انواع قرص کم خونی

دوشنبه 27 دی 1400 سلامت
مهمترین علائم کمبود آهن
یکی از مشکلات شایع در میان خانم ها کم خونی ناشی از فقر آهن استبرخی از علایم کم خونی در بدن رنگ پریدگی، خستگی، یبوست، سرد بودن دست و پا، عدم تمرکز و خستگی است. برای جبران این مشکل می‌توان از انواع قرص کم خونی مثل قرص آهن فیفول (fefol) و قرص آهن فروس سولفات (Ferrous Sulfate) استفاده کرد.

انواع قرص کم خونی

کم خونی ناشی از فقر آهن از مشکلات شایع مخصوصا در میان خانم‌هاست. اگرچه با داشتن یک تغذیه اصولی و غنی از آهن می‌توان احتمال بروز کم خونی را کاهش داد اما در برخی موارد فرد نمی‌تواند تنها به مصرف مواد غذایی حاوی آهن روی آورد و ناگزیر است از داروهایی که در این زمینه تحت عنوان قرص آهن یا قرص کم خونی عرضه می‌شود، تحت نظر پزشک استفاده کند. شایع‌ترین انواع كم خونی تغذیه‌ای در كشور ما به دلیل كمبود آهن، پروتئین و كمبود اسید فولیک در دوران بارداری رخ می‌دهد كه با اصلاح شیوه تغذیه می‌توان آن را درمان كرد. در مواقعی که کم خونی در یک فرد شدید باشد به تجویز پزشک می‌توان از سرم‌های خونی استفاده کرد. شاید به ظاهر این بیماری چندان خطرناک نباشد اما این تصور اشتباه است؛ چرا که خون اصلی‌ترین مایع حیاتی بدن است و در صورتیکه بدن با کمبود آن مواجه شود باعث اختلال در کار سایر اعضای بدن می‌شود. بنابراین بهتر است هرچه زودتر برای جبران کمبود آهن که یکی از مهمترین عناصر در بدن است اقدام کرد. فوایدی که عنصر آهن برای بدن به همراه دارد عبارتند از:

  • تولید انرژی
  • سم زدایی
  • انتقال اکسیژن
  • عملکرد بهتر سیستم ایمنی
  • تکامل سیستم عصبی جنین

علایم کم خونی چیست؟

کم خونی نشانه‌های مختلفی دارد. فرد کم خون دچار پوستی رنگ پریده و لب‌هایی بی‌رنگ است. بی‌اشتهایی و سردرد هم از علائم اولیه کم خونی هستند. اگر دائما احساس خستگی می‌کنید و تمرکز فکری ندارید بد نیست تست خون بدهید؛ چرا که خستگی دائمی و بی‌دلیل هم می‌تواند از نشانه‌های کم خونی در بدن باشد. تنگی نفس، افسردگی، یبوست و سرد بودن دائمی دست و پا هم از دیگر علائم کم خونی می‌باشد. البته ممکن است فردی به این بیماری مبتلا بوده ولی همه این علائم را نداشته باشد. بنابراین بهترین کار برای مشخص شدن کم خونی انجام آزمایش خون است.

انواع قرص کم خونی

انواع قرص کم خونی

چطور کمبود آهن را در بدن جبران کنیم؟

زمانی كه تعداد هموگلوبین خون كاهش یابد، بیماری کم خونی بروز پیدا می‌کند. هموگلوبین به گلبول‌های قرمز خون در حمل اكسیژن از ریه به تمام اندام‌های بدن كمک می‌كند. همین یک جمله کافیست تا اهمیت این ماده موثر و مفید در بدن برایتان آشکار گردد. در واقع می‌توان گفت آهن یکی از ریزمغذی‌های ضروری برای داشتن بدنی سالم و نیرومند است. این ماده به ویژه در خانم‌های باردار از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که آهن خطرات مربوط به زایمان زودرس و همچنین افزایش احتمال مرگ و میر نوزادان را کاهش می‌دهد. بنابراین در صورت وجود کم خونی سریعا باید برای برطرف کردن آن اقدام کرد. در خیلی از موارد می‌توان با تغییر شیوه تغذیه کم خونی را رفع کرد. در لینک زیر با غذاهایی که به درمان کم خونی کمک می‌کند آشنا می‌شوید. گاهی تغذیه به تنهایی کافی نبوده و باید برای جبران کمبود آهن به داروها پناه بریم. در ادامه به معرفی برخی از انواع داروها در این زمینه خواهیم پرداخت.

 

معرفی برخی از انواع قرص آهن

۱. قرص آهن فیفول

قرص فیفول

انواع قرص کم خونی

 

فیفول (fefol) از فرآورده­‌های خون‌ساز می‌باشد که شامل سولفات آهن و مقداری فولیک اسید است. اگرچه از این دارو به منظور درمان کم خونی استفاده می‌شود اما باید توجه داشته باشید که زنان باردار خصوصا در سه ماه اول بارداری نمی‌توانند از قرص فیفول استفاده کنند؛ چرا که در دوران بارداری میزان آهن و اسید فولیک بدن افزایش پیدا می‌کند که با مصرف این دارو باعث بروز مسمویت و حساسیت دارویی می‌شود.

عوارض: از عوارض این دارو به عنوان قرص کم خونی می‌توان به اختلالات گوارشی، یبوست، تهوع و اسهال اشاره کرد.درصورتی‌که قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

 


۲. قرص آهن فروس سولفات

قرص فروس سولفات

انواع قرص کم خونی

فروس سولفات (Ferrous Sulfate) از انواع قرص کم خونی است که تنها در پیشگیری و درمان کم خونی ناشی از فقر آهن کاربرد دارد. توجه داشته باشید که مصرف فروس سولفات به همراه لبنیات مانع جذب آهن می‌شود و درمان کم‌خونی را دچار اختلال می‌کند. لازم به ذکر است که مصرف فروس سولفات همزمان با داروی تتراسایکلین میزان جذب تتراسایکلین را کاهش می‌دهد. قرص فروس سولفات یا سولفات‌ آهن‌ را باید با معده‌ خالی‌، یک‌ ساعت‌ قبل‌ یا دو ساعت‌ پس‌ از غذا بخورید. به طور کلی توصیه می‌شود مکمل‌های آهن را با خوراکی‌های حاوی ویتامین C مثل آب پرتقال یا قرص‌های ویتامین C مصرف کنید تا میزان جذب آن افزایش یابد.

عوارض: از عوارض این دارو می‌توان به اسهال، تهوع، درد معده، سوزش معده، یبوست و استفراغ اشاره کرد.


۳. قرص اسید فولیک

انواع قرص کم خونی

انواع قرص کم خونی

اسید فولیک (Folic Acid) دارویی نام آشنا مخصوصا برای خانم‌هاست. این دارو به تولید گلبول‌های خون کمک می‌کند. اسید فولیک برای رشد سلول‌ها و متابولیسم بدن حیاتی بوده و بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، نقص‌های مادرزادی، پوکی استخوان و سرطان‌های مشخصی حفظ می‌کند. به طور معمول بدن افراد بزرگسال روزانه به ۴۰۰ میلی‌گرم اسید فولیک نیاز دارد. توصیه می‌شود به منظور درمان کم خونی اسید فولیک به همراه ویتامین B12 مصرف گردد، این دو مکمل به علاوه درمان کم خونی ناشی از آنها برای بهبود سلامت اعصاب نیز مفید می‌باشند. علاوه بر مصرف این ماده به صورت قرص مواد غذایی طبیعی هم وجود دارند که شامل اسید فولیک می‌باشند. این مواد شامل جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی) و مارچوبه می‌باشد.

عوارض: عوارض مصرف قرص اسید فولیک شامل تهوع، نفخ شکم و بی‌خوابی می‌باشد.درصورتیکه قصد دارید این دارو را به عنوان قرص آهن مصرف کنید، بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

 


درمان کم خونی با استفاده از روش‌های خانگی

بادام

انواع قرص کم خونی

جدای از درمان‌های دارویی برخی از روش‌های خانگی هم برای درمان انواع بیماری‌ها مورد توجه بوده و تاثیرات مثبتی بر جای گذاشته است. در صورتیکه به این درمان‌های کم عارضه علاقه‌مند هستید در لینک زیر برخی از این روش‌های درمانی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 

 

مس

چرا به مس نیاز داریم؟

عوارض وتاثیرات ب کمپلکس در بارداری

عوارض وتاثیرات ب کمپلکس در بارداری

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا