوم مغز پسته آسیاب شده را با مغز گردو به آن اضافه کنید. بهتر است زعفران به جای زردچوبه استفاده کنید تا به خورشت رنگ و عطر مطبوعی بدهد.
  • در صورت دوست داشتن مزه ملس در خورشت، می‌توانید از رب انار ملس به همراه شکر یا شیره خرما استفاده کنید؛ در غیر اینصورت، از رب انار ترش و قیسی استفاده کنید.

طرز تهیه سالاد فتوش لبنانی با سس انار

دستور پخت خورش متن جن

دستور پخت خورش متن جن

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا