همترین خواص گیاه گارسینیا کامبوجیا و خواص آن

شنبه 1 دی 1397 سلامت
آشنایی با گیاه گارسینیا کامبوجیا و خواص آن

از مهمترین خواص گیاه گارسینیا کامبوجیا افزایش سوخت و ساز چربی در بدن، کمک به کاهش وزن، درمان مشکلات و ناراحتی های معده است.

گارسینیا کامبوجیا میوه گرمسیری، کوچک، به شکل کدو تنبل، با رنگ زرد یاسبز گیاه گارسینیا است. طعم این میوه ترش بوده و به طور کلی به صورت تازه خورده
نمی شود بلکه به خاطر عطر و طعم ترشی که دارد بیشتر در پخت و پز غذاها استفاده میشود
.

این میوه با نام تمبر هندی مالابار نیز شناخته شده است. این گیاه بومیایران نمیباشد و در کشورهایی مانند اندونزی، جنوب شرق آسیا، آمریکای لاتین، جنوبغربی هند، میانمار و اندونزی بیشتر یافت میشود.

بیشترین کاربرد این گیاه، برای کاهش وزن بوده و امروزه استفاده از آن به این منظور بسیار رایج شده است. میوه این گیاه می تواند باعث شود که بدن چربی کمتری انباشته کند، می تواند اشتها را کاهش دهد و به این ترتیب باعث کاهش وزن شود. به همین جهت امورزه به تنهایی یا همراه با سایر ترکیبات در میان فراورده های رژیمی و تغذیه ای عرضه می شود..

 

برخی از مهمترین خواص درمانی گیاه گارسینیا کامبوجیا عبارتند از:

  • یکی از مهمترین خواص گارسینیا کامبوجیا افزایش سوخت و ساز چربی در بدن و
    کمک به کاهش وزن است. تحقیقات محققان نشان داده، مصرف عصاره این گیاه یا مکمل‌های
    تهیه شده از آن، در طول چند هفته باعث کاهش (8 کیلوگرمی) و لاغری در جرم چربی بدن میشود.
  • از دیگر خواص گیاه گارسینیا کمک به درمان مشکلات و ناراحتی های معده
    میباشد که به این منظور از با پوست خشک شده این گیاه استفاده میشود. استفاده از
    این گیاه به محافظت در برابر زخم معده و کاهش آسیب به پوشش داخلی دستگاه گوارش کمک
    می کند.
  • در پوست این گیاه دارویی پرخاصیت، ماده ای به نام هیدروکسی سیتریک
    اسید، یا HCAوجود
    دارد که تبدیل قند به چربی را متوقف می کند
    .دلیل اصلی این اثرات گارسینیا کامبوجیا
    مهار آنزیمی به نام لیاز سیترات است که نقش مهمی در تولید چربی بازی می کند
    .
    تصور می شود با مهار لیاز سیترات، تولید چربی در بدن کم می شود. این ممکن است خطر چربی
    خون و ابتلا به افزایش وزن دو عامل عمده خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد
    .
  • از دیگر کاربرهای این گیاه کمک به مبارزه و درمان بیماری دیابت و تاثیر
    آن بر کاهش سطح انسولین، کاهش میزان لپتین، کاهش التهاب، بهبود کنترل قند خون و افزایش
    حساسیت به انسولین است.

مضرات گیاه گارسینیا کامبوجیا (موارد احتیاطی و منع مصرف)

با وجود خواص درمانی فراوان این گیاه، زیاده روی در مصرف عصاره این
میوه دارای برخی عوارض جانبی می باشد
.برخی از عوارض افراط در مصرف این گیاه عبارت است از:

  1. زیاده روی در مصرف عصاره این میوه قند خون را کاهش می دهد ودر درماندیابت می تواند تداخل ایجاد کند.

  2. عصاره این میوه برای افرادی که دچار آلزایمر هستند ممکن است ایجاد مشکلکند.

  3. استفاده از این گیاه برای زنان باردار و شیرده مضر بوده بایستی بااحتیاط همراه باشد.

  4. از دیگر عوارض جانبی زیاده روی در مصرف گیاه گارسینیا کامبوجیا یاعصاره آن میتوان به آسیب های کبدی اشاره کرد .سرگیجه
    و سیاهی رفتن چشم، گیجی، خشکی دهان، سردرد، دل درد، سوهاضمه، مشکلات گوارشی و
    اسهال نیز از مضرات زیاده روی در مصرف این گیاه است.

  5. به علاوه گارسینیا کامبوجیا با برخی بیماری ها و داروها تداخل دارد.افرادیکه مبتلا به آسم یا آلرژی هستند و داروهایی مانند سینگولر (مونته لوکاست)مصرف می کنند نباید از این گیاه و فراورده های جانبی تهیه شده از آن استفاده کنند.همچنین مصرف آن در افرادی که مبتلا به کم خونی هستند یا قرص آهن استفاده می کنند وافرادیکه داروهای ضد درد استفاده می کنند، ممنوع است.

  6. مصرفاین گیاه برای بیماران خاص و تحت درمان باداروهای مربوط به اختلالات روانی (افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی و ) مضر بوده و نباید از
    آن استفاده کنند.
     

منبع : سایت ستاره

قرص های  تحریک کننده میل جنسی

دلیل اعتیاد به رابطه جنسی چیست؟

آفت دهان چیست و چطور درمان می شود؟

راههای درمان آفت دهان چیست

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi