گوبولی پلو یک غذای محلی و سنتی جنوب ایران است که خاستگاه آن هندوستان است. این غذا به واسطه تجارت مردم جنوب ایران با هندوستان به ایران آمده و تبدیل به یک غذای محبوب و اصیل جنوبی شده است. گوبولی پلو به دو صورت مرغ و گوشت طبخ می شود. در گوبولی مرغ از زیره سبز و در گوبولی گوشت از زیره سیاه استفاده می شود. این پلو خوشمزه و پر ادویه طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم برای تهیه گوبولی گوشت
طرز تهیه گوبولی گوشت :
- ابتدا گوشت را با پیاز خرد شده و فلفل سیاه، زردچوبه و چوب دارچین تفت دهید. سپس آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد. در اواخر پخت نمک را اضافه کنید.
- آب گوشت را صاف کنید و گوشت را کنار بگذارید. داخل آب گوشت، هل، میخک، فلفل سیاه، ادویه پلویی و پودر لیموعمانی را اضافه کنید و به جوش آورید. سپس برنج را اضافه کنید و کته کنید. کمی کره روی برنج بریزید و دم بگذارید.
- نخود را از شب قبل خیس کنید. سپس آب پز کنید.
- پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. زمانی که پیاز سرخ شد، نصف آن را بردارید و کنار بگذارید.
- کشمش را خیس کنید و در روغن تفت دهید. نخود آبپز شده را نیز کمی تفت دهید. ۶. برنج دم کشیده را در ظرف سرو بریزید. سپس نخود، کشمش، پیاز سرخ شده و گوشت پخته شده را روی آن بچینید.
نکات تهیه گوبولی گوشت :
- برای گرفتن نفخ نخود، میتوانید مقداری زیره در یک کیسه پارچهای بریزید و بین نخود قرار دهید.
- اگر دوست ندارید از کشمش استفاده کنید، میتوانید به نخود رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید.
- برای طعم بهتر، میتوانید سیب زمینی سرخ شده نیز به گوبولی پلو اضافه کنید.
سرو کردن:
گوبولی پلو را میتوانید با ترشی انبه سرو کنید. این پلو یک غذای خوشمزه و مقوی است که میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل میل شود.
ارسال دیدگاه