گیاهان تصفیه کننده هوا

دوشنبه 9 اسفند 1400 خانه داری

گیاهان تصفیه کننده هوا

 

با سرد شدن هوا میزان آلودگی آن نیز افزایش پیدا میکند ، محیط خانه آلودگی هوایی کمتری دارد اما این به این معنا نیست که خالی از هوا وگاز های سمی است ! اگر گیاهان تصفیه کننده را بشناسید میتوانید به کمک آن ها هوای خانه را بهبود ببخشید.

 

برخی گیاهان می‌توانند هوای اطرافشان را از آلاینده‌های‌ محیطی پاک کنند و توانایی بیشتر برای حذف انواع آلودگی هوا نسبت به هم‌نوع‌های خود دارند که به شرح زیر میباشند:

1. سانسوریا

گیاه سانسوریا که در فارسی به آن زبان مادر شوهر نیز گفته میشود، یکی از گیاهان تصفیه کننده هوا است که توسط محققان معرفی شده و به نگهداری از آن در خانه و به ویژه اتاق خواب توصیه میشود. یک مطالعه علمی در سال ۲۰۰۸ نشان داد که گیاهان تصفیه‌کننده هوا مانند سانسوریا، می‌توانند مشکلاتی مثل سردرد، سوزش چشم، نارسایی ریه، آسم و مشکلات دستگاه تنفس ناشی از الودگی هوای محیط را کاهش بدهند.

گیاه سانسوریا

2. گیاه پتوس

پتوس یکی از گیاهان آپارتمانی است که در مطالعات مختلف، خاصیت تصفیه‌کنندگی هوا توسط آن، ثابت شده است. نگهداری و قلمه زدن پتوس در آپارتمان یا محل کار بسیار ساده است و میتواند تا دو نیم متر نیز رشد کند.  این گیاه قادر است گاز فرمالدئید (گاز سمی و سرطان‌زا)، بنزن و مونوکسیدکربن را از محیط بگیرد. علاوه بر این، گاز‌های ناشی از مواد شیمیایی که در خانه وجود دارد، مثل گاز ناشی از دیوار‌های رنگ شده را از بین می‌برد. به طور کلی این گیاه در اثر فتوسنتز دی اکسید کربن محیط را جذب و تولید اکسیژن میکند.

گیاهان تصفیه کننده هوا

3. نخل آریکا

یکی از گیاهانی که می‌تواند به میزان بالایی دی‌اکسیدکربن موجود در هوا را بگیرد و به اکسیژن تبدیل کند، نخل آریکا است.

نخل اریکا


4. گل آزالیا

 گل آزالیا گیاهی بسیار زیباست که علاوه بر زیبایی فوق العاده، خاصیت تصفیه‌کنندگی هوا را نیز دارد. این گیاه به جذب گاز سمی فرمالدئید از محیط کمک میکند.

گل آزالیا


5. اسپاتی فیلوم

گیاه اسپاتی‌فیلوم یکی دیگر از گیاهان تصفیه‌کننده هوا به حساب می‌آید. این گیاه زیبا می‌تواند گاز‌های سمی مثل بنزن، فرمالدئید، منواکسیدکربن و… را از محیط خانه و محل کار بگیرد.

گیاه اسپاتی فیلوم


6. گل ژربرا

ژربرا یک گیاه زیبا با گل‌های رنگی است. این گیاه جزو گیاهان تصفیه ‌کننده هوا معرفی شده و میتواند به پاکسازی هوا محیط خانه از گازهای سمی کمک کند. جالب است بدانید این گل توانایی جذب گاز بنزن (یک گاز سمی و سرطان‌زا) که ناشی از دود تنباکو است را دارد و افرادی که در خانه قلیان می‌کشند، بهتر است از این گیاه نگهداری کنند.

گل ژربرا


7. بامبو

ساقه گیاه بامبو نیز می‌تواند بنزن، مونوکسیدکربن و کلروفرم را از هوای اطراف دریافت کرده و به این ترتیب هوای خانه را پاک کند. این ویژگی معجزه این گیاه برای لطافت هوای خانه در فصول گرم و خشک سال است. همچنین بامبو به افزایش رطوبت هوای محیط خانه کمک کرده و از همین رو نگهداری بامبو در محیط خانه بسیار سودمند است.
گیاه بامبو

8. گل گندمی

گل گندمی یکی دیگر از گیاهان تصفیه کننده هوا است که قیمت ارزان و نگهداری آسان، آن را به یکی از مناسبترین گیاهان برای نگهداری در آپارتمان تبدیل کرده است. گل گندمی در از بین بردن سمومی چون بنزن، فرمالدئید، منواکسید کردن و زایلن موثر است.

گل گندمی


9. آلوئه ورا

طبق اعلام نظر سازمان ناسا، گیاه آلوئه‌ورا نیز یکی از بهترین گیاهان برای تصفیه هوای منزل است. ویژگی این گیاه جذب گازهای سمی موجود در هوای خانه به دلیل برگ‌های گوشتی‌اش است. هرچه برگ های این گیاه گوشتی‌تر و پرآب‌تر باشد، تاثیرش در تصفیه هوا بیشتر است؛ بنابراین بهتر است از انواع بزرگ و پربرگ این گیاه استفاده کنید.

آلوئه ورا


10. آگلونما

گیاه آگلونما، ساده‌ترین گیاه خانگی از لحاظ تکثیر و نگهداری به شمار می‌رود و در نور کم و مناطقی از خانه (مثل اتاق خواب تاریک) که هیچ گیاهی زنده نمی ماند، به خوبی رشد می‌کند. بهترین نکته این گیاه این است که در زمان کمتر سموم بیشتری را از بین می‌برد.

گیاه اگلونما

به طور کلی باید بدانید، برای کمک گرفتن از خاصیت گیاهان تصفیه‌کننده هوا مثل اسپاتی‌فیلوم، پوتوس و …، باید در هر صد مترمربع، حداقل چند گیاه وجود داشته باشد. پس اگر خانه‌تان کوچک است، خوشحال باشید، چون با خرید چند گلدان بزرگ، حسابی می‌توانید برای خودتان اکسیژن تولید کنید و آن‌هایی که خانه‌های بزرگ دارند، باید به فکر خرید تعداد زیادی گلدان باشند. همچنین جالب است بدانید گیاهان می‌توانند باکتری ها و قارچ های موجود در هوا را به میزان نصف کاهش دهند، بنابراین با نگهداری از آنها در منزل به حذف آلاینده های شیمیایی و بیولوژیکی محیط زندگی خود کمک شایانی خواهید کرد.

روش تمیزکننده ظروف مسی در خانه

روش تمیزکننده ظروف مسی در خانه

کاربردهای جالب خمیر دندان

آشنایی با کاربردهای جالب خمیر دندان

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا