کماچ سهن یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه کرمانی است که تهیه آن با استفاده از آرد جونه گندم و خرما انجام میشود. این کماچ نه تنها طعمی لذیذ و دلچسب دارد بلکه به خاطر خواص مغذیاش، به تقویت بدن و قوای جنسی کمک میکند. در ادامه، با ما همراه باشید تا طرز تهیه کماچ سهن را یاد بگیرید.
مواد لازم برای خمیر کماچ سهن
- آرد جوانهی گندم : 1لیوان
- آرد گندم: 1و 1/2لیوان
- مایه خمیر : 1 قاشق چایخوری
- شکر: 1/2 قاشق چایخوری
- ادویه کماچ(زیره سبز، بادیان، سیاه دانه، زردچوبه، گل خشت) :1قاشق مرباخوری
- روغن حیوانی: مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
مواد لازم برای داخل کماچ
- خرمای چرخ شده: ۲۵۰ گرم
- گردو خرد شده : ۲۰۰ گرم
- روغن مایع: ۲۰۰ گرم
طرز تهیه کماچ سهن کرمانی خوشمزه و مقوی
- برای تهیه کماچ ابتدا در ظرف مناسب مایه خمیر و شکر و آب ولرم را مخلوط کنید و 10 دقیقه زمان دهید تا عمل بیایید.
- آرد گندم و آرد جوانه گندم الک شده و ادویهها را با هم مخلوط کنید و مایع خمیر عمل آمده را به آنها اضافه کنید، سپس روغن را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. اگر لازم بود کم کم آب اضافه کنید. سپس شروع به ورز دادن کنید تا خمیر شکل بگیرد.
- نکته مهم این است که با بیش از اندازه اضافه کردن آب، خمیرتان شل میشود.
- پس از اینکه خمیر آماده شد روی آن را بپوشانید و اجازه دهید نیم ساعت استراحت کند.
- خمیر را روی تخته آرد پاشی شده قرار دهید و خمیر را 2 قسمت کنید و چانه بگیرید. سپس چانهها را با وردنه باز کنید تا جایی که ضخامت خمیر نیم سانت شود.
- کف سینی فر که بهتر است کمی لبه دار باشد را چرب کنید و یکی از خمیرها را در سینی فر قرار دهید.
- حال مواد میانی کماچ (خرما چرخ شده، گردو و روغن مایع) را در یک کاسه با دست خوب مخلوط کنید.
- سپس مقداری از این ترکیب را روی خمیر داخل سینی قرار دهید و پهن کنید و لایه دیگر خمیر را روی خرماها بگذارید. دو لایه خمیر بالا و پایینی را با دست به هم بچسبانید تا مواد میانی بین آنها قرار گیرد و روی خمیر را با برس چرب کنید.
- خمیر کماچ را قبل از قرار دادن در فر به شکل لوزی برش دهید و سپس به مدت ۵۰ دقیقه در فری که قبلا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید و 5 دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا روی کماچ طلایی شود.
- وقتی کماچ طلایی شد، کماچ را از فر خارج کنید و وقتی خنک شد، روی آن را با یک لایه نازک پودر قند و مغز پسته آسیاب شده تزیین کنید.
- شیرینی کماچ سهن را میتوان به مدت طولانی در بیرون از یخچال نگهداری کرد و آن را با چای یا شیر به عنوان صبحانه میل کرد.
- میتوان این کماچ را به اندازه کلوچههای کوچک هم پخت به این صورت که مقداری خمیر بردارید و در دست باز کنید و مقداری مواد میانی بین آن بگذارید و خمیر را دوباره گرد کنید و با فشار دست یا مهر مخصوص کلوچه را دوباره به اندازه کف دست باز کنید و در سینی فر گذاشته تا بپزد.
ارسال دیدگاه