بز قورمه / طرز تهیه بز قورمه کرمانی

جمعه 6 آبان 1401 آشپزی
boz ghorme

بز قرمه غذای خوشمزهست که در شهر ها ی مختلف به روشهای متفاوت تهیه می شود . بز  کلمه ترکی هست که  به معنی بدون رنگ می باشد .  بز قورمه قشقایی گوشت را فقط با  پیاز داغ و زرد چوبه تفت  می دهند و مقداری آب به آن اضافه می کنند و روی حرارت ملایم می پزند تا گوشت نرم شود و مقدار آب گوشت کم شودسپس مقداری پودر لیمو عمانی  به آن اضافه می کنند و با نان سرو می کنند ..ولی بز قورمه کرمانی با نخود و کشک تهیه می شود  و ادویه آن زرد چوبه هست . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه بز قورمه کرمانی با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه آش عباسعلی و ته چین سمنانی را مشاهده کنید.

مواد لازم برای تهیه بز قرمه کرمانی

  • گوشت گردن گوسفند: نیم کیلو
  • نخود:1پیمانه
  • زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
  • سیر:4 حبه
  • کشک :یک فنجان
  • پیاز:2عدد درشت
  • نعناع خشک :2 قاشق غذاخوری

 

  • بز قورمه

    بز قورمه 

طرز تهیه بز قرمه کرمان

  1. برای تهیه بز قورمه کرمانی باید از گوشت تازه و مرغوب استفاده کنید و گوشت گردن  برای تهیه بز قورمه بهتر هست .
  2. در تهیه این غذا از کشک استفاده می شود. می توانید از کشک سایده شده یا کشک خشک استفاده کنید . اگر کشک خشک محلی داشته باشد بز قورمه ی خوشمزه تر می شود . 100 گرم  کشک خشک را  در کاسه بریزید و روی آن آب ولرم بریزید و اجازه دهید یک شب خیس بخورد سپس کشک را درون مخلوط کن بریزید تا کشک آماده شود.
  3. نخود را نیز از  شب قبل خیس کنید  و آب آن را چند بار عوض کنید تانفخ آن گرفته شود سپس آن را آبکش کنید و در قابلمه بریزید و روی آن آب بریزید و روی شعله قرار دهید وقتی جوشید آبکش کنید و کنار بگذارید.
  4. یک قابلمه مناسب برداریدو پیاز را نگینی خرد شده را در آن بریزید و مقداری روغن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود سپس سیر له شده را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی سیر بلند شود بعد گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهید.
  5. سپس به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید، نخود جوشانده و دو لیوان آب به  قابلمه  اضافه کنید  و بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید. بعد از  دو ساعت نمک را به گوشت اضافه کنید.( می توانید از زود پز استفاده کنید)
  6.  وقتی گوشت خوب پخت و آبش کم شد، با گوشت کوب دستی  مواد را خوب بکوبید.
  7. بعد از آنکه گوشت و نخود را خوب کوبیدید، کشک  سابیده شده را اضافه کنید و اجازه دهید موادحدود 15 با هم قل بزنند.
  8. بز قورمه کرمانی را در طرف سرو بکشید و روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعناع داغ  و گردو کوبیده تزیین کنید.
  9. بز قورمه را با نان سنگگ و سبزی میل کنید.
shole beryan

شله بریان/ طرز تهیه شله بریان زیره اصفهانی

Lobiya kabab

طرز تهیه لوبیا کباب رشتی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا