معنی 10 پزشک موفق و بنام جامعه پزشکی ایران

چهارشنبه 20 مرداد 1400 چهره ها

معرفی غول‌های پزشکی ایران

در طول تاریخ ایران زمین پزشکان مشهوری وجود دارند که برای پیشرفت این علم پزشک  زحمات بسیاری کشیده‌اند و جان بیماران زیادی را نجات داده‌اند.

پزشکی جزو مهم‌ترین شغل‌های دنیا به شمار می رود چراکه جان تمام بیماران تنها به دستان پزشکان بستگی دارد .همراه ما باشید با مجله خانواده دایان تا شما را با  10 پزشک بنام و موفق جامعه پزشکی ایران آشنا کنیم

 

1.دکتر محمد اسماعیل تشید، پدر بیهوشی نوین ایران:

 

دکتر محمد اسماعیل تشید

دکتر محمد اسماعیل تشید

محمداسماعیل تشیّد در سال ۱۳۰۶ در تهران متولد شد.او از بنیانگذاران بیهوشی نوین در ایران بود

او در نظام آموزشی ایران در زمینه بیهوشی تغییراتی اساسی ایجاد کرد که به آموزش نسل جدیدی از متخصصان بیهوشی در ایران منجر شد

وی از بنیانگذاران بیهوشی نوین در ایران بود و در نظام آموزشی ایران در زمینه بیهوشی تغییراتی اساسی ایجاد کرد که به آموزش نسل جدیدی از متخصصان بیهوشی در ایران منجر شد.

این پزشک برای نگارش کتاب خود جایزه کتاب سال را در ایران دریافت کرد.

او در روز ۱۶ دی سال ۱۳۹۰ از دنیا رفت

 

2. پروفسور مجید سمیعی، چهره برجسته در حوزه مغز و اعصاب

پروفسور مجید سمیعی پروفسور مجید سمیعی

مجید سمیعی (زاده ۲۹ خرداد ۱۳۱۶ در شهر تهران از خاندان سمیعی)

مجید سمیعی، پزشک و جراح مغز و اعصاب ، در حال حاضر ریاست بیمارستان خصوصی علوم عصبی هانوفر را در آلمان به عهده دارد که خود بنیانگذار آن بوده‌است.

وی در زمینه تورم مغز و ترمیم و بازسازی دستگاه عصبی محیطی مطالعات مهمی انجام داده است.

این پزشک محبوب چهره ماندگار علمی ایران در سال 1385، سمت‌های مشاور صدراعظم آلمان، مشاور رئیس جمهور چین، رئیس انجمن جهانی جراحی قاعده مغز و دریافت عالی‌ترین نشان افتخار دولت چین را در کارنامه کاری خود دارد.

 

3. دکتر یحیی عدل، پدر جراحی نوین ایران

دکتر یحیی عدل دکتر یحیی عدل

یحیی عدل در سال ۱۲۸۷ در تبریز متولد شد.جراح ایرانی بود که وی را «پدر جراحی ایران» می‌نامند.

این جراح ایرانی ملقب به پدر جراحی ایران است. بزرگ‌ترین هنر دکتر عدل آن بود که ترس جراحان را از عمل جراحی از میان برد و به آنان دل داد که به جراحی روی آورند و موفق شوند.

البته تکنیک‌های جدید و پیدایش آنتی‌بیوتیک‌ها به موفقیت‌های جدید در جراحی و شهرت او کمک کرد. این پزشک بنام سال در ۱۴ بهمن ۱۳۸۱ در سن ۹۴ سالگی درگذشت

 

4. دکتر محمدقلی شمس، پدرچشم پزشکی ایران

دکتر محمدقلی شمس

دکتر محمدقلی شمس

محمدقلی شمس در سال ۱۲۸۴ به دنیا آمد.ملقب به پروفسور شمس، پدر چشم پزشکی ایران بود.

وی ملقب به پدر چشم پزشکی ایران از فرانسه است. شمس بنیانگذار بیمارستان چشم پزشکی فارابی به عنوان اولین مرکز تخصصی چشم پزشکی در ایران است.

او که تا آخرین روزهای زندگی در سن ۹۱ سالگی مشغول معالجه بیماران بود در سال ۱۳۷۵ درگذشت. وی از قدیمی‌ترین عضو انجمن چشم‌پزشکی فرانسه بود و بارها به ریاست انجمن‌های چشم پزشکی مختلف در جهان برگزیده شد.

 

5. دکتر مسیح دانشوری ، اولین متخصص ریه در ایران

 مسیح دانشوری

مسیح دانشوری

مسیح دانشوری در سال ۱۲۷۸ در شهر نیشابور به‌دنیا آمد.اولین پزشک متخصص ریه ایران بود. پدرش سیدعلی دانشوری ملقب به «حافظ الصحه مجد الحکما» و در زمان خود پزشک (طبیب) کاردانی بوده‌است.

وی پزشک متخصص ریه ایران بود. از جمله بیمارانی که با تلاش وی از مرگ نجات یافتند شخصی به نام رزاق منش بود که از ثروتمندان پایتخت به شمار می‌آمد. لذا پس از بهبود با کمک یکدیگر بیمارستان رزاق منش را در تهران احداث کردند.

وی در تاسیس چند بیمارستان دیگر همچون بیمارستان ابوعلی و بیمارستان فیروزآبادی نقش محوری داشت.  مسیح دانشوری در سال ۱۳۵۶ در تهران درگذشت.

 

6. دکتر هاراطون داویدیان، پدر روانپزشکی نوین ایران

دکتر هاراطون داویدیان

دکتر هاراطون داویدیان

ههاراطون داویدیان در دوم اسفند ماه ۱۳۰۳ (۲۱ فوریه ۱۹۲۵) در تهران متولد شد.از بنیان‌گذاران روانپزشکی در ایران است. هاراطون داویدیان استاد روانپزشکی دانشگاه تهران است.

وی از بنیانگذاران روانپزشکی در ایران است. هاراطویان در طول نزدیک به نیم قرن تلاش علمی ممتد و بی وقفه، با تصدی سمت‌ها و مسئولیت‌های اجرایی، آموزشی و پژوهشی در سطوح ملی و بین‌المللی، منشأ خدمات ارزنده‌ای در رشته روان پزشکی بوده است. استاد هاراطون داویدیان، پدر علم نوین روانپزشکی ایران و نخستین دستیار رشته بیماری های روانی در کشور پس از سال‌ها تلاش و فعالیت در آبان ماه سال 1388 دار فانی را وداع گفت.

هاراطون داویدیان در سال ۱۳۸۸ پس از درگذشت لون داویدیان برادرزاده اش که روانپزشکان و ادامه دهنده راه وی بود در سانحه هوایی پرواز شماره ۷۹۰۸ هواپیمایی کاسپین پس از طی دوره اندوه و بیماری (۱۲ نوامبر ۲۰۰۹) درگذشت.

7. دکترعلی ملک‌حسینی،پدر پیوند کبد ایران

علی ملک‌حسینی

دکتر علی ملک‌حسینی

سیدعلی ملک‌حسینی (بویراحمدی) جراح و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و از چهره‌های ماندگار، همچنین از اعضای اولیه کادر پزشکی بیمارستان دنا در شیراز می‌باشد

ملک‌حسینی نخستین پیوند کبد در ایران از فرد زنده به زنده را انجام داد و در دائرةالمعارف پزشکی به عنوان پدر پیوند کبد در ایران معرفی شد

وی نخستین پیوند کبد در ایران از فرد زنده به زنده را انجام داد و در دائرةالمعارف پزشکی به عنوان پدر پیوند کبد در ایران معرفی شد. ملک در دومین دوره چهره‌های ماندگار ، به عنوان چهره ماندگار در عرصه پیوند اعضای حیاتی و جراحی عروق شناخته شد. این متحصص حاذق، رئیس انجمن پیوند اعضای خاورمیانه است.

 

8. دکتر جلال بریمانی، پدر نورولوژی مدرن ایران

دکتر جلال بریمانی

دکتر جلال بریمانی

دکترجلال بريماني متولد 1308 در شهر ساري است. او داراي گواهينامه تحصيلات تخصصي در رشتة علوم اعصاب و رواني از دانشگاه پاريس در سال بوده است.

بریمانی دارای گواهینامه تحصیلات تخصصی در رشتة علوم اعصاب و روانی از دانشگاه پاریس بود. همچنین وی بنیانگذار انجمن علوم اعصاب ایران نیز بوده است. این پزشک بنام اولین مقالات مغز و اعصاب ایران را در مجلات بین‌المللی به چاپ رساند و سال‌ها مغز و اعصاب ایران را در جوامع بین‌المللی نمایندگی می‌کرد. “تاریخ روابط پزشکی ایران و فرانسه” (تالیف به فرانسه و فارسی) و “در آسمان ادب” (تالیف به زبان فارسی) از جمله آثار وی هستند. این استاد عالی مقام سرانجام در اسفند 1390 درگذشت.

 

9. محمد حسین ماندگار، پدر پیوند قلب ایران

محمد حسین ماندگار

محمد حسین ماندگار

محمدحسین ماندگار ۱۶ شهریور ۱۳۳۳ در تهران متولد شد.

محمدحسین ماندگار پزشک فوق‌تخصص جراحی قلب و عروق اهل ایران است. وی در سال ۱۳۷۲ اولین عمل پیوند قلب در تاریخ ایران را به شکل موفقیت‌آمیز انجام داد.

وی موسسه پیوند قلب و ریه بیمارستان دکتر شریعتی است و در تابستان 1372 اولین پیوند موفقیت آمیز قلب در ایران را به نام خود به ثبت رسانید.

دکتر ماندگار در حال حاضر استاد جراحی قلب دانشگاه تهران است. ماندگار بخش جراحی قلب بیمارستان دکتر شریعتی تهران را پایه گذاری کرد که بعدها این مرکز دانشگاهی به یکی از پرکارترین و مشهورترین بیمارستان‌های دانشگاهی تهران در رشته جراحی قلب تبدیل شد.

 

10. دکتر اسماعیل یزدی، پدر دندانپزشکی نوین ایران

دکتر اسماعیل یزدی

دکتر اسماعیل یزدی

اسماعیل یزدی (۱۳۱۰ در قزوین – ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ در تهران) دندان‌پزشک ایرانی، جراح فک و صورت و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران بود.[۲]

وی نخستین مطب محدود به دندانپزشکی را دایر و همزمان در بیمارستان پارس تهران به عنوان مسئول جراحی های دهان و فک و صورت شروع به فعالیت کرد و اولین جراحی های فک را طبق روش روز انجام داد. یزدی سال ۱۳۵۳ به مرتبه استادی ارتقا یافت و به واسطه فعالیت های درخشان دانشگاهی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی در سال ۱۳۶۹ به دریافت لوح استادی ممتاز مفتخر شد.

او از برجسته‌ترین جراحان فک در خاورمیانه، بنیانگذار جراحی فک، دهان و صورت در ایران و از پایه‌گذاران بیمارستان پارس تهران بود. یزدی همچنین صاحب‌امتیاز روزنامه میزان بود.[او در سال ۱۳۹۰، نشان درجه یک دانش دریافت کرد.او برادر ابراهیم یزدی بود.

بهترین هنرمندان زن جهان

معرفی 8 تا از بهترین هنرمندان زن جهان

فرمانده های جنگ تحمیلی۲

فرمانده های جنگ تحمیلی در ۸ سال دفاع مقدس چه کسانی بودند/

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا