معرفی گل زاموفیلیا

دوشنبه 21 آذر 1401 گل و گیاه

گل زاموفیلیا

فرمانرو: گیاهان

جز : گیاهان گلدار ، تک‌لپه‌ای‌ها

راسته: قاشق‌واش‌سانان

تیره: گل‌شیپوریان

زیرخانواده: Zamioculcadoideae

سرده: Zamioculcas

گونه: Z. zamiifolia

معرفی گل زاموفیلیا

گل زاموفیلیا گل بسیار زیبا ومقاوم میان گل های آپارتمانی است این گل  در چند نوع ابلق و زاموفیلیا سبز وبلک در بازار وجود دارد.قیمت این گل نصبتا بالا است و  بستگی به اندازه آن دارد. گل Zamioculcas یک تیره از گیاهان گلدار از خانواده Araceae است که شامل یک گونه گل زامو فیلیا است. این یک گیاه چند ساله گرمسیری بومی شرق آفریقا ، از جنوب کنیا تا شمال شرقی آفریقای جنوبی است. نام های رایج شامل نگین زنگبار ، گیاه ZZ ، گیاه زوزو ، نخل آروید ، گیاه ابدیت و نخل زمرد است این گیاه دارای گونه‌های متفاوت از جمله: بلک ، سبز و ابلق است. این گیاهِ همیشه سبز، که حدود ۲۰۰ سال پیش شناخته شده، به تازگی در جهان شهرت یافته است.

معرفی گل زاموفیلیا

معرفی گل زاموفیلیا

بیشتر بخوانید:گیاه آپارتمانی آگلونما

روش تکثیر گل زاموفیلیا

گل زاموفیلیا جز گیاهان آپارتمانی به شمار  می آید. ساقه ای متورم دارد که در نوک ساقه های آن برگ هایی به رنگ سبز تیره و براق می رویند.این گیاه دارای پیاز است که این پیازها خیلی سریع جوانه می زنندگیاه زاموفیلیا رشد تندی دارد اما تولید و تکثیر آنها کمی کندتر است. گاهی برگ های این گیاه خراب می شوندتکثیر گیاه زاموفیلیا معمولاً از طریق برگ انجام میشود و این روش خیلی متداول نیست.این روش  بسیار زمان بر است و باید صبر و حوصله به خرج دهید تا ساقه ها ریشه دهند اما خود ساقه ها به تنهایی میتوانند منظره ی زیبایی را ایجاد کنند.

روش تکثیر گل زاموفیلیا

روش تکثیر گل زاموفیلیا

روش اول قلمه برگ

برگ ها رااز قسمت گره( جایی که به ساقه متصل است) جدا کنید برگ ها را در خاک مناسب مانند خاک برگ و کوکوپیت و شن قرار دهید روی آن را هم با نایلون پلاستیکی بپوشانید پس از گذشت 6 الی 7 ماه این برگ ها ریشه می دهند. برگها  نیز پس از 2 الی3 ماه رشد خواهند کرد. به عبارتی با این روش حدودا به یک سال زمان نیاز دارید.

روش دوم قلمه ساقه

این روش کمی زمان بر است و زیاد متداول نیست. ابتدا ساقه های سالمی را از گیاه مادر جدا کنید برگ های  قلمه ها را نیز بکنید. سپس قلمه ها را در آب  در مقابل نور خورشید به دور از سرما قرار دهید پس از 6 الی 9 ماه ریشه زایی اتفاق می افتد حال این قلمه ها را در گلدان بکارید.

روش سوم از طریق تقسیم ریزوم

بهترین راه تکثیر همین روش است. برای این کار باید گیاه را از گلدان با احتیاط خارج کنید سپس با کاتر تیز ساقه های زیر زمینی گیاه را به چندین قسمت تقسیم کنید. ریزوم ها را در گلدان های مجزا البته با احتیاط بکارید و خاک را مرطوب کنید.

نحوه آبیاری صحیح گل زاموفیلیا

نحوه آبیاری صحیح گل زاموفیلیا

نحوه آبیاری صحیح گل زاموفیلیا

این گیاه به آب زیادی نیاز ندارد و گیاه مناسب برای خانه های کم نور می باشد.تکثیر زاموفیلیا مانند پرورش گندمی نیاز به آبیاری چندانی ندارد. به همین خاطر خاک غرقابی را نمی پسندد. آبیاری بیش از اندازه به این گیاه نه تنها مفید نیست. بلکه ریزوم های موجود در خاک گیاه را پلاسیده و نابود می سازد.در بهار و تابستان هر ۱۵ روز و در فصل های سرد ماهی یک بار به آن آب بدهید. همیشه اجازه بدهید که چند سانتی متر از سطح خاک خشک شود و سپس آب را اضافه کنید. گاهی ممکن است در زمستان بیش از یک ماه طول بکشد تا خاک خشک شود، پس در آبیاری عجله نکنید

بییشتر بخوانید: گیاه آپارتمانی دارسنا کامپکت

طریقه نگهداری گل اسپاتی فیلوم یا گل سوسن صلح

معرفی گل قاشقی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا