کماچ سهن نوعی شیرینی خوشمزه کرمانی است که در پخت آن از آرد جونه گندم و خرما استفاده می کنند. کماچ سهن بسیار خوشمزه و مقوی است و باعث تقویت بدن و قوای جنسی می شود. در بخش آشپزی دایان با طرز تهیه کماچ سهن با ما همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر کماچ سهن
- آرد جوانهی گندم : 1لیوان
- آرد گندم: 1و 1/2لیوان
- مایه خمیر : 1 قاشق چایخوری
- شکر: 1/2 قاشق چایخوری
- ادویه کماچ(زیره سبز، بادیان، سیاه دانه، زردچوبه، گل خشت) :1قاشق مرباخوری
- روغن حیوانی: مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
مواد لازم برای داخل کماچ
- خرمای چرخ شده: ۲۵۰ گرم
- گردو خرد شده : ۲۰۰ گرم
- روغن مایع: ۲۰۰ گرم
طرز تهیه کماچ سهن کرمانی خوشمزه و مقوی
- برای تهیه کماچ ابتدا در ظرف مناسب مایه خمیر و شکر و آب ولرم را مخلوط کنیدو 10 دقیقه زمان دهید تا عمل بیایید.
- آرد گندم و آرد جوانه گندم الک شده و ادویهها را با هم مخلوط کنید و مایع خمیر عمل آمده را به آنها اضافه کنید، سپس روغن را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر جمع شود اگر لازم بود کم کم آب اضافه کنید. سپس شروع به ورز دادن کنید تا خمیر شکل بگیرد.
- نکته مهم این است که با بیش از اندازه اضافه کردن آب، خمیرتان شل می شود .
- پس از اینکه خمیر آماده شد روی آن را بپوشانید و اجازه دهید نیم ساعت استراحت کند.
- خمیر را روی تخته آرد پاشی شده قرار دهید و خمیر را 2 قسمت کنید و چانه بگیرید. سپس چانه ها را با رودنه باز کنید تا جایی که ضخامت خمیر نیم سانت شود .
- کف سینی فر که بهتر است کمی لبه دار باشد را چرب کنید و یکی از خمیر ها را در سینی فر قرار دهید.
- حال مواد میانی کماچ را مخلوط کنید (خرما چرخ شده، گردو و روغن مایع ) را در یک کاسه با دست خوب مخلوط کنید .
- سپس مقداری از این ترکیب را روی خمیر داخل سینی قرار دهید و پهن کنید و لایه دیگر خمیر را روی خرماها بگذارید. دو لایه خمیر بالا و پایینی را با دست به هم بچسبانید تا مواد میانی بین آنها قرار گیرد وروی خمیر را با برس چرب کنید.
- خمیر کماچ را قبل از قرار دادن در فر را به شکل لوزی برش دهید و سپس به مدت ۵۰ دقیقه در فری که قبلا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهیدو 5 دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا روی کماچ طلایی شود.
- وقتی کماچ طلایی شد، کماچ را از فر خارج کنیدو وقتی خنک شد ، روی آن را با یک لایه نازک پودر قند و مغز پسته آسیاب شده تزیین کنید.
- شیرینی کماچ سهن را می توان به مدت طولانی در بیرون از یخچال نگهداری کرد و آن را با چای یا شیر به عنوان صبحانه میل کرد.
- می توان این کماچ را به انداره کلوچه های کوچک هم پخت به این صورت که مقداری خمیر بردارید و در دست باز کنید و مقداری مواد میانی بین آن بگذارید و خمیررا دوباره گرد کنیدو با فشار دست یا مهر مخصوص کلوچه را دوباره به اندازه کف دست باز کنید و در سینی فر گذاشته تا بپزد.
ارسال دیدگاه