کماچ / طرز تهیه کماچ سهن کرمانی خوشمزه و مقوی

یکشنبه 18 مهر 1400 آشپزی
komaj

  کماچ سهن نوعی شیرینی خوشمزه کرمانی است که  در پخت آن از آرد جونه گندم  و خرما استفاده می کنند. کماچ سهن بسیار خوشمزه و مقوی است و باعث تقویت بدن و قوای جنسی می شود. در بخش آشپزی دایان با طرز تهیه کماچ سهن با ما همراه باشید.

مواد لازم برای خمیر کماچ سهن

  • آرد جوانه‌ی گندم : 1لیوان
  • آرد گندم: 1و 1/2لیوان
  • مایه خمیر : 1 قاشق چای‌خوری
  • شکر: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • ادویه کماچ(زیره سبز، بادیان، سیاه دانه، زردچوبه، گل خشت) :1قاشق مرباخوری
  • روغن حیوانی: مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم

مواد لازم برای داخل کماچ

  • خرمای چرخ شده: ۲۵۰ گرم
  • گردو خرد شده : ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع: ۲۰۰ گرم

 

گماچ سهن

کماچ

طرز  تهیه کماچ سهن کرمانی خوشمزه و مقوی

  1.   برای تهیه کماچ ابتدا در ظرف مناسب مایه خمیر و شکر و آب ولرم را مخلوط کنیدو 10 دقیقه زمان دهید تا عمل بیایید.
  2. آرد گندم و آرد جوانه گندم الک شده و ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید و مایع خمیر عمل آمده را به  آنها اضافه کنید،  سپس روغن را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر جمع شود اگر لازم بود کم کم آب اضافه کنید. سپس شروع به ورز دادن کنید  تا خمیر شکل بگیرد.
  3. نکته مهم این است که  با بیش از اندازه اضافه کردن آب، خمیرتان شل می شود .
  4. پس از اینکه خمیر آماده شد روی آن را بپوشانید و  اجازه دهید نیم ساعت استراحت کند.
  5. خمیر را  روی تخته آرد پاشی شده قرار دهید و خمیر را 2 قسمت کنید و  چانه بگیرید. سپس چانه ها را با رودنه باز کنید تا جایی که ضخامت خمیر نیم سانت شود .
  6. کف سینی فر که بهتر است کمی لبه دار باشد را چرب کنید و یکی از خمیر ها  را در سینی فر قرار دهید.
  7.  حال مواد میانی کماچ را مخلوط کنید (خرما چرخ شده، گردو و روغن مایع  ) را در یک کاسه با دست خوب مخلوط کنید .
  8. سپس مقداری  از این ترکیب را روی خمیر داخل سینی قرار دهید و پهن کنید و  لایه دیگر خمیر را روی خرماها بگذارید. دو لایه خمیر بالا و پایینی را با دست به هم بچسبانید تا مواد میانی بین آنها قرار گیرد وروی خمیر را با برس چرب  کنید.
  9. خمیر کماچ را قبل از قرار دادن در فر را به شکل لوزی برش دهید و سپس به مدت ۵۰ دقیقه در فری که قبلا با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده قرار دهیدو 5 دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا روی کماچ طلایی شود.
  10. وقتی کماچ طلایی شد، کماچ را از فر خارج کنیدو وقتی خنک شد ، روی آن را با یک لایه نازک پودر قند و مغز پسته آسیاب شده تزیین کنید.
  11. شیرینی کماچ سهن را می توان به مدت طولانی در بیرون از یخچال نگهداری کرد و آن را با چای یا شیر به عنوان صبحانه میل کرد.
  12. می توان این کماچ را به انداره کلوچه های کوچک هم پخت به این صورت که مقداری خمیر  بردارید و در دست باز کنید و مقداری مواد میانی بین آن بگذارید و خمیررا دوباره گرد کنیدو با فشار دست یا مهر مخصوص کلوچه را دوباره به اندازه کف دست باز کنید و در سینی فر گذاشته تا بپزد.
خورش خلال

طرز تهیه خورش خلال کرمانشاه

طرز تهیه خورش کلم بروکلی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا