طرز تهیه پنیر زیره و شوید خانگی

جمعه 1 بهمن 1400 آشپزی
panire zire

پنیر زیره جزء پنیرهای خوشمزه و پرخاصیت است و طبع سردپنیر به علت داشتن زیره و شوید از بین می رود و هضم آن راحتر است. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه پنیر زیره و شوید خانگی با ما همراه باشید

مواد لازم برای  تهیه پنیر زیره خانگی

  • شیر کامل گاو : 4 لیتر
  • تخم مرغ :2 عدد
  • نمک :1-3 قاشق چایخوری
  • زیره :1 قاشق چایخوری
  • سرکه :2 قاشق چایخوری
  • شوید ساطوری شده :کمی

    پنیر زیره

    پنیر زیره

طرز تهیه پنیر زیره و شوید

  1. برای تهیه  هر نوع پنیر از شیر کامل استفاده کنید ( شیر محلی) شیرکارخانه ای برای تهیه پنیر خانگی مناسب نیست .
  2. شوید تازه را پاک کنید و بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود ( می توانید روی پارچه تمیز پهن کنید تا آب آن گرفته شود ) .سپس آن را با یک چاقوی تیز ریز خردکنید.
  3. زیره و نمک را در کاسه‌ای ریخته و با هم مخلوط کنید.
  4. شیر را در قابلمه‌بزرگ بریزید و 2 عددتخم مرغ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید( می توان تخم مرغ را خذف کرد ) تاتخم مرغ وشیر با هم خوب مخلوط شوند، سپس مخلوط شیر و تخم مرغ  را روی حرارت متوسط قرار دهید کمی که شیر  گرم شد .شویدساطوری خرد شده و زیره و نمک  را اضافه کنید  شیر را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و اجازه دهید بجوشد وقتی شیر جوشید سرکه را اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید  .
  5.  پس از اضافه کردن سرکه ۲ الی ۴ دقیقه دیگر  شیر بر روی حرارت ملایم هم بزنید تا شیر دلمه شود.
  6.  یک آبکش فلزی روی کاسه قرار دهید و پارچه نخی درون آن پهن کنید یا از کیسه نخی استفاده کنیدو شیر دلمه شده را روی پارچه نخی بریزیدو  اطراف پارچه را جمع کنید.
  7. پارچه را محکم ببندید و یک وزنه سنگین یا قابلمه پر از آب را روی پنیر قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود و پنیر سفت و خنک شود.
  8. مدت زمانی باید پنیر تخت فشار جسم سنگین باشد 1 ساعت است ولی هرچه این زمان بیشتر باشد پنیر زیره شما سفت تر می شود . سپس پنیر را برش بزنید و در یخچال قرار دهید .برای اینکه پنیر زیر شما ، خشک نشود مقداری از آب پنیر را نگه دارید و پنیر را در آن قرار دهید.
  9.  نکته :افزودن تخم مرغ سلیقه ای است ولی اضافه کردن تخم مرغ باعث رنگ و طعم بهتر پنیر زیره می‌شود .
  10. میزان نمک اضافه شده به پنیر اختیاری است. در صورتی که تمایل دارید پنیر کمی شور باشد، میزان نمک را افزایش دهید (حدود ۳ قاشق چایخوری).
  11. هر چه میزان نمک بیشتر و وزنه‌ای که برای فشردن پنیر استفاده می‌کنید سنگین‌تر باشد، پنیر سفت‌تر می‌شود.
طرز تهیه کوکی شکلاتی
shiriny latife

طرز تهیه شیرینی لطیفه به روش ساده

دستور پخت موساکا

غذای محلی یونانی /پخت موساکا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا