گراتن کلم بروکلی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و فست فودی است که با مواد متنوعی درست می شود
کلم بروکلی جزء سبزیِجات خوشمزه و معروف است و برای سلامتی بسیار مفید است که به بعضی از خواص و فواید کلم بروکلی برای سلامتی اشاره می کنیم. در بخش آشپزی مجله دایان با خواص کلم بروکلی و طرز تهیه گراتن کلم بروکلی با ما همراه باشید.
خواص کلم بروکلی
مصرف کلم بروکلی کمک به عملکرد دستگاه گوارش می کند
پیشگیری از انواع سرطان ها
کاهش کلسترول خون
مصرف کلم بروکلی به سم زدایی بدن کمک می کند.
تقویت دستگاه ایمنی
محافظت از پوست
مصرف کلم بروکلی باعث کاهش فشار خون می شود
مبارزه با التهاب چشم و تقویت بینایی با مصرف کلم بروکلی.
روش مناسب شستن کلم بروکلی
شستن کلم بروکلی بسیار مهم است و باید با دقت کامل بشویید . برای انگل زدایی و شستن کلم بروکلی ابتدا کلم بروکلی را به صورت گل های کوچک خرد کنید و به مدت ۱۰ دقیقه کلم بروکلیها را در۳ لیتر آب ولرم همراه با یک گرم (1/2قاشق چایخوری) پودر پرکلرین ۷۰ درصد خیس کنید.سپس کلم بروکلی را از روی آب جمعآوری کرده و آن را دوباره با آب زیاد به خوبی بشویید تا باقی مانده مایع ضد عفونی کننده از آن جدا شود
یک روش دیگر هم برای از بین بردن انگلهای کلم بروکلی گذاشتن آنها به مدت ۳ دقیقه در آب جوش است.
روش دیگر برای ضد عفونی کردن کلم بروکلی خیس کردن کلم بروکلی به مدت ۵ دقیقه در آب همراه با سرکه و یا نمک است ( به میزانی سرکه یا نمک اضافه کنید که آب طعم ترشی و یا شوری را به خود بگیرد.)
مواد لازم برای تهیه گراتن کلم بروکلی
کلم بروکلی:1 کیلو گرم
کره:50 گرم
آرد سفید:2 قاشق غذاخوری
شیر:2 لیوان
خامه:100 گرم
پنیر پیتزا رنده شده:150 گرم
نمک و فلفل:بمقدار کافی
جوش شیرین:3/1 قاشق چایخوری
طرز تهیه گراتن کلم بروکلی
برای تهیه گراتن کلم بروکلی ابتدا کلم بروکلی را خوب بشویید.به این صورت که ظرفی مناسبی را پر از آب کنیدو یک قاشق نمک و جوش شیرین را به آب اضافه کنید. سپس بروکلی را به صورت گلهای کوچک خرد کنیدو ساقهای آنرا هم خرد کرده و به ظرف آب اضافه و پس از 5 دقیقه کلم بروکلی را بشویید و آبکش کرده و در آبجوش بریزیدو با حرارت ملایم آنرا به مدت 5 دقیقه بپزید مراقب باشید کلم ها له نشود سپس آبکش کنید و کنار بگذارید.
در این مرحله آرد و کره را در تابه ای تفت دهید تا طلایی شود بعد شیر را به آرامی به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ شود . کمی نمک و فلفل به سس اضافه کنید و در آخر خامه را اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدست شود و از روی حرارت بردارید.
کف ظرف تفلونی یا شیشه ای مخصوص پخت و پز که کمی عمق داشته باشد را چرب کنیدو مقداری سس کف ظرف بریزید.
کلم بروکلی ها آبپز شده را روی سس بچینید سپس بقیه سس را روی آن بریزیدو در آخرپنیر رنده شده را روی سس بپاشیدو ظرف را در فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت 45 دقیقه در پنجره وسط قرار دهید تا روی گراتن طلایی شود.
گراتن کلم بروکلی آماده است . نوشن جان
ارسال دیدگاه