چای ماسالا یک چای پر ادویه و خوشمزی هندی می باشد که طعم آن بسته به میزان ادویه های موجود در آن متفاوت هست . طعم این چای را اکثر افراد دوست دارند چای ماسالا علاوه بر خوشمزه بودن خواص زیادی دارد و باعث گرم شدن بدن می شود شما با خوردن یک استکان چای ماسالا احساس انرژی زیادی در بدن می کنید پس به جای استفاده از نوشابه های انرژی زا, از این نوشیدنی پرخاصیت استفاده کنید. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه چای ماسالا با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه چای کراک و چای ماچا را مشاهده کنید.
مواد لازم برای پودر چای ماسالا
- میخک :۱۰ عدد
- دانه فلفل سیاه: ۲۰ عدد
- بادیان: ۱ عدد
- پودردارچین :۱ قاشق چای خوری
- هل سیاه: ۲ عدد
- هل سبز: ۱۰ عدد
- پودر زنجبیل :یک و نیم قاشق غذا خوری
- جوز هندی: ۱/۴ یک عدد
طرز تهیه پودر چای ماسالا
- برای تهیه چای ماسالا هندی ابتدا پودر آن را تهیه کنید چون پودر چای ماسالا وقتی در خانه تهیه می شود کیفیت بهتری دارد.
- حال یک تابه کوچک و متناسب بردارید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا تابه گرم شود سپس تمام مواد بجز موادی که به صورت پودر شده هستند را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی ادویه ها بلند شود.
- سپس ادویه ها را از تابه خارج کنید و در آسیاب بریزیدو پودر کنید در انتها پودر زنجبیل و دارچین را به ادویه ها اضافه کنید
- بعد از آسیاب پودر چای ماسالا را الک کنید. پودر چای ماسالای شما آماده هست هر زمانی که بخواهید می توانید از آن استفاده نمایید.
- برای دم کردن چای ماسالا ابتدا مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس مقداری چای سیاه و پودر ماسالا به آب جوش اضافه کنیدسپس شیر و شکر را اضافه کنید و اجازه دهید مواد 3 دقیقه دیگر بجوشد مواظب باشید سر نرود .
- سپس چای را صاف کنید و میل کنید.
- وانیل از ترکیبات سنتی چای ماسالا به شمار نمی رود اما طعم دلپذیری به آن می دهد می توانید کمی وانیل هم به چای ماسالا اضافه کنید.
نکته مهم درباره خرید ادویه های چای ماسالا:
هنگام خرید ادویه های با کیفیت و ارگانیک آسیاب نشده تهیه کنید تا از عطر و طعم و خواص آنها بهره مند شوید.
کالری یک لیوان چای ماسالا:
یک لیوان از چای ماسالا تنها ۱۰۵ کالری انرژی دارد.
۴۹ کالری از این مقدار از کربوهیدرات ها، ۱۰ کالری آن از پروتئین ها و ۳۳ کالری باقی آن از چربی موجود در چای تأمین می شود.
طرز تهیه چای ماسالا خانگی با چای سیاه و سبز
- هل سبز: ۵ عدد
- چوب دارچین: ۱ عدد
- شکر: ۴ قاشق چایخوری
- شیر: ۱ پیمانه
- فلفل سیاه :۱ عدد
- میخک :۴ عدد
- چای سیاه :۲ قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل خشک شده: ۱ قاشق چایخوری
- چای سبز :1/2 قاشق غذاخوری
- ابتدا باید تمام ادویه های آسیاب نشده را در آسیاب بریزید و پودر کنید.
- حال یک شیرجوش را روی شعله ملایم قرار دهید و ۴ پیمانه آب در آن بریزید.وقتی آب جوشید چای سیاه و سبز و پودر ماسالای که آماده کردید را به آب اضافه کنید تا بجوشد .
- بعد از یک دقیقه، شکر را اضافه کنید و بگذارید مخلوط ۴ دقیقه بجوشد.در آخر، پودر زنجبیل خشک و شیر را اضافه کنیدو اجازه دهید شیر بجوشد و کف کند. شعله را کم کنید و در ظرف را بگذارید تا دو سه دقیقه آهسته مواد با هم بجوشد حال چای را صاف کنید و میل کنید این چای گرم سرو می شود و سرد آن مزه خوبی ندارد.
طرز تهیه چای ماسالا برای گیاهخواران
- آب :۱ پیمانه
- شکر خام :۲ قاشق غذاخوری
- چای سیاه: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر چای ماسالا : نصف قاشق غذاخوری
- زنجبیل رنده شده :طبق ذائقه
- شیر غیرلبنی :۱ و نیم پیمانه
- یک لیوان آب را در شیر جوش بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد
- سپس چای سیاه، شکر، پودر چای ماسالا فوری و زنجبیل رنده شده را به آن اضافه کنید.و اجازه دهید مخلوط ۵ دقیقه دیگر بجوشد.، شیر غیر لبنی را کم کم به آن اضافه کنید.وقتی چای آماده شد، آن را صاف کنید و در فنجان بریزید و میل کنید.
ارسال دیدگاه