
مواد لازم | |
سینه یا ران مرغ | 2 تکه |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سیب زمینی بزرگ | 1 عدد |
هویج بزرگ | 1 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
پودر دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1/2 قاشق چایخوری |
روغن | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
محلول زعفران | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کرده و همراه با روغن بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.
- زردچوبه را به پیاز اضافه کرده، هم بزنید و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید. سپس قطعات مرغ را اضافه کرده و آنها را زیر و رو کنید تا اطراف آنها طلایی شود.
- هویج را پوست گرفته، به صورت حلقهای برش بزنید و به قابلمه اضافه کنید.
- نمک و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید تا مرغها مزه دار شوند، سپس رب گوجه فرنگی را بیفزایید و چند دقیقه تفت دهید تا خوشرنگ شود.
- یک لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و هم بزنید، سپس درب قابلمه را بسته و اجازه دهید مرغ روی حرارت ملایم بپزد.
- سیب زمینی را پوست بگیرید، به صورت نگینی خرد کنید و پس از گذشت یک ساعت به قابلمه اضافه کنید.
- حدود ۴۰-۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا سیب زمینی و مرغ کاملا پخته شود و خورشت جابیفتد.
- محلول زعفران و آبلیمو را به خورشت اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
نکته: در صورت تمایل میتوانید سیب زمینی را به صورت خلالی خرد کرده، سرخ کنید و پس از کشیدن مرغ در ظرف سرو آن را کنار مرغ بریزید.
طرز تهیه خورشت مرغ و بادمجان
خورشت مرغ و بادمجان به همان روش خورشت مرغ و هویج درست میشود با این تفاوت که:
- هویج و سیب زمینی را از دستور فوق حذف کرده و به جای آن ۳-۲ عدد بادمجان متوسط اضافه کنید.
- بادمجانها را پوست گرفته و به صورت طولی برش بزنید. برای رفع تلخی بادمجان، برش های بادمجان را نمک بپاشید و ۳۰ دقیقه در آبکش قرار دهید.
- بادمجانها را با آب سرد شسته و پس از خشک کردن، سرخ کنید.
- بادمجانهای سرخ شده را پس از پخت کامل مرغ، به آن اضافه کنید.
- در صورت لزوم کمی آب جوش به خورشت اضافه کنید و حدود ۳۰ دقیقه دیگر فرصت دهید تا بادمجان پخته شود.
طرز تهیه خورشت مرغ و آلو
خورشت مرغ و آلو به همان روش خورشت مرغ و هویج درست میشود با این تفاوت که:
- هویج و سیب زمینی را از دستور فوق حذف کرده و به جای آن ۱۵۰ گرم آلو خورشتی به مواد اولیه اضافه کنید.
- آلوها را شسته و ۳۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید، سپس آنها را در آبکش بریزید و پس از اینکه آب اضافی آن خارج شد، حدود ۶-۵ دقیقه در مقداری روغن تفت دهید.
- آلوها را همان ابتدا همراه با مرغ به قابلمه اضافه کنید تا با هم پخته شوند.
ارسال دیدگاه