کوفته هلو یکی از غذاهای سنتی شیرازی است که طعمی ملس دارد و با مواد اولیه خاصی تهیه میشود. این غذا به خاطر اندازه و رنگش به نام کوفته هلو شناخته میشود.
مواد لازم برای کوفته هلو:
- گوشت چرخ کرده 500 گرم
- هویج یا نرگسی 2 عدد
- آرد نخودچی 4 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد متوسط
- نمک و فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
مواد میانی کوفته
- پیاز داغ بدون روغن به میزان لازم
- کشمش به میزان لازم
- گردو به میزان لازم
مواد سس کوفته
- پیاز نگینی خرد شده 1 عدد
- نعناع خشک 1 قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- آبلیمو یا رب انار شیرین 1/2 پیمانه
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- آب به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی به دلخواه
طرز تهیه کوفته هلو
1: ابتدا پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. هویج رنده شده را نیز اضافه کرده و یک بار دیگر مواد را چرخ کنید. سپس نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و ورز بدهید. آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و با همه ی مواد خوب ورز بدهید. ورز دادن گوشت چرخ کرده در این کوفته اهمیت زیادی دارد.
2: یک عدد پیاز را داخل قابلمه ریز خرد کنید و با کمی روغن سرخ کنید. بعد نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت بدهید. اکنون نعنا خشک را اضافه کنید و سریع هم بزنید و آب را اضافه کنید.
3: از کوفته ها به اندازه ی هلو بردارید و آن را با دست گرد کنید و کمی فشار بدهید. از مواد میانی کوفته مقداری از هر کدام وسط آن قرار بدهید و لبه های گوشت را بالا بیاورید و روی مواد میانی را بپوشانید. سپس در روغن سرخ کنید.
4: زمانی که تمام کوفته ها آماده شد و سس کوفته جوش آمد، کوفته ها را یکی یکی و آرام داخل سس قرار بدهید. سس کوفته بهتر است تا حدی باشد که روی کوفته ها را بپوشاند و اجازه بدهید به آرامی بپزد.
نکات:
- برای اینکه کوفته شل نشود، پیاز را با رنده درشت رنده کنید.
- گوشت کوفته هرچه چربتر باشد، احتمال شل شدن آن افزایش مییابد.
- بعد از مخلوط کردن مواد کوفته باید آنها را به خوبی ورز دهید.
ارسال دیدگاه