طرز تهیه کتلت یا شامی شیرازی /2 نکته مهم در تهیه کتلت شیرازی

سه‌شنبه 16 دی 1399 آشپزی
kotlet shrazi

فهرست مطالب :

1-مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی

2-طرز تهیه کتلت شیرازی

3-نکته مهم در پخت کتلت شیرازی

کتلت شیرازی   یا شامی شیرازی

این کتلت مخصوص شهر شیراز است که به کتلت بازاری معرف است و به کتلت سیب زمینی  شباهت زیادی دارد .  کتلت شیرازی طعم خاصی دارد و  یکی از غذاهای سنتی شیراز  است با طرز تهیه کتلت

شیرازی با ما همراه باشید

شیراز شهر زیبایی  است که غذاهای سنتی خوشمزه ای دارد که در بخش آشپزی دایان طرز تهیه این غذاهای سنتی را با کلیک روی غذاهای سنتی شیراز  که بسیار خوشمزه است را ببینید  و همچنین طرز تهیه میگو پلوی شیرازی و کیک شیرازی با شربت بار خوشمزه را ببینید

 

کتلت شیرازی

کتلت شیرازی

مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی

برای ۴ نفر

  1. سیب زمینی ۳ عدد درشت
  2. کره ۲۰ گرم
  3. آرد گندم ۱ لیوان
  4. آب 1 لیوان
  5. پیاز ۱ عدد متوسط
  6. تخم مرغ ۲ عدد
  7. آرد سوخاری ۴ قاشق غذاخوری
  8. نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
  9. زردچوبه و روغن به مقدار کافی
  10. پودر پیار و پودر سیر به دلخواه

طرز تهیه کتلت شیرازی

  • برای تهیه کتلت شیرازی  سیب زمینی ها را به همرا آب داخل یک قابلمه می ریزیم، و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا سیب زمینی ها آبپز شوند.
  • بعد از پخته شدن سیب زمینی ها  2 تا 3 ساعت اجازه می دهیدم تا سیب زمینی ها  خوب خنک شوند سپس  پوست شان را جدا می کنیم. در ادامه سیب زمینی ها را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با گوشتکوب به طور کامل له می کنیم تا پوره یک دستی بدست آید
  • حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و یک لیوان آب را به همراه کره به قابلمه اضافه می کنیم . وقتی اب جوشید  مقداری زردچوبه به همراه آرد به قابلمه اضافه می کنیم و مواد را به صورت مرتب هم می زنیم تا خمیر جمع شود.و شعله را کم کرده و خمیر را 2 تا3 دقیقه روی حرارت می پزیم و مدام  خمیر را با کفگیر باز و بسته می کنییم
  •  در این مرحله تهیه کتلت شیرازی  خمیر را کنار می گذاریم تا به خوبی خنک شود . سپس خمیر را به همراه آرد سوخاری، تخم مرغ و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه حاوی سیب زمینی له شده اضافه می کنیم. و پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و آب اضافی آن را با فشار دست می گیریم یا از پودر سیر و پیاز استفاده می کنیم و به دیگر مواد اضافه می کنیم و با دست ورز می دهیم و به خوبی ترکیب می کنیم .
  • حالا یک تابه تفلون روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم.  یک کاسه آب هم کنار دستمان قرار می دهیم. پس از اینکه روغن داغ شد، دستمان را با آب خیس می کنیم و از  مایه کتلت  به اندازه یک نارنگی بر می داریم و با دست آنرا به صورت گرد یا لوزی شکل می دهیم و وسط آنرا با کارد برش می زنیم تا مغز پخت شود، سپس به آرامی درون روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود.باید حرارت برای سرخ کردن کتلت شیرازی  زیاد باشد ، چون هم روغن کمتری جذب می کند، هم اینکه کتلت  تردتر می شود.دو طرف کتلت که سرخ شد کتلت ها را روی دستمال قرار می دهیم تا روغن اضافی انها گرفته شود.سپس در ظرف سرو چیده و با خیار شور کاهو و گوجه فرنگی تزیین می کنیم.

 

نکته مهم در پخت کتلت شیرازی

1- برای پخت کتلت شیرازی آب پیاز به خوبی گرفته شود چرا که آب پیاز باعث وا رفتن کتلت می شود .

2- می توانید از پودر پیاز یا پودر سیر به جای پیاز رنده شده استفاده کنید .

بازدیدکنندگان : ۵۳ نفر
rolet goshte

رولت گوشت شکم پر خوشمزه و مجلسی+ طرز تهیه

joje chini

جوجه چینی خوشمزه با سس مخصوص+ طرز تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi