مشخصات کلی گل حسن یوسف
نام گل:گل حسن یوسف
بومی: آسیا و استرالیا
نام علمی: Plectranthus Scutellarioides
خانواده: نعنائیان
گونه: همیشه سبز
دمای ایدهآل: 21 الی 37 درجه سانتی گراد
نور: روشن، غیر مستقیم و سایه فراوان
آبدهی: خاک بین هر نوبت آب دادن خشک باشد
رطوبت: رطوبت بالای مدیریت شده
بیماری و آفت: مستعد به هجوم شپشک، شته، کنه تار عنکبوتی، حلزون و مگس سفید. همچنین احتمال ابتلا به قارچ ریشه و پوسیدگی ساقه وجود دارد.
گل حسن یوسف
گل حسن یوسف یک گیاه علفی از خانواده نعنائیان است که در زبان انگلیسی با نام Solenostemon شناخته می شود. این گیاه بومی مناطق آسیا و استرالیا است و یکی از گیاهان همیشه سبز به شمار می رود. گل حسن یوسف معمولا با برگ های دو رنگ به رنگ های سبز و بنفش یا قرمز دیده می شود.
حسن یوسف یک گیاه علفی دولپهای است. این گیاه یک ریشه عمودی بلند و ضخیم دارد که توسط ریشههای کوچکتر احاطه شده و رگبرگهایی شبکه مانند روی برگهایش دارد.
انواع حسن یوسف
1. انگشت جوهری inky finger
2. واسابی Wasabi
3. هندوانهای watermelon
4. آتشین campfire
5. شکوه لوکزامبورگ glory of Luxembourg
6. طلوع فلوریدا sunrise of Florida
7. اژدهای سیاه black dragon
8. باترمیلک buttermilk
9. هنا henna
10. تلاطم صورتی
11. رنگینکمان بینقص Superfine Rainbow
12. کنگ kong
شرایط نگهداری از حسن یوسف
نور مناسب حسن یوسف
نور مستقیم خورشید می تواند باعث ایجاد سوختگی در برگ های حسن یوسف شود، برای همین باید از قرار دادن این گیاه در نور مستقیم خورشید بپرهیزید. بهترین مکان برای نگهداری حسن یوسف، مکانی است که نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کند. توصیه می شود این گیاه را در نزدیکی پنجره جنوبی قرار دهید تا تابش شدید آفتاب باعث خرابی این گیاه نشود.
آبیاری حسن یوسف
حسن یوسفی که در گلدان کاشته شده باشد نسبت به گیاهی که در باغچه کاشته شده باشد آب بیشتری طلب میکند. ازاینرو اگر برای نگهداری حسن یوسف گلدان را انتخاب کردهاید در طول فصلهای گرم سال، مرتبا خاک آن را با فرو کردن انگشتتان داخل خاک چک کنید تا گیاه تشنه نماند.
رطوبت مناسب حسن یوسف
این گیاه نیاز تامین رطوبت خاصی ندارد اما در صورتی که در شهر هایی با آب و هوای خشک مانند تهران زندگی می کنید، می توانید با تامین رطوبت، رشد این گیاه را بهبود ببخشید. غبارپاشی یکی از روش های تامین رطوبت است
خاک مناسب گل حسن یوسف
خاک این گیاه باید زهکشی بالایی داشته و آب اضافی ناشی از آبیاری به راحتی از گلدان خارج شود. در صورتی که خاک سفت باشد، به دلیل خارج نشدن آن دائما مرطوب می ماند که این موضوع باعث پوسیدگی ریشه های گیاه و از بین رفتن حسن یوسف می شود.
می توانید از خاک باغچه + پرلیت برای این گیاه استفاده کنید اما حتما به زهکشی دقت ویژه ای داشته باشید.
کوددهی حسن یوسف
شما می توانید برای بهبود رشد گیاه در فصول رشد مانند بهار و تابستان گیاه را کوددهی کنید. برای کوددهی باید از کود هایی استفاده کنید که نیتروژن بالایی داشته باشند. دقت داشته باشید به هیچ عنوان در فصل پاییز و زمستان گیاه را کوددهی نکنید، زیرا در این فصول گیاه رشد چندانی ندارد و کوددهی باعث سوختگی ریشه های آن خواهد شد.
تکثیر حسن یوسف
تکثیر این گیاه بسیار ساده است و بهترین روش آن قلمه زدن می باشد. در صورتی که از گل حسن یوسف نگهداری می کنید و قصد تکثیر آنرا دارید حتما ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
قلمه زدن حسن یوسف
قلمه زدن یکی از بهترین روش های تکثیر این گیاه است و به سادگی امکانپذیر می باشد، برای قلمه زدن کافیست مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.
- در مرحله اول باید یکی از ساقه های گیاه با طول 15 سانتیمتر را با کمک یک چاقو یا یک قیچی تیز جدا کنید.
- در مرحله بعدی باید ساقه جدا شده را در آب قرار دهید. در این مرحله می توانید قبل از قرار دادن ساقه درون آب، به آن هورمون رشد بزنید تا سریعتر ریشه دار شود.
- ظرف را در محیطی با دمایی بیشتر از 25 درجه قرار دهید و چند روز یکبار آب ظرف را تعویض کنید.
- پس از گذشت چند هفته ساقه قرار داده شده در آب ریشه دار خواهد شد.
- پس از ریشه دار شدن ساقه کافیست آنرا در گلدانی با خاک مناسب و زهکشی بالا بکارید.
- پس از گذشت چند هفته ساقه درون خاک محکم می شود و شما شاهد اولین نشانه های رشد گیاه هستید.
- با این روش می توانید به سادگی گل حسن یوسف خود را قلمه بزنید و آنرا تکثیر کنید.
ارسال دیدگاه