ماهنامه سرآشپز: در این مطلب طرز تهیه شیرینی هایی خوشمزه برای سفره عیدتان را آموزش داده ایم. حالا که کمی به نوروز باقی مانده، تا وقت از دست نرفته، از این شیرینی ها درست کنید.
کوکی پسته و شکلات
مواد مورد نیاز شیرینی :
- آرد (الک شده): 1.5 پیمانه
- کره (نرم شده): یک دوم پیمانه (113 گرم)
- شکر قهوه ای: یک دوم پیمانه
- شکر سفید: یک دوم پیمانه
- تخم مرغ: 1 عدد
- شکلات چیپسی سفید: 1 پیمانه
- پسته پوست کنده (خردشده): یک دوم پیمانه
- کشمش: 1 پیمانه
- وانیل: 1 ق چ
- جوش شیرین: یک دوم ق چ
- نمک: یک چهارم ق چ
روش پخت:
1-
کره (نرم شده)، شکر سفید و شکر قهوه ای (می توانید فقط از شکر سفید
استفاده کنید؛ اما برای طعم بهتر این کوکی پیشنهاد می شود از دو شکر ذکر
شده، استفاده شود) را داخل کاسه ای ریخته و حدود 5 دقیقه با سرعت متوسط
همزن برقی بزنید تا کره و شکر به خورد هم رفته و کرکی شود. بعد تخم مرغ و
وانیل (یا چند قطره اسانس وانیل) را به آن افزوده و به هم زدن ادامه دهید.
2-
در کاسه دیگری، جوش شیرین (یا 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر) و آرد را با
هم مخلوط کرده و الک کنید. سپس به مخلوط کره افزوده و با لیسک (یا قاشق
چوبی) هم بزنید تا مخلوط شود.
3- شکلات چیپسی، پسته و کشمش (یا زغال اخته یا آلبالو خشک) را به مواد اضافه کرده و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
4-
از مواد به اندازه یک گردو برداشته و در دست گرد کنید. سپس آن راداخل
سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده، با فاصله بچینید (این شیرینی در
هنگام پخت پهن می شود، بنابراین باید با فاصله چیده شود).
5- سینی
را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت 15
دقیقه (یا تا زمانی که دور کوکی طلایی شده و تغییر رنگ دهد) قرار دهید تا
بپزد.
نکته: این شیرین در ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 14 روز قابل نگهداری است.
شیرینی گردویی
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): 100 تا 120 گرم
- کره (نرم شده): 50 گرم
- پودر قند: 40گرم
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
- قهوه فوری: 1 ق س
- شیر: 1 ق س
- گردو (پودر شده): یک دوم پیمانه
- بیکینگ پودر: یک چهارم ق چ
- روغن مایع: به میزان لازم
روش پخت:
1- کره (به دمای محیط رسیده) و پودر قند را داخل کاسه ای ریخته و با دور کند همزن برقی زده تا کرمی رنگ شود.
2- زرده تخم مرغ را به مواد افزوده و به مدت 30 ثانیه با همزن برقی بزنید.
3- قهوه فوری را در شیر (یا آب) حل کنید. بعد گردو را به آن اضافه کرده و در حد مخلوط شدن با همزن برقی هم بزنید.
4- آرد و بیکینگ پودر را با هم الک کرده و به تدریج به مواد بیفزایید. سپس آن را هم بزنید تا خمیر یکدست و نرمی حاصل شود.
5- خمیر را داخل کیسه نایلونی گذاشته و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
6-
با استفاده از وردنه ای خمیر را روی سطح آردپاشی شده، به ضخامت 3 میلی
متر باز کنید. بعد با کاتر به شکل دلخواه از خمیر برش بزنید. سپس آن ها را
داخل سینی فر که با مقداری روغن مایع چرب شده، با فاصله بچینید.
7- سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 7 روز قابل نگهداری است.
شیرینی عسل و گردو
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): 3 پیمانه
- کره یا مارگارین (نرم شده): 125 گرم
- پودر قند: 1 پیمانه
- زرده تخم مرغ: 4 عدد
- شیر: یک دوم پیمانه
- عسل: 3 ق س
- گردو (خردشده): به میزان لازم
- وانیل: یک چهارم ق چ
- بیکینگ پودر: یک دو ق چ
روش پخت:
1- کره را داخل کاسه ای ریخته و آرد را به آن اضافه کنید. سپس آن را به وسیله انگشت مخلوط کنید.
2- پودر قند، 3 عدد زرده تخم مرغ، شیر، عسل، وانیل و بیکینگ پودر را به مواد افزوده و به آرامی ورز دهید تا خمیر نرمی به دست آید.
3- روی خمیر را با دستمالی مرطوب پوشانده و به مدت 30 دقیقه در دمای محیط استراحت دهید.
4-
از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و در دست گرد کنید. سپس آن را داخل
سینی فر که از قبل با کاغذ روغنی پوشیده شده، با فاصله بچینید (این کار را
ادامه دهید تا مواد تمام شود). سپس با استفاده از قلم مویی بقیه زرده تخم
مرغ (زده شده) را روی خمیر بمالید و با گردو تزیین کنید.
5- سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 175 درجه سانتی گراد گرم شده، حدود 30 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
شیرینی شکری
مواد مورد نیاز:
- آرد قنادی: دو و سه چهارم پیمانه
- آرد: 1 پیمانه
- روغن صاف قنادی: دوسوم پیمانه
- کره: دوسوم پیمانه
- شکر: 1.5 پیمانه
- تخم مرغ: 2 عدد
- عصاره بادام: 2 ق چ
- نشاسته ذرت: 1 ق س
- بیکینگ پودر: 2 ق چ
- نمک: یک دوم ق چ
- پودر نارگیل رنگی: به میزان لازم
روش پخت:
1-
کره، شکر و روغن صاف قنادی را داخل ظرفی ریخته و به وسیله همزن دستی
بزنید تا مخلوط شود. تخم مرغ و عصاره بادام را افزوده و مخلوط کنید.
2- در کاسه دیگری آرد قنادی، آرد، نشاسته ذرت، بیکینگ پودر و نمک را الک کرده و مخلوط کنید.
3-
مخلوط آرد را به تدریج به مخلوط کره افزوده و ورز دهید تا کاملا مخلوط
شده و به شکل خمیر درآید. بعد روی آن را پوشانده و به مدت 3 دقیقه در یخچال
بگذارید تا خنک شود.
4- از مواد به اندازه یک گردو برداشته و در دست
گرد کنید. بعد در پودر نارگیل رنگی (مقداری پودر نارگیل را داخل کاسه ای
ریخته و کمی رنگ خوراکی به آن افزوده و هم بزنید تا به رنگ دلخواه درآید)
غلتانده تا سطح آن کاملا پوشانده شود. سپس درون سینی فر که با کاغذ روغنی
پوشیده شده، بگذارید و با کف دست فشار دهید تا کمی صاف شود (این کار را
تکرار کنید تا مواد تمام شود)
5- سینی را در طبقه وسط فر از قبل با
دمای 170 درجه سانتی گراد گرم شده، حدود 10 دقیقه قرار دهید تا بپزد (وسط
آن کاملا نرم؛ اما خمیر مانند نباشد). بعد آن را روی توری فلزی قرار دهید
تا خنک شود.
نکته:
•
با دقت تمام مراحل را انجام دهید. شیرینی ها باید ظریف، یکدست و هم
اندازه باشند؛ همچنین باید کوچک تهیه شوند. براساس آیین نوروز دید و بازدید
ها افزایش می یابد، بنابراین افراد نمی توانند شیرینی های در ابعاد بزرگ
را به طور کامل نوش جان کنند.
ارسال دیدگاه