باقلوا/ طرز تهیه باقلوا یزدی خوشمزه و اصیل

دوشنبه 17 آبان 1400 آشپزی
baghlava

باقلوا یزدی نوعی شیرینی خوشمزه است که با مغزیجات تهیه میشود . باقلوا شیرینی ایرانی ترکی بسیار پر طرفدار است و به راحتی در خانه تهیه می شود. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه باقلوای یزدی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه باقلوای یزدی

  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • شیر:1/2لیوان
  • روغن :1/4لیوان
  • بکینگ پودر :1/2قاشق چای خوری
  • آرد:۲ لیوان
  • کره آب شده: ۱۰۰ گرم

مواد لازم برای شیره

  • آب :2/3لیوان
  • گلاب :1/3 لیوان
  • زعفران دم کرده:۲ قاشق غذا خوری
  • شکر:۱ لیوان
  • هل:۱ قاشق چای خوری
    مواد میانی
  • گردو آسیاب شده:۳۰۰ گرم
  • پودر قند: 1/2 لیوان
  • هل: 1 قاشق چای خوری
باقلوا یزدی

باقلوا یزدی

طرز تهیه باقلوای یزدی

  1. برای تهیه باقلوای یزدی خوشمزه شربت باقلوا را تهیه می کنیم به این صورت که ابتدا شکر و آب را درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت می گذاریم و هم می زنیم وقتی جوشید سپس گلاب و زعفران و هل را هم اضافه می کنیم . وقتی  شربت قوام آمد از روی  حرارت بر میداریم و کنار می گذاریم.
  2.  در این مرحله مواد میانی باقلوا را تهیه می کنیم .یک کاسه بر می داریم. مواد میانی که  شامل گردو آسیاب شده و هل و پودر قند است را با هم ترکیب می کنیم و کنار می گذاریم.
  3. .حال خمیر باقلوا  یزدی را تهیه می کنیم در یک کاسه ی نسبتا بزرگ، زرده تخم مرغ و شیر و روغن را با هم مخلوط می کنیم  و هم می زنیم تا یکدست شود. سپس آرد و بکینگ پودر دو بار الک شده را کم کم به مواد  اضافه می کنیم و ابتدا با قاشق چوبی خوب مخلوط می کنیم و سپس با دست  ورز می دهیم تا جایی که خمیر به دست نچسبد. البته زیاد آرد به خورد خمیر ندهید که خمیر سفت شود.
  4. روی خمیر را با سلفون می پوشانیم و در دمای محیط به مدت ۱ ساعت استراحت می دهیم تا خمیر آماده شود . سپس خمیر  به چهار قسمت تقسیم می کنیم و چانه میگیریم . سپس تخته مخصوص باز کردن خمیر  را آرد پاشی می کنیم. هر چانه را با وردنه باز می کنیم. خمیر ها باید خیلی نازک باشد.( از خمیر یوفکا هم می توان استفاده کرد)
  5. قالبی که مخصوص پخت باقلوا هست را ، روی خمیر می گذاریم و برش می دهیم. بعد کف قالب را با کره آب شده چرب می کنیم و یک لایه خمیر  نازک کف آن پهن می کنیم سپس  روی خمیر با برس دوباره کره می مالیم. لایه بعدی خمیر را روی آن قرار می دهیم.دوباره  با برس کره می زنیم . دولایه خمیر که روی هم پهن شد, از مواد میانی روی خمیرها می ریزیم  و  با دست فشرده می کنیم . سپس روی آن را با برس  کره مالیده و یک لایه خمیر قرار می دهیم. سپس کره را دوباره روی خمیر می مالیم و دوباره یک لایه خمیر دیگر پهن می کنیم. لایه آخر خمیر را با مخلوط زرده  تخم مرغ و زعفران رومال می کنیم.
  6. سپس با کمک یک چاقوی تیز خمیر داخل قالب را برش می دهیم.
  7. فر را 20 دقیقه قبل روی درجه حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا گرم شود . سپس قالب را  حدود ۴۵ دقیقه می گذاریم درون فر تا باقلوا با همین دما بپزد و روی باقلوا طلایی شود.
  8.  قالب را از فر خارج می کنیم. تا باقلوا داغ است شیره سرد  شده را روی آن می ریزیم و با پودر پسته تزیین می کنیم .
کیک آلبالویی

طرز تهیه کیک آلبالویی

pitza esfnaj va garche

پیتزای اسفناج و قارچ / طرز تهیه پیتزا اسفناج و قارچ در تابه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا