پیشنهادهایی خوشمزه برای سفره عید (2) – آشپزی

یکشنبه 22 اسفند 1395 آشپزی

ماهنامه سرآشپز: در این مطلب طرز تهیه شیرینی هایی خوشمزه برای سفره عیدتان را آموزش داده ایم. حالا که کمی به نوروز باقی مانده، تا وقت از دست نرفته، از این شیرینی ها درست کنید.

 

شیرینی ونیزی

مینا مدنی

مواد مورد نیاز:

  • آرد (الک شده): 250 گرم
  • کره (خردشده): 200 گرم
  • پودر قند: 1 عدد
  • شکلات تخته ای: 100 گرم
  • ترافل رنگی: به میزان لازم
  • بیکینگ پودر: 1 ق چ
  • وانیل: یک چهارم ق چ
  • نمک: یک هشتم ق چ

 پیشنهادهایی خوشمزه برای سفره عید (2)

 

روش پخت:

1-    کره و پودر قند را داخل ظرفی ریخته و با دور کند همزن برقی بزنید تا لطیف شود.

2-  
 تخم مرغ را داخل کاسه ای ریخته و به وسیله چنگالی در حد مخلوط شدن زرده و
سفیده بزنید. بعد به همراه وانیل به مخلوط پودر قند افزوده و با همزن برقی
به مدت 30 ثانیه مخلوط کنید.

3-    آرد، بیکینگ پودر و نمک را داخل
کاسه ای با هم الک کرده و به تدریج به مواد افزوده و با لیسک مخلوط کنید تا
خمیری نرم به دست آید.

4-    خمیر را در قیفی با سرماسوله شکوفه
بریزید. سپس با فاصله داخل سینی فر که از قبل با مقداری روغن مایع چرب و به
آرد آغشته شده، در ابعاد مساوی و یکدست قیف بزنید.

5-    سینی را در
طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، حدود 15 دقیقه
قرار داده تا ترد شده و به رنگ طلایی کم رنگ درآید. سپس آن را از فر خارج
کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.

6-    دو طرف شیرینی را داخل شکلات (ذوب شده) زده و روی پنجره سیمی قرار دهید. سپس با ترافل رنگی تزیین کنید.

نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 20 روز قابل نگهداری می باشد.

تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت:

برای
تهیه آرد ذرت، دانه های خشک شده ذرت را آسیاب می کنند. آرد به دست آمده
کرم یا زردرنگ است. این آرد در تهیه بعضی غذاها و به ندرت در تهیه بعضی کیک
ها و نان ها استفاده می شود.

برای نشاسته ذرت دانه های خشک شده ذرت را
آسیاب نمی کنند. درواقع نشاسته آن ها را در می آورند. به این صورت که
ابتدا یکی دو روز آن ها را خیس می کنند. بعد از این مدت یک شیره سفیدرنگ از
وسط آن ها بیرون می آید. این شیره را خشک می کنند که بعد از خشک شدن بسیار
لطیف می شوند. به این محصول نشاسته ذرت گفته می شود.

اگر مقداری از
این نشاسته را بین دو انگشت یک دست بگیرید و مقدرای آرد معمولی بین دو
انگشت دست دیگر و به آرامی انگشتانتان را به هم بمالید، حس مور موری را
کاملا احساس می کنید. البته این دلیل بر زبری نشاسته نیست، بلکه به خاطر
جنس و خاصیت آن است.

* آردی که از ذرت زرد رنگ خشک و آسیاب شده به دست
آید آرد ذرت و به نشاسته ای که از دانه های خشک شده ذرت سفید رنگ به دست می
آید، نشاسته ذرت گفته می شود.

 


شیرینی حلقه ای

مینا مدنی

مواد مورد نیاز:

  • آرد (الک شده): 180 گرم
  • گردو (خردشده): 40 گرم
  • عسل: 1 ق س
  • کره (نرم شده): 125 گرم
  • شکر: 75 گرم
  • زرده تخم مرغ: 1 عدد
  • وانیل: یک چهارم ق چ

 پیشنهادهایی خوشمزه برای سفره عید (2)

 

روش پخت:

1-  
 گردو و عسل را داخل ظرفی بریزید. سپس با استفاده از قاشقی مخلوط کرده و
کنار بگذارید. کره، شکر و وانیل را با همزن برقی زده تا روشن و به شکل کرم
درآید.

2-    زرده تخم مرغ را به مواد اضافه کرده و با دور کند همزن
برقی کمی بزنید. بعد آرد را به تدریج اضافه کرده و با انگشتان دست مخلوط
کنید تا به شکل خمیر درآید (اگر خمیر حالت چسبندگی داشت، کمی آرد به آن
اضافه کنید).

3-    از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و در دست به شکل
نوار و به طول 12 سانتی متری درآورید. سپس آن را به صورت حلقه ای بپیچید و
در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده، با فاصله بچینید.

4-    روی هر
کدام از حلقه های خمیر، مقداری مخلوط گردو و عسل بریزید. سینی را در طبقه
وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، حدود 15 دقیقه بگذارید
تا زیر شیرینی طلایی رنگ شود.

نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 14 روز قابل نگهداری است.


رزشکری

مینا مدنی

مواد مورد نیاز:

  • آرد (الک شده): 320 گرم
  • کره (نرم شده): 200 گرم
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • شکر ریز: 200 گرم
  • پوست پرتقال (رنده شده): یک چهارم ق چ
  • وانیل: یک چهارم ق چ
  • شکر رنگی: به میزان لازم
  • شکلات چیپسی: یک دوم پیمانه

 پیشنهادهایی خوشمزه برای سفره عید (2)

 

روش پخت:

1-  
 شکر و کره (به دمای محیط رسیده) را داخل کاسه ای بریزید. سپس به مدت 2
دقیقه با دور کند همزن برقی  بزنید تا پف کرده و کرمی رنگ شود، بعد تخم
مرغ، وانیل و پوست پرتقال را به آن افزوده و هم بزنید. سپس به تدریج آرد را
به آن اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.
بعد روی آن را پوشانده و به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت دهید.

2-    از
خمیر به اندازه یک فندق برداشته و در دست گلوله کنید. سپس با استفاده از
چاقو تیزی یک برش بعلاوه (+) روی آن ایجاد کرده و داخل سینی فر که با کاغذ
روغنی پوشیده شده، با فاصله بچینید. بعد روی آن ها شکر رنگی (مقداری شکر
دانه درشت  را درون ظرفی ریخته و مقداری رنگ خوراکی به آن بزنید. سپس با
استفاده از قاشقی مخلوط کرده تا رنگ دلخواه به دست آید) بپاشید.

3-  
 سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم شده، به
مدت 15 دقیقه (یا تا زمانی که زیر آن طلایی رنگ شود) قرار دهید تا بپزد.

4-    سینی را از فر خارج کرده و در وسط هر شیرینی یک شکلات چیپسی قراردهید.

نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 30 روز قابل نگهداری است.

 


شیرینی شنی

بهار اسدی

مواد مورد نیاز:

  • آرد (الک شده): 2.5 پیمانه
  • کره: 115 گرم
  • شکر دانه ریز: 1 پیمانه + 50 گرم
  • تخم مرغ: 2عدد
  • بادام (خلالی یا پرک شده): به میزان لازم
  • پودر دارچین: 1 ق چ
  • نمک: یک چهارم ق چ
  • آب: 1 ق چ
  • پوست لیموترش (ریز رنده شده): 1 ق چ
  • اسانس وانیل: 1 ق چ

 پیشنهادهایی خوشمزه برای سفره عید (2)

 

روش پخت:

1-  
 داخل کاسه ای کره را با سرعت متوسط همزن برقی بزنید تا پفکی شود. سپس 1
پیمانه شکر را به تدریج به آن اضافه کرده و هم بزنید تا رنگ آن روشن تر
شود.

2-    زرده و سفیده 1 عدد تخم مرغ را جدا کنید، سپس زرده آن را
همراه با 1 عدد تخم مرغ، اسانس وانیل و پوست لیموترش به مخلوط کره افزوده و
با همزن برقی بزنید تا مخلوط شود.

3-    آرد و نمک را داخل مخلوط کره
الک کرده و با سرعت کم همزن برقی بزنید تا به شکل خمیر درآید. بعد آن را
درون نایلونی بگذارید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

4-  
 با استفاده از وردنه ای خمیر را به ضخامت 3 میلی متر روی سطح صافی پهن
کنید. سپس با کاتر گرد به قطر 7.5 سانتی متر برش بزنید و داخل سینی فر
بچینید.

5-    با استفاده از چنگالی بقیه سفیده تخم مرغ را بزنید و به
وسیله قلم مویی روی خمیر بمالید. سپس با بادام تزیین کرده و روی آن از
مخلوط 50 گرم شکر و پودر دارچین بپاشید.

6-    سینی را در طبقه وسط فر
از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، حدود 10 دقیقه قرار دهید تا
بپزد (در حین پخت پس از گذشت 5 دقیقه سینی را بچرخانید و به پخت ادامه
دهید.)

نکته: این شیرینی داخل ظرف دردار و در دمای محیط به مدت 7 روز قابل نگهداری است. 

 

منبع : برترینها

بازدیدکنندگان : ۳ نفر

20 ناهار سبک، فوری و کم کالری - آشپزی

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر - آشپزی

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi