گاناش شکلاتی چیست؟ چه کاربردی دارد

دوشنبه، ۷ مهر ۱۳۹۹ آشپزی

گاناش شکلاتی

امروزه کرم ها  و خمیر های بسیار زیادی وجود دارند که برای طعم دار کردن و همچنین پوشش و  تزیین کیک ها به کار برده میشوند  کرم های خامه ای، کره ای، پنیری و کرم های پر طرفدار شکلاتی. که در بخش  آشپزی دایانتعدادی از آنها را آموزش دادیم  از جمله  باتر کریمو  خمیر فوندانت و خمیر مارزیپان و در این بخش گاناش شکلاتی را که پوشش خوب و آسانی برای کیک است را آ موزش  می دهیم که نسبت به کرمهای دیگر کالری کمتری دارد. و بسته به نسبت خامه و شکلات استفاده های متفاوتی دارد.

نکته

  • زمانی که میزان شکلات دو برابر میزان خامه باشه گاناش بسیار غلیظ و سفت بوده و قابلیت استفاده به عنوان فیلینگ و کاور کیک را خواهد داشت.
  • وقتی میزان شکلات و خامه برابر باشه از گاناش به عنوان گلیز استفاده میشه.
  •  زمانی که میزان شکلات یک دوم میزان خامه باشه از گنش به عنوان سس استفاده میشه.

 

مواد لازم برای تهیه گاناش

  • خامه ۲۰۰ گرم
  • شکلات تخته ای ۲۵۰ گرم
  • کره ۲۰ گرم
  • وانیل یک پنس

بیشتر بخوانید : طرز تهیه مرنگ سویسی جهت تزیین کیک

گاناش شکلاتی

طرز  تهیه گاناش شکلاتی

اگر شکلات هامون به صورت تخته ای هست، اون رو خرد می کنیم. از شکلات های با کیفیت استفاده کنید. میزان شیرینی شکلات هم به ذائقه و نظر شما بستگی داره. اگر شیرینی زیاد دوست ندارین،  از شکلات هایی با درصد بالاتر استفاده کنید.

یک تابه یا شیر جوش نچسب رو انتخاب میکنیم. خامه و کره و وانیل رو داخلش می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دیم.مخلوط خامه به همراه کره و وانیل حرارت باعث میشه تا خامه کم کم شل بشه و کره هم حالت مذاب بگیره. شروع به همزدن می کنیم و وقتی خوب با هم مخلوط شدن، اجازه میدیم تا مواد به جوش بیاد و از کناره های ظرف حباب هایی ظاهر بشن. حالا شکلات رو اضافه میکنیم.

بعد از اضافه کردن شکلات به خامه گرم شده حرارت رو خاموش میکنیم و خیلی سریع با لیسک شروع به همزدن می کنیم. شکلات با حرارت خامه شروع به ذوب شدن میکنه. سعی کنیم تا با حرکت لیسک و همزدن عمقی و سریع همه شکلات رو به خوبی مخلوط کنیم تا مطمئن بشیم هیچ تکه ای باقی نمونده. به همزدن اونقدر ادامه میدیم تا یک کرم روان و یکدست بدست بیاد.

گاناش ما تقریباً آماده است و ما می تونیم بعد از خنک شدنش در کاور کردن یا پوشش دهی خیلی از کیک ها یا دسر هامون ازش استفاده کنیم. ولی فقط به صورت کرم. برای منسجم شدن و فرم دادن بهش باید اون رو اول برای یک ساعت داخل یخچال قرار بدیم.

فرم دادن گاناش

برای فرم دهی بهش باید اون رو با همزن برقی بزنیم. پس برای ۵ تا ۸ دقیقه، گاناش رو با دور تند همزن اونقدر میزنیم تا کم کم رد پره ها روش بیفته و فرم بگیره.حالا با توجه به ایده ای که تو ذهنمون داریم، با استفاده از پالت یا قیف و ماسوره کیک یا دسرمون رو کاور یا تزیین می کنیم.به یاد داشته باشید حرارت همون طور که خامه رو از حالت خودش خارج میکنه،

کیک اسفنجی ساده بدون فر +طرز تهیه

خورش شامی گیلانی

خورش شامی گیلانی یا همان شامی ترش/طرز تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا