کلم پلو/ طرز تهیه گل کلم پلو شیرازی

چهارشنبه 26 بهمن 1401 آشپزی

کلم پلو با گوشت قلقلی و سبزی پلو و کلم سر یا کلم پیچ سرخ شده تهیه می شود که غذای سنتی شیرازی هست که با سالاد شیرازی سرو کی شود و با این کلم پلو که با گل کلم تهیه می شود متفاوت هست دربخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه گل کلم پلو با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه کلم پلو شیرازی و تهچین گرمسار را مشاهده کنید.

مواد لازم برای تهیه  گل کلم پلو

  • برنج:۲ پیمانه
  • گل کلم :۱۵۰ گرم
  • کلم بروکلی:۱۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده:۱۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی رنده شده :۲ عدد
  • فلفل دلمه ای نگینی شده:۱ عدد
  • زعفران دم کرده :۲ قاشق غذاخوری
  • ادویه کاری :۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه :به مقدار کافی
  • روغن زیتون :به مقدار کافی
گل کلم پلو

گل کلم پلو

دستور پخت گل کلم پلو

  1. برای تهیه گل کلم پلو برنج را پاک کنید و به آب سرد چند بار بشویید و سپس با آب ولرم به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید البته بسته به نوع برنج خیس کردن آن متفاوت هست .
  2. یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد.
  3. وقتی آب جوشید ۱ قاشق غذاخوری روغن و ۱ قاشق چایخوری نمک به آب جوش اضافه کنید. و  برنج خیسانده شده  آبکش کنید و به آب جوش اضافه کنید معمولا به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه درون آب جوش قرار می دهید باز هم بسته به نوع برنج شاید این زمان کمتر یا بیشتر شود وقتی برنج نیم پز شده آن را آبکش کنید و کمی آب سرد روی برنج بدهید .
  4.  سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در قابلمه بریزید و ته دیگ مورد نظر را ته قابلمه بچینید ( سیب زمینی یا نان لواش ).
  5. حال  برنج را روی ته دیگ  بریزید  و درب قابلمه را ببندید یا دمکنی بگذارید و ابتدا شعله را زیاد کنید وقتی  قابلمه برنج گرم شد شعله را ملایم کنید و برنج را دم دهید .
  6. تا برنج دم می کشد. گل کلم و کلم بروکلی را خوب بشویید و  برش بزنید و با به صورت بخارپز  بپزید و کنار بگذارید .
  7.  حال یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیاز نگینی خرد شده و روغن را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید پیاز سرخ شود.
  8.  گوشت چرخی را به همراه ادویه کاری، زردچوبه و مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه کنید و گوشت را با پیاز و ادویه تفت دهید، سپس گوجه فرنگی رنده شده و فلفل دلمه ریز خرد شده را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا فلفل دلمه نرم شود، حال نصف فنجان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت به طور کامل بپزد و آب آن تبخیر شود.گل کلم و کلم بروکلی را با زعفران دم کرده را به مواد گوشتی اضافه کنید و مواد را با هم تفت دهید تا طعم مواد به خورد کلم ها برود سپس حرارت را خاموش کنید .
  9.  پس از اینکه برنج دم کشید آن را در سینی بکشید و مواد گوشت را کنار سینی بکشید یا با هم ترکیب کنید و سرو کنید.
  10. می توانید برنج را زنده تر آبکش کنید و این مواد را لابه لای برنج قرار دهید و برنج را دم دهید.
پنکیک گندم سیاه

پنکیک/دستور پخت چند مدل پنکیک

Capture 386

باقلوا/طرز تهیه باقلوای ساده و راحت با رشته شعریه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا