کپک چیست و چگونه از کپک زدن مواد غذایی جلوگیری کنیم

دوشنبه 30 دی 1398 گوناگون
کپک مواد غذایی

کپک مواد غذایی چیست :

انواع مختلف قارچ میکروسکوپی را کپک می نامند که در میان رطوبت رشد و زندگی می کنند.

کپک نوعی قارچ است که در ساختارهای کرک گونه و چندسلولی شکل می گیرد.

زمانی که کپک مواد غذایی رشد می کند، معمولا با چشم قابل رویت است و در اغلب موارد ظاهر غذا را نیز تغییر می دهد.

غذا ممکن است نرم شده و رنگش تغییر کند درحالیکه خود کپک می تواند بافت کرک دار، پرزدار و یا نقطه نقطه داشته باشد.

هاگ هایی که در کپک تولید می شوند باعث تغییر رنگ آن می شود که معمولا سبز، سفید، سیاه و یا خاکستری است.

Image result for کپک"

کپک مواد غذایی باعث تغییر مزه مواد می شود ، مزه تقریبا خاصی دارد، تا حدی شبیه خاک مرطوب، همچنین بویی شبیه به قارچ تولید می کند.

حتی اگر شما کپک را تنها بر روی سطح غذا مشاهده کنید، ممکن است ریشه های آن تا عمق بیشتری نفوذ کرده باشند.

کپک برای رشد به مواد ارگانیک گرم و مرطوب نیاز دارد، بنابراین غذاها معمولا محلی ایده آل به شمار می آیند.

هزاران گونه مختلف از کپک ها وجود دارد و تقریبا در هر جایی یافت می شوند.

می توان گفت که کپک ها راه حل طبیعت برای بازیافت مواد مختلف هستند.

کپک مواد غذایی در محل های بسته و مرطوب نیز می تواند رشد کند.

Image result for کپک"

کپک زدن مواد غذایی باعث تولید سموم در غذا شده و خوردن غذای کپک دار باعث مسمومیت می گردد در صورتی که روی غذای

مصرفی کپک مشاهده کردید آن را دور بریزید زیرا در محیط مرطوب آبکی کپک ریشه می گستراند و شاید

ظاهر سالم به نظر برسد اما آلوده است و خوردن آن در دراز مدت ایجاد مشکل می کند .

Image result for کپک"

نکات مفیدی برای جلوگیری از رشد کپک در مواد غذایی:

• بطور منظم یخچال خود را تمیز کنید: داخل یخچال و فریزر خود را هر چندماه پاک کنید.

• ابزار شست و شوی را پاکسازی کنید: این مورد شامل ظرفشویی، اسفنج های پاک کننده ظروف و دیگر ابزار آشپزخانه می شود.

• اجازه ندهید غذاها فاسد شوند: غذاهای تازه عمر مصرفی محدودی دارند، همیشه مقدار کمی از مواد غذایی تازه بخرید و ظرف چند روز آن ها را مصرف کنید

• غذاهای فاسدشدنی را سرد نگهداری کنید: مواد غذایی مانند سبزیجات که عمر مصرفی کوتاهی دارند را در یخچال نگهداری کنید و برای مدت بیشتر از ۲ ساعت در خارج از یخچال رها نکنید.

• کابینت ها و محل نگهداری غذاها باید تمیز و پوشیده باشند: از کابینت های تمیز برای نگهداری مواد غذایی استفاده کنید و مواد غذایی را برای جلوگیری از گسترش هاگ ها پوشیده نگه دارید.

• باقیمانده غذاها را به سرعت مصرف کنید: باقیمانده غذاها را حداکثر در ۳ یا ۴ روز مصرف کنید.

• برای نگهداری بلند مدت از فریزر استفاده کنید: اگر برنامه ای برای استفاده از غذایی ندارید آن را در فریزر قرار دهید.

 

مجله سلامت دایان

فال روزانه

دو ماراتون

حضور علی کریمی در مسابقات دو ماراتون دبی 2020

سامانه پات

رونمایی از سامانه پات بانک کشاورزی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا