ترشی / طرز تهیه ترشی لگجی جنوبی

چهارشنبه 8 تیر 1401 آشپزی
lagaji

ترشی لگجی ترشی خوشمزه و پرخاصیت جنوبی است که در شیراز با موسیر ( به ترشی گلک موسیر معرف است ) تهیه می شود اصل این ترشی  متعلق به شهر کازرون است  . لگجی گیاه پر خاصیت و بسیار تلخ است و قبل از مصرف باید تلخی آن گرفته شود . ترشی لگجی  را با میوه یا برگ و ساقه  آن تهیه می کنند ولی در هر صورت باید از میوه های ریز و برگهای جوان استفاده کرد. میوه های درشت هسته دار هستند و برای ترشی مناسب نیست . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه ترشی لگجی سنتی کازرون با ما همراه باشید.همچنین طرز تهیه ترشی سپستان بوشهری را مشاهده کنید.

 

ترشی لگجی

ترشی لگجی

مواد لازم برای ترشی لگجی

  • لگجی: یک کیلو
  • سیر, موسیر: میزان لازم
  •  سرکه محلی: به میزان لازم
  • نمک و فلفل و ادویه ترشی  و سیاه دانهبه میزان لازم

طرز تهیه ترشی لگجی

  1. در این بخش طرز تهیه ترشی لگجی با میوه آن را آموزش می دهیم .
  2. برای  تهیه این ترشی خوشمزه  یک کیلو میوه لگجی ریز تهیه کنید و چوب آنها را  جدا کنید و بشویید . حال نوبت شیرین کردن این میوه پر  خاصیت هست
  3.  برای گرفتن تلخی لگجی آنها را در در ظرف مناسبی بریزد و روی آن آب ولرم بریزید و هر 4 ساعت یک بار آب آن را عوض کنید این کار را به مدت چند روز انحام دهید می توانید پس از 3 روز طعم میوه ها را چک کنید اگر هنوز تلخ بود چند زور دیگر هم  این کار را تکرار کنید .
  4. پس از اینکه تلخی میوه لگجی گرفته شد آن را آبکش کنید و اجازه دهید تا کاملا آب آن گرفته شود اگر لازم بود  روی پارچه پهن کنید چون آب در میوه ها نفوذ کرده  اگر خوب خشک نکنید ترشی شما خراب می شود.
  5. اکر مایل هستید از موسیر استفاده کتید باید موسیر خشک را به مدت 1 روز در آب ولرم قرار دهید تا تندی آن گرفته شود . سپس آبکش کنید و اجازه دهید تا آب آن گرفته شود و کنار بگذارید.
  6. سیر را پوست بگیرید ( به میزان دلخواه ) یا از پودر سیر استفاده کنید .
  7. حال سرکه محلی را در قابلمه بریزید و اجازه دهید روی شعله بجوشد سپس نمک  و ادویه های لازم و میوه لگجی شیرین شده و موسیر , سیر را اضافه کنید و اجازه دهید 5 دقیقه بجوشد و شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مواد ترشی خنک شود ( می توانید بدون جوشاندن هم این  مواد را با هم ترکیب کنید ولی با جوشاندن ترشی طعم بهتری به خود می گیرد )
  8. اگر از سرکه صنعتی استفاده می کنید باید مقداری آب جوشیده خنک شده به سرکه اضافه کنید تا تیزی سرکه گرفته شود
  9.  حال ظرف مخصوص ترشی را خوب بشویید و با جوشاندن ظروف  در آب آنها را استریل کنید ( بهتر است از ظروف شیشه ای یا سفالی استفاده کنید.)
  10. ظروف ترشی را خوب خشک کنید.
  11. مواد ترشی را در ظرف ترشی بریزد به صورتی که روی مواد را سرکه بپوشاند .درب  شیشه ها  را محکم ببندید تا هوا وارد ترشی نشود.
  12.  ترشی لگجی را  به مدت یک  ماه در جای خنک و خشک قرار دهید تا آماده شود .
  13. ترشی لگجی آماده شده را با انواع غذا سنتی سرو کنید
  14. نکته مهم در تهیه ترشی لگجی و انواع ترشها این است که باید از نمک کافی استفاده کنید چون اگر نمک ترشی کم باشد ترشی کپک می زند.
  15. اگر طعم موسیر یا سیر را دو ست ندارید از پودر آنها استفاده کنید
  16.  اگر بخواهید از ساقه و برگ لگجی برای ترشی استفاده کنید به همین روش عمل کنید.
  17. حتما باید ار ساقه و برگ های جوان استفاده کنید و خارهای آن را از ساقه جدا کنید و ساقه به قطعات 3 تا 4 سانتی خرد کنید . سپس آنها را در ظرف مناسبی بریزید و آب ولرم روی ساقه های لگجی بریزید و روزی چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود( این کار را 3 تا 5 روز انجام دهید )

 

 

Alo gobi

آلو گوبی/ طرز تهیه آلو گوبی غذای خوشمزه هندی

ashkene albalo

اشکنه آلبالو / طرز تهیه اشکنه آلبالو+ خواص آلبالو

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا