گل پامچال و نگهداری از آن
فرمانرو: گیاهان
جز : گیاهان گلدار ، دولپهایهای نو ، آستریدها
راسته: خلنگسانان
تیره: پامچالیان
سرده: پامچالها
گونه: پامچال
معرفی گل پامچال
گل پامچال بومی مناطق سرد و مرطوب اروپای مرکزی و آسیا است و به همین دلیل به سرما مقاوم بوده و در اواسط اسفند به گل مینشیند. این گل زیبا به طور وحشی در کنار صخره ها، مرداب ها و نواحی کوهستانی تا مناطق جنگلی و صخره ای رشد میکند و به همین دلیل نسبت به شرایط محیطی سازگار است.جالب است بدانید ریشه، برگها و گلبرگهای گل پامچال، خاصیت دارویی دارند و در طب پزشکی به عنوان ماده اولیه بعضی از داروها مورد استفاده قرار میگیرند. دم کرده گل پامچال برای درمان بیماری های آسم، تنگی نفس و بیماری های مربوط به معده، کبد و روده استفاده میشود.
گل پامچال
نور مناسب گل پامچال
گل پامچال به نور کامل و مستقیم نیاز دارد اما در روزهای گرم تابستان بهتر است جهت کاهش دما و نسوختن برگها، آن را در سایه قرار دهید. در فصل زمستان و روزهای سرد ترجیحا این گل را در نور کامل قرار دهید.
دمای مورد نیاز گل پامچال
همانطور که گفته شد این گل زیبا به سرما مقاوم است اما بهترین دما برای نگهداری آن 12-15 درجه است. برای رسیدن به گلهای پامچال باید آنها را در هوا خنک نگهداری کنید و بعد از گلدهی میتوانید تا 13 درجه دما را افزایش دهید. توجه داشته باشید در صورتی که عمل افزایش دما را زود و قبل از گلدهی انجام دهید باعث میشود که گیاه برگ و گلهای ضعیف تولید کند.
آبیاری صحیح گل پامچال
بهتر است از آب دادن بیش از حد به گل پامچال خودداری کنید تا ریشه ها نپوسند. این گل خشکی را تا حدی تحمل میکند اما از خشکی دادن بیش از حد به آن خودداری کنید و ترجیحا قبل از خشک شدن کامل خاک گیاه را آبیاری کنید.
رطوبت گل پامچال
گل پامچال برای شاداب ماندن به رطوبت بالایی نیاز دارد. بهتر است از راههای تامین رطوبت گیاهان کمک بگیرید و رطوبت مورد نیاز این گیاه را تامین کنید تا ماندگاری و رشد بیشتری داشته باشد.
رطوبت گل پامچال
تعویض گلدان گل پامچال
گلهای گلدانی که برای زینت بخشیدن به فضا در بازار به فروش میرسند، به تعویض گلدان نیازی ندارند. اما اگر گل پامچالی چندساله دارید، میتوانید 1 الی 2 سال بعد از آخرین تعویض گلدان، گلدان آن را یک سایز بزرگتر کنید.
گلدهی گل پامچال
بسته به نوع پامچال، نیازهای آنها برای گلدهی میتواند متفاوت باشد. اما همه گونه های این گل برای گلدهی به دمای پایین و هوای خنک نیاز دارند.
خاک مناسب گل پامچال
بهترین خاک برای پامچال، خاکهای قلیایی با PH حدود 6 و دارای کلسیم و یا ترکیبی از خاک باغچه، خاکبرگ و پیت ماس است.
کوددهی گل پامچال
یکی از شایع ترین مشکلات گل پامچال، کمبود آهن است. استفاده از کودهای آهن دار و دارای نیتروژن و پتاسیم برای این گل مناسب است.
کوددهی گل پامچال
روش های تکثیر گل پامچال
روش کاشت بذر پامچال
شما برای کاشت میتوانید از اوایل پاییز بذر ها را در عمق حدودا 12 الی 15 سانتی متری خاک کاشته و یا از جعبه های مخصوص کاشت بذر استفاده کنید، که در اواخر اسفند و اوایل بهار بوته ها را از خزانه به گلدان های جدا انتقال دهید و به فضای باز و خارج از گلخانه انتقال دهید.
تکثیر به روش تقسیم بوته
برای تکثیر گل پامچال با این روش کار ابتدا باید گیاه را کاملا آبیاری کنیم تا در هنگام جدا کردن ریشه به ریشه ها آسیبی نرسد حال ریشه ها را از هم جدا کنید و در یک گلدان جدا اما کوچک قرار دهید و از خاک سبک برای این گلدان جدید استفاده کنید.
مشکلات نگهداری گیاه پامچال
عمده مشکلات این گیاه میتواند زردی ، سوختگی حاشیه و خود برگ ها در اثر آبیاری بیش از حد و قلیایی بودن خاک گلدان باشد ولی علاوه بر این موارد تمامی نشانه ها میتواند از کمبود منیزیم در خاک هم باشد.
ارسال دیدگاه