ترشی بادمجان / طرز تهیه ترشی بادمجان خشک

سه‌شنبه 14 تیر 1401 آشپزی
torshi badengan

ترشی بادمجان خشک ترشی خوشمزه بوشهری است که طعم بی نظیری دارد این ترش را با بادمجان و   گوجه فرنگی خشک  شده تهیه می کنند . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه ترشی بادمجان خشک  بوشهری با ماهمراه باشید. همچنین طرز تهیه ترشی متکا سمنانی و ترشی بادمجان شکم پر تبریزی  و ترشی بادمجان کبابی پر طرفدار را مشاهده کنید.

مواد لازم برای ترشی بادمجان خشک

  • بادمجان خشک شده:۱ کیلوگرم
  • گوجه فرنگی خشک شده:۵۰۰ گرم
  • سیر:به تعداد لازم
  • موسیر:به تعداد لازم
  • سبزی معطر خشک(نعنا،پونه کوهی،ترخون):از هرکدام۱ قاشق غذا خوری
  • تمر هندی یا آب گوجه فرنگی یا آب انار :به مقدار لازم
  • فلفل تند خشک:۲ عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • سیاه دانه :۱ قاشق غذا خوری
  • تخم گشنیز :۱ قاشق غذا خوری
  • سرکه قرمز: به مقدار لازم

    ترشی بادمجان خشک

    ترشی بادمجان خشک بوشهری

طرز تهیه ترشی بادمجان خشک بوشهری

  1. برای تهیه  ترشی بادمجان خشک  باید بادمجانها را خشک کنید . برای این کار بادمجان ها( بادمجان شیرین ) را با پوست یک برش در طول  تا نزدیکی سر بادمجان  بزنید ولی بادمجان نصف نشود ، یا می توانید بادمجانها را پوست بگیریدو ورقه ورقه برش بزنین و در سینی یا روی پارچه قرار دهید  جلوی آفتاب خشک کند.
  2.  اگر بادمجان شما تلخ بود باید تلخی آن گرفته شود . بادمجان های برش خورده را با مقداری آب و نمک بپزید سپس آبکش کنید و پس از خنک شدن روی پارچه بچیند تا خشک  شوند اگر هوا گرم و آفتابی باشد 2 تا 3 طول می کشد تا بادمجانها کاملا خشک شوند. می توانید از دستگاه میوه خشک کن  یا فر برای خشک کردن  بادمجان استفاده کنید.
  3. گوجه فرنگی ها سالم رو شسته شده را حلقه ای برش بزنید و جلوی آفتاب  خشک کنید .
  4. وقتی بادمجان و گوجه فرنگی شما خشک شدن  نوبت آماده کردن ترشی است
  5. بادمجان های خشک شده وسرکه( بهتر است از سرکه طبیعی استفاده کنید ) را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا سرکه بجوشد و 2 تا 3 دقیقه اجازه دهید تا  بادمجانها کمی پخته شوند.  سپس مواد را از روی شعله بردارید و صبر کنید تا سرکه و بادمجان داخل قابلمه سرد شود .
  6. موسیر خشک را در کاسه بزرگ بریزید و مقداری آب گرم روی آن بریزید و کنار بگذارید( 1 تا 2 ساعت) تا تندی موسیر گرفته شود .سپس آبکش کنید و اجازه دهید آب آن گرفته شود  تا ترشی شما کپک نزند.
  7. سیرها  را بشویید و پوست آنها را بگیرید و کنار بگذارید
  8.  حال ظرف مخصوص ترشی را خوب بشویید و خشک کنید و مواد آماده شده را لایه لایه در ظرف بچینید. به این صورت  ، ابتدا داخل ظرف ترشی بادمجان ها ،سپس سبزی های معطر ،پونه کوهی ،نعنا ،ترخون ،فلفل تند ،گوجه خشک شده ، سپس سیر ،وموسیر ،نمک ،سیاه دانه وتخم گشنیز  بریزد تا تمام شدن  مواد ادامه دهید .
  9. تمر هندی را به اندازه دلخواه با سرکه مخلوط کنید و هم بزنید تا تمر نرم شود سپس از صافی رد کنید  تا هسته آن جدا شود حال مخلوط تمر هندی و سرکه را به مواد اضافه کنید  تا روی مواد را بگیرد سپس درب ظرف ترشی را محکم ببندیدو به مدت یک روز خارج یخچال قرار دهید و اگر  سرکه آن کم بود مقداری اضافه کنید و سپس درون یخچال بگذارید بعد 10 روز ترشی شما آماده هست
  10. نکته : می توانید این ترشی را بدون اضافه کردن تمر  هندی هم تهیه کنید و  یا از مخلوط آب گوجه فرنگی و سرکه یا مخلوط آب انار و سرکه استفاده کنید و بهتر هست این مخلوط ها را بجوشانید سپس روی ترشی بریزید.
gemene Boshery

گمنه/ طرز تهیه گمنه خوشمزه بوشهری

morge kentaki

مرغ کنتاکی / طرز تهیه مرغ کنتاکی خوشمزه (kfc)

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا