۶ عادت بد روزانه که عمر ما را کوتاه میکنند
عادتهای بد روزانه ممکن است عمر ما را کوتاه کنند. برخی از این عادتها شامل مصرف سیگار، مصرف الکل به میزان زیاد، تغذیه نامناسب، فعالیت بدنی کم، استرس و اضطراب بیش از حد، خواب کم و نامناسب، عدم شست و شوی مناسب دستها و دیگر عادتهای بد مشابه آنها است. این عادتها میتوانند خطر بسیاری از بیماریهای جدی را افزایش دهند، از جمله بیماریهای قلبی، سرطان، بیماریهای تنفسی، دیابت، بیماریهای روانی و سایر بیماریهای مزمن. بنابراین، توصیه میشود که از این عادتهای بد دوری کنیم و به جای آنها، عادتهای سالم و مناسبی را در روزمره خود پیاده کنیم تا سلامتی و طول عمر خود را بهبود بخشیم.
۱- خوردن تنقلات در نیمه های شب
مصرف تنقلات شور یا شیرینیهایی که در نیمه شب به خوردن آنها مقاومت نمیکنید، میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت را افزایش دهد. این اتفاق به دلیل افزایش سطح تریگلیسیریدها در خون پس از خوردن شام رخ میدهد. تریگلیسیریدها چربیهای خطرناک خون هستند که در بافت چربی بدن (معمولاً در اطراف شکم) انباشته میشوند و خلاصی از آنها کار آسانی نیست. برای پیشگیری از این مشکل، بهتر است در شبها تا جایی که ممکن است، کمتر غذا بخورید و بین شام و صبحانه حداقل ۱۱ تا ۱۲ ساعت فاصله بگذارید.
۲- مصرف مواد غذایی پر نمک
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به هر غذایی نمک میزنید، باید بدانید که این عادت ممکن است سلامتی شما را به خطر بیندازد. مواد غذایی پرنمک، به عنوان عاملی برای ۹.۵ درصد از کل مرگ و میرهای مربوط به رژیم غذایی شناخته شدهاند. مصرف زیاد مواد غذایی پرنمک میتواند به قلب و کلیهها آسیب بزند. براساس یک تحقیق، ۴۵.۴ درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع دو، با مصرف بیش از حد یا کمبود ۱۰ گروه غذایی مرتبط هستند. افراط در مصرف نمک، مهمترین عامل مرگ و میرهای مرتبط با رژیم غذایی است.
۳- شست و شوی نامناسب دست ها
شست و شوی نامناسب دستها میتواند باعث باقیماندن میکروبها روی آنها شود. بسیاری از بیماریهای ناشی از مواد غذایی به واسطه دستها گسترش مییابند. شست و شوی دستها با استفاده از آب و صابون، میتواند تعداد مرگ و میرهای مرتبط با بیماریهای اسهالی را به نصف کاهش دهد. به عنوان مثال، شیوع بیماری سارس در سال ۲۰۰۳، برای بسیاری از مردم به یادگار مانده است؛ اما شست و شوی مناسب دستها توانست از گسترش بیشتر این بیماری تنفسی خطرناک جلوگیری کند.
۴- استفاده نکردن از نخ دندان
بیماریهای لثه میتوانند خطر مرگ را افزایش دهند، اما استفاده منظم از نخ دندان میتواند تا میزان ۶ سال به طول عمر افراد سالم اضافه کند. استفاده از نخ دندان میزان میکروارگانیسمهای موجود در دهان را کاهش داده و در نتیجه عفونتهای دهانی را کاهش میدهد. هر چه عفونت لثهها کمتر باشد، احتمال خونریزی آنها و ورود باکتریها و ویروسها به جریان خون کاهش مییابد. به عبارت دیگر، استفاده منظم از نخ دندان میتواند به بهبود سلامت دهان و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای لثه و بیماریهای دیگر، کمک کند.
۵- جویدن ناخن ها
جویدن ناخنها به عنوان یک عادت ناخوشایند، ممکن است منجر به انتقال باکتریهای دهانی مانند ایکانلا کورودنس یا باکتریهای پوستی مانند استرپتوکوک یا استافیلوکوک به بخشی از پوست بشود که به آن جا تعلق ندارند. تکثیر این باکتریها در آن نقطه میتواند منجر به بروز پارونیشیا (عفونت گوشهی ناخن)، فلون (عفونت بسیار دردناک نوک انگشتان) یا حتی عفونتهای شدیدتری در ساختارهای عمیقتر انگشتان شود.
علاوه بر این، باکتریها در محیط مناسب میتوانند وارد جریان خون شوند و در نهایت ممکن است منجر به عفونت خونی شوند که زندگی فرد را به خطر بیندازد. بنابراین، جویدن ناخنها علاوه بر اینکه یک عادت ناخوشایند است، میتواند به منجر به عفونتهای جدی و حتی قابل خطر برای زندگی شود. بهترین راهکار برای جلوگیری از جویدن ناخنها، پیدا کردن روشهای دیگر برای کنترل استرس و اضطراب است.
۶- نخوردن صبحانه
صبحانه مهم ترین وعده ی غذایی است چرا که اشتهای ما را برای تمام روز تنظیم می کند. بنابراین نخوردن صبحانه باعث می شود در طول روز غذای بیشتری بخوریم و دچار اضافه وزن شویم. و البته بر کسی پوشیده نیست که اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ را افزایش می دهد.
ارسال دیدگاه