پیمانه‌ها، قاشق‌ها و کاربرد آنها در آشپزی

سه‌شنبه 23 شهریور 1400 آشپزی

 

پیمانه ها در آشپزی اهمیت زیادی دارند. مخصوصا در شیرینی پزی گاهی اوقات یک مثقال مواد اضافه هم می تواند کارتان را خراب کند. بنابراین فکر کردیم که شاید این نکات های اندازه گیری در آشپزی به دردتان بخورد.

واحد های وزن Weight

  • یک تن برابر با 1000 کیلوگرم
  • یک کیلو گرم برابر با 1000 گرم
  • یک مثقال برابر با 4/7 گرم
  • یک پوند برابر با453/56 گرم
  • یک سیر برابر با 75 گرم
  • یک اونس برابر با 28/35 گرم

واحد های حجم Volume

  • هرگالن یا بشکه آمریکائی برابر با 3/78 لیتر
  • هرگالن یا بشکه انگلیسی برابر با 4/55 لیتر
  • هرلیتر برابر با 1000 سانتی متر مکعب است

وازه های سانتی متر مکعب cm3 ، میلی لیتر و سی سی cc معادل هم می باشند.

تبدیل واحد های مختلف مواد اولیه آشپزی به یکدیگر

  • یک پیمانه آرد برابر با 100 گرم
  • یک پیمانه پودر قندبرابر با 125 گرم
  • یک پیمانه شکر : برابر با 150 گرم
  • یک پیمانه روغن مایع برابر با 150 گرم
  • یک پیمانه روغن جامد یا کره برابر با 150 گرم

 

پیمانه و قاشق اندازه گیری

تبدیل واحد وزن به واحد حجم

  • 20 اونس (1 پاینت انگلیسی) اندکی بیشتر از نیم لیتر است. تقریبا 575 می لیترانگلیسی معادل متریک
  • 1 اونس : 25 می لیتر
  • 2 اونس : 50 میلی لیتر
  • 3 اونس : 75 میلی لیتر
  • 4 اونس : 100 تا125 میلی لیتر
  • 5 اونس : 150 میلی لیتر
  • 6 اونس : 175 میلی لیتر
  • 7 اونس : 200 میلی لیتر
  • 8 اونس : 225 میلی لیتر
  • 9 اونس : 250 میلی لیتر
  • 2/1 پاینت یا 10 اونس : 275تا 300 میلی لیتر
  • 1 پاینت یا 20 اونس : 575 تا600 میلی لیتر
  • 35 اونس : 1000 میلی لیتر (1 لیتر)
  • یک لیتر برابر است با 1000 میلی لیتر , 100 سانتی لیتر و 10 دسی لیتر
پیمانه و قاشق اندازه گیری

میلی لیتر به پیمانه (میلی لیترcc = ml سی سی)

  • ۱۰۰ میلی لیتر = ۴/۱ پیمانه
  • ۲۰۰ میلی لیتر = ۴/۳ پیمانه
  • ۲۵۰ میلی لیتر = ۱ پیمانه
  • ۳۰۰ میلی لیتر = ۱و ۴/۱ پیمانه
  • ۴۰۰ میلی لیتر = ۱ و ۲/۱ پیمانه
  • ۵۰۰ میلی لیتر = ۲ پیمانه
  • ۶۰۰ میلی لیتر = ۲و۴/۱ پیمانه
  • ۷۰۰ میلی لیتر = ۲ و ۴/۳ پیمانه
  • ۸۰۰ میلی لیتر = ۳ پیمانه

میلی لیتر به لیتر

  • ۲۵۰ میلی لیتر = ۴/۱ لیتر
  • ۵۰۰ میلی لیتر = ۲/۱ لیتر
  • ۷۵۰ میلی لیتر = ۴/۳ لیتر
  • ۱۰۰۰ میلی لیتر = ۱ لیتر
طرز تهیه ترشی قارچ

لیوان به گرم

  • یک لیوان آرد برابر است با 150 گرم
  • یک لیوان شکر برابر است با 230 گرم
  • یک لیوان کشمش برابر است با 180 گرم
  • یک لیوان پودر قند برابر است با 160 گرم
  • یک لیوان پودر نارگیل برابر است با 90 گرم
  • یک لیوان روغن مایع برابر است با 220 گرم
  • یک لیوان ماست برابر است با 200 گرم

قاشق غذاخوری به گرم

  • یک قاشق غذا خوری آرد برابر است با 10 گرم
  • یک قاشق غذا خوری شکر برابر است با 12 گرم
  • یک قاشق غذا خوری پودر قند برابر است با 10 گرم
  • یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت برابر است با 7 گرم
  • شیر پاستوریزه 120 میلی لیتر ( سی سی )‌ معادل نصف لیوان معمولی
پیمانه ها در آشپزی

پیمانه ها

  • یک پیمانه اندازه گیری :یک چهارم لیتر
  • یک پیمانه : 250 میلی لیتر
  • نصف پیمانه :125 میلی لیتر
  • یک سوم پیمانه : 80 میلی لیتر
  • یک قاشق غذاخوری :15 میلی لیتر
  • یک قاشق چایخوری :5 میلی لیتر
  • نصف قاشق چایخوری :5/2 میلی لیتر
  • یک چهارم قاشق چایخوری:5/1 میلی لیتر

اندازه برخی مواد اولیه

  • 5 عدد تخم مرغ: یک پیمانه
  • یک قاشق غذا خوری روغن:20 گرم
  • یک پیمانه خامه نزده : 2 پیمانه خامه زده شده است.
  • یک ورق ژلاتین برابر یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین است.
  • یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین برابر 3 گرم است.

اندازه مواد با قاشق غذاخوری

  • روغن:20 گرم
  • ماست:25 گرم
  • خامه :25 گرم
  • شکر :20 گرم
  • آرد سفید:15 تا 20 گرم
  • پودر کاکائو : 10 گرم
  • پودر نارگیل،بادام،گردو،فندق پودر شده:20 گرم
  • گردو یا بادام یا فندق خرد شده:15 گرم
  • عسل : 30 گرم
  • کره :20 گرم
  • خمیر مایه : 10 گرم
  • پودر قند: 15 گرم
  • آرد ذرت: 15 گرم
  • پودر ژلاتین :15 گرم


نکته :
توجه داشته باشید با توجه به چگالی مواد و اندازه بلورهای اونها وزنشون هم متفاوت میشه به این معنی که مثلا” یک پیمانه شکر لزوما” با یک پیمانه آرد هم وزن نخواهد بود.

 

طرز تهیه مینی پیتزای اسفناج و پنیر

vaveshka

واویشکا/ طرز تهیه واویشکا خوشمزه شمالی با گوشت مرغ و گوشت قرمز

×

ارسال دیدگاه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا