کیک ارده و شیره یکی از کیکهای رژیمی خوشمزه است که برای افرادی که نمیتوانند شکر مصرف کنند، گزینه عالی به شمار میرود. این کیک به دلیل وجود ارده که از دانه کنجد تهیه میشود، مقوی و سرشار از آهن است. کنجد به عنوان منبع آهن گیاهی برای رفع خستگی بدن و کمک به افرادی که دچار کمخونی هستند، بسیار مفید است.
این کیک ارده و شیره انرژیزا بوده و در فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، گزینه مناسبی محسوب میشود. اگر به هنر شیرینیپزی علاقه دارید، طرز تهیه کیکهای خوشمزه دیگری نظیر کیک اسفنجی بدون فر و کیک خرمالو را هم در بخش آشپزی دایان ببینید.
مواد لازم برای تهیه کیک ارده و شیره
- تخممرغ: ۳ عدد
- ارده: ½ پیمانه
- آرد: ۲ پیمانه
- آب: ۱ پیمانه (اگر شیره شما سفت بود)
- بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
- گردو: ½ پیمانه
- روغن مایع: ۵ قاشق غذاخوری
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- شیره انگور (خرما یا توت): ۱ پیمانه
- کنجد: به مقدار لازم
طرز تهیه کیک ارده و شیره
ابتدا مواد اولیه را آماده کنید و برای چند ساعت بیرون از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد. آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کنید تا بافت کیک نرم و لطیف شود.
فر را ۱۵ دقیقه قبل روشن کنید و قالب کیک را چرب کرده یا کاغذ روغن در آن بیندازید و کنار بگذارید.
تخممرغها را همراه با وانیل به مدت ۵ دقیقه با هم بزنید تا کرم رنگ و پفدار شوند. سپس روغن مایع و ارده را اضافه کرده و هم بزنید. شیره را به مخلوط اضافه کنید و در صورت سفت بودن شیره، مقداری آب اضافه کنید.
آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و با لیسک به هم زدن در یک جهت ادامه دهید تا مایه کیک یکدست شود.
نصف مایه کیک را داخل قالب ریخته و گردو و کنجد خرد شده را روی آن بپاشید. سپس نصف دیگر مایه را روی آن بریزید.
قالب را چند بار روی میز بکوبید تا هوای آن خارج شود. سپس در فر به مدت ۱ ساعت قرار دهید تا کیک خوب بپزد. بعد از ۴۰ دقیقه میتوانید پخت کیک را با فرو بردن چنگال یا سیخ چوبی چک کنید.
پس از پخت، صبر کنید تا کیک داخل قالب خنک شود سپس از قالب خارج کرده و برش بزنید. اگر شیرینی کیک برای ذائقه شما کم بود، کمی شیره روی آن ریخته و سرو کنید.
ارسال دیدگاه