کوفته سبزی شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب شیرازی است که با طعمی خاص و منحصر به فرد خود، همه را مجذوب خود میکند. این غذا به عنوان یک غذای اصلی میتواند در مهمانیها و مراسمهای خاص سرو شود و به راحتی تهیه میشود.
مواد لازم برای کوفته سبزی
- لپه: یک فنجان
- برنج: 300 گرم
- گردوی خرد شده: 5 قاشق غذاخوری
- پیاز داغ: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- کشمش پلویی: 5 قاشق غذاخوری
- سبزی شامل (تره گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه و شوید): به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- گوشت چرخ شده: 150 گرم
- آب: به میزان لازم
طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی:
■ لپه و برنج را جداگانه بشویید و 4-5 ساعت در آب خیس دهید.
■ سبزیها را شسته و روی پارچه تمیز پهن کنید تا آب آن برود و ریز خورد کنید.
■ سپس لپه، برنج و سبزی خرد شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و داخل مخلوط کن بریزید تا خوب یکدست شوند.
■ به مواد مخلوط شده، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد کوفته حالت چسبندگی پیدا کند.
■ از مواد به اندازه یک پرتقال بردارید و داخل آن را گود کنید و سپس مقداری پیاز سرخ شده، کشمش سرخ شده و گردو را داخل گودی کوفته بریزید و دوباره کوفته را به صورت گلوله توپی در بیاورید.
■ در فاصله درست کردن کوفتهها، قابلمهای را روی حرارت قرار دهید و حدود 2 لیتر آب داخل آن بریزید تا به جوش بیاید.
■ مقداری از پیاز داغ را به همراه سبزی خرد شده و کمی نمک و فلفل به داخل آب جوش بریزید و بعد کوفتهها را در آن بگذارید. در قابلمه را هم نبندید (باعث باز شدن کوفتهها میشود).
■ حرارت را همچنان زیاد باشد تا آب از جوش نیفتد و در پایان از آب بخار شده، به مقدار خیلی کمی باقی بماند.
کوفتههای پخته شده را در ظرف سرو بکشید و آب باقی مانده در قابلمه را به صورت سس روی کوفتهها بریزید.
ارسال دیدگاه