در این مطلب به شما دستور پخت گراتن را آموزش میدهیم. گراتنها غذاهای خوشمزهای هستند که با ترکیب گوشت، سبزیجات و سس سفید تهیه میشوند. در ادامه به بررسی چهار نوع مختلف گراتن پرداختهایم.
۱-طرز تهیه گراتن بادمجان
برای تهیه این غذا، به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | |
بادمجان متوسط | 5 الی 6 عدد |
سس سفید یا بشامل | 4 دسی لیتر |
کره | 100 گرم |
مغز نان باگت خرد شده | یک لیوان |
جعفری خرد شده | 2 الی 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- بادمجانها را روی اجاق گاز یا درون فر کبابی کنید. سپس پوست آنها را بگیرید و با نمک و فلفل ساطوری کنید.
- یک ظرف مناسب فر را چرب کنید و مقدار کمی سس سفید کف ظرف بریزید.
- بادمجانها را روی سس بچینید.
- با جعفری خرد شده و مابقی سس بپوشانید.
- مقداری مغز نان باگت خرد شده را روی سس قرار دهید.
- کره را خرد کرده و روی غذا بچینید.
- فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و ظرف را به مدت ۴۵ دقیقه الی یک ساعت در فر قرار دهید.
- پس از این مدت گراتن بادمجان آماده است.
این غذا را با همان ظرفی که در فر گذاشتید، باید سرو کنید.
۲-طرز تهیه گراتن سیب زمینی
به منظور تهیه این خوراک، به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج است:
مواد لازم | |
سیب زمینی | 2 کیلوگرم |
کره | 100 الی 150 گرم |
شیر | 2 دسی لیتر |
پنیر گرویر رنده شده یا پارمسان | 100 الی 150 گرم |
نمک | به میزان لازم |
شیوه طبخ:
- پوست سیب زمینیها را بگیرید.
- آنها به صورت ورقههای نازک برش بزنید و بشویید.
- سیب زمینی را میان یک پارچه نخی قرار دهید تا خشک شوند.
- کف یک ظرف مناسب برای قرار دادن در فر را چرب کنید.
- ابتدا یک لایه سیب زمینی قرار دهید و مقداری پنیر اضافه کنید. این ترتیب دو الی سه بار تکرار کنید.
- لایه آخر را با پنیر و کره کاملا بوشانید.
- شیر را با اندکی نمک مخلوط کرده و به این خوراک اضافه کنید.
- اکنون گراتن سیب زمینی را در فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده بودید، قرار دهید.
- حدود ۴۵ الی یک ساعت برای آماده شدن این غذا کافی است.
وقتی غذا آماده شد، با همان ظرف سرو کنید.
۳-طرز تهیه گراتن مرغ و بادمجان
به منظور تهیه این غذا، به دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج است:
مواد لازم | |
مرغ | یک کیلو و 250 گرم |
بادمجان | 10 الی 12 عدد |
سس سفید غلیظ | 4 دسی لیتر |
پنیر گرویر رنده شده یا پارمسان | 100 الی 150 گرم |
نحوه طبخ:
- مرغ را تکه کنید و کاملا بشویید.
- مرغ را در آب با پیاز و ادویه بپزید تا بپزد.
- استخوانها را جدا کنید و به تکههای کوچک برش بزنید.
- بادمجانها را برش بزنید و در روغن سرخ کنید.
- در یک ظرف مناسب فر، از سس سفید و بادمجانها استفاده کنید.
- با مرغ و باقی مواد مراحل را ادامه دهید و در فر بپزید.
۴-طرز تهیه گراتن گل کلم
برای تهیه این غذا، به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج است:
مواد لازم | |
گل کلم | یک عدد متوسط |
سس سفید یا بشامل | 4 دسی لیتر |
کره | 100 گرم |
پنیر پیتزا | 100 الی 150 گرم |
دستور تهیه:
- گل کلم را با آب و نمک بپزید.
- آب آن را بگیرید و خرد کنید.
- یک ظرف مناسب را چرب کنید و سس بشامل و پنیر بریزید.
- گل کلمها را بگذارید و با کره و سس بپوشانید.
- به مدت نیم ساعت در فر با حرارت ۲۰۰ درجه قرار دهید.
انواع گراتن را میتوانید به عنوان پیش غذا یا وعده اصلی استفاده کنید. این نوع غذا بسیار خوشمزه و خوش عطر است.
ارسال دیدگاه