طرز تهیه پنیر زیره خوشمزه و پرخاصیت

سه‌شنبه 13 خرداد 1404 آشپزی
panire zire

پنیر زیره یکی از پنیرهای خوشمزه و پرخاصیت است که با زیره و شوید طعمی ویژه پیدا می‌کند. این پنیر به دلیل وجود زیره و شوید، طبع سرد خود را از دست می‌دهد و هضم آن راحتر می‌شود. در این مقاله با طرز تهیه پنیر زیره خانگی و خوشمزه آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای تهیه پنیر زیره خانگی

  • شیر کامل گاو : 4 لیتر
  • تخم مرغ : 2 عدد
  • نمک : 1-3 قاشق چایخوری
  • زیره : 1 قاشق چایخوری
  • سرکه : 2 قاشق چایخوری
  • شوید ساطوری شده : کمی
  • پنیر زیره

طرز تهیه پنیر زیره و شوید

  1. برای تهیه هر نوع پنیر زیره از شیر کامل (شیر محلی) استفاده کنید؛ شیر کارخانه‌ای برای تهیه پنیر خانگی مناسب نیست.
  2. شوید تازه را پاک کرده و بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن گرفته شود. می‌توانید روی پارچه تمیز پهن کنید تا آب آن گرفته شود. سپس آن را با چاقوی تیز ریز خرد کنید.
  3. زیره و نمک را در کاسه‌ای ریخته و با هم مخلوط کنید.
  4. شیر را در قابلمه‌ای بزرگ بریزید و 2 عدد تخم مرغ را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید (می‌توانید تخم مرغ را حذف کنید). وقتی شیر گرم شد، شوید ساطوری خرد شده و زیره و نمک را اضافه کنید و شیر را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. اجازه دهید بجوشد و وقتی جوشید، سرکه را اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید.
  5. پس از اضافه کردن سرکه، 2 الی 4 دقیقه دیگر شیر را بر روی حرارت ملایم هم بزنید تا شیر دلمه شود.
  6. یک آبکش فلزی روی کاسه قرار دهید و پارچه نخی درون آن پهن کنید و شیر دلمه شده را روی پارچه نخی بریزید و اطراف پارچه را جمع کنید.
  7. پارچه را محکم ببندید و یک وزنه سنگین یا قابلمه پر از آب را روی پنیر قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود و پنیر زیره سفت و خنک شود.
  8. مدت زمانی که پنیر زیر فشار جسم سنگین باشد 1 ساعت است، ولی هرچه این زمان بیشتر باشد، پنیر زیره شما سفت‌تر می‌شود. سپس پنیر را برش بزنید و در یخچال قرار دهید. برای اینکه پنیر زیره شما خشک نشود، مقداری از آب پنیر را نگه دارید و پنیر را در آن قرار دهید.
  9. نکته: افزودن تخم مرغ سلیقه‌ای است، ولی اضافه کردن تخم مرغ باعث رنگ و طعم بهتر پنیر زیره می‌شود.
  10. میزان نمک اضافه شده به پنیر اختیاری است. در صورتی که تمایل دارید پنیر کمی شور باشد، میزان نمک را افزایش دهید (حدود 3 قاشق چایخوری).
  11. هرچه میزان نمک بیشتر و وزنه‌ای که برای فشردن پنیر استفاده می‌کنید سنگین‌تر باشد، پنیر سفت‌تر می‌شود.
shiriny latife

طرز تهیه شیرینی لطیفه: یک دسر خوشمزه و دلپذیر

چیزکیک براونی

طرز تهیه چیز کیک براونی خوشمزه و راحت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا