گمنه یا للک غذای خوشمزه و مقوی جنوبی است . گمنه به معنای بلغور ریز دانه گندم است و بیشتر در بوشهر طبخ می شود گمنه را به جای پلو می پزند و همراه خورش بادمجان یا قلیه ماهی سرو می کنند.در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه گمنه بوشهری با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه آش بلغورجو را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه گمنه بوشهری
- بلغور ریز دانه گندم: 2 پیمانه
- پیاز: 2 عدد
- آب: 2 پیمانه
- روغن :به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
طرز تهیه گمنه بوشهری
- برای تهیه گمنه بوشهری ابتدا بلغور مناسب و با کیفیت تهیه کنید و خوب پاک کنید تا سنگ و خاشاکی در آن نباشد . سپس روی بلغور گندم کمی آب بپاشید تا مرطوب شود . سپس بلغور نم دار , را در تابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهیدو مدام بلغور را هم بزنید تا نسوزد
- پس از اینکه بلغور خوب تفت دادید ، شعله گاز را خاموش کنید وآن را کنار بگذارید.
- در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و 2 عدد پیاز خلالی خرد شده را در تابه بریزید و روی شعله تفت دهید تا طلایی شود.
- به پیاز های سرخ شده نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید و تفت دهید.
- .حال آب( برای خوشمزه تر شدن می توانید از استاک یا آب مرغ هم استفاده کنید ) را به مواد اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش آید.
- پس از اینکه آب داخل قابلمه به جوش آمد، بلغور تفت داده شده را به آن اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا آب آن کم شود.
- سپس شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گمنه برای 10 الی 15 دقیقه دم بکشد.
- گمنه را با خورش های مختلف یا قلیه ماهی سرو کنید.
- . نکته مهم :معمولاً برای تهیه گمنه میزان بلغور گندم و آب با هم برابر است.
- برای اینکه گمنه شفته نشود و به صورت دانه دانه باشد، می توانید کمی میزان آب یا آب مرغ آن راکمی بیشتر کنید. سپس در مرحله پخت گمنه، پس از اینکه آب آن جذب شد، شعله گاز را خاموش کنید و برای 15 دقیقه درب قابلمه را بگذارید. پس از این مدت دوباره گاز را روشن کنید و زمان دهید تا دم بکشد.
ارسال دیدگاه