کتلت شیرازی یا شامی شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب شهر شیراز است که طعمی بینظیر دارد. این غذا شباهت زیادی به کتلت سیبزمینی دارد و به خاطر طعم خاصش معروف است. در ادامه به طرز تهیه کتلت شیرازی خواهیم پرداخت.
شیراز، شهری با غذاهای خوشمزه و سنتی است. برای آشنایی با دیگر غذاهای سنتی شیراز، به غذاهای سنتی شیراز مراجعه کنید.
مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی
- سیب زمینی ۳ عدد درشت
- کره ۲۰ گرم
- آرد گندم ۱ لیوان
- آب 1 لیوان
- پیاز ۱ عدد متوسط
- تخم مرغ ۲ عدد
- آرد سوخاری ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
- پودر پیاز و پودر سیر به دلخواه
طرز تهیه کتلت شیرازی
- سیب زمینی ها را با آب در یک قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا پخته شوند.
- سیبزمینیهای پخته را خنک کرده و سپس پوست میکنیم و خوب له میکنیم.
- یک قابلمه را روی حرارت قرار داده و آب و کره را اضافه میکنیم. پس از جوشیدن، زردچوبه و آرد را اضافه کرده و هم میزنیم.
- خمیر خنک شده را با آرد سوخاری، تخم مرغ، نمک و فلفل و پیاز رنده شده ترکیب میکنیم و خوب ورز میدهیم.
- در یک تابه مقداری روغن داغ کرده، دستمان را با آب خیس کرده و از مخلوط کتلت به اندازه نارنگی برمیداریم و سرخ میکنیم.
نکته مهم در پخت کتلت شیرازی
- آب پیاز باید به خوبی گرفته شود تا کتلت وا نرود.
- میتوانید از پودر پیاز یا پودر سیر به جای پیاز رنده شده استفاده کنید.
ارسال دیدگاه