طرز تهیه پلوی عربی خوشمزه و ساده 🥘

پنج‌شنبه 29 خرداد 1404 آشپزی
پلوی عربی

پلوی عربی یا مجبوس گوشت، یکی از غذاهای معروف عربی است که به دلیل وجود مرغ، گوشت و ادویه های خوش‌عطر، طعمی فوق‌العاده دارد. این غذا با برنج دانه بلند تهیه می‌شود و تهیه آن بسیار ساده و سریع است. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه این غذای خوشمزه را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

مواد لازم

  • برنج دانه بلند: ۲ پیمانه
  • گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم خرد شده به قطعه‌های بزرگ
  • سیب زمینی: ۳ عدد
  • دارچین: ۲ قاشق غذاخوری
  • میخک: ۲ قاشق غذاخوری
  • زیره: ۲ قاشق غذاخوری
  • کشمش: ۱/۲ لیوان
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۳ عدد
  • گوجه فرنگی: ۳ عدد حلقه شده
  • ادویه کاری: ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سبز: ۱ عدد
  • هل و دارچین برای پخت گوشت: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار نیاز

پلوی عربی

طرز تهیه پلوی عربی

ابتدا گوشت تکه شده را داخل ظرفی ریخته و آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید با آب بپزد. میزان آب را بیشتر در نظر بگیرید زیرا از باقی‌مانده آن برای پخت برنج استفاده می‌کنیم. در حین پخت گوشت به آن دارچین، هل و نصف یک پیاز را اضافه کنید و درب ظرف را ببندید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد.

بعد از پخت گوشت، آن را از آب جدا کرده و سپس برنجی را که ۳ ساعت قبل خیس کرده‌اید به آب گوشت اضافه کنید تا بپزد. در حین جوشیدن برنج به آن فلفل، نمک و ادویه را اضافه کنید. کمی که برنج مغزپخت شد، آن را آبکش کنید.

در این مرحله، در قابلمه مناسب برای پخت غذا، پیازها را حلقه‌ای برش زده و با مقداری روغن اجازه دهید سرخ شود. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را نیز اضافه کرده و تفت دهید. ادویه‌ها را به همراه گوشت پخته شده به مواد قبلی اضافه کنید.

سپس سیب‌زمینی‌های برش زده را روی گوشت بچینید. حالا یک لایه برنج آبکش شده را روی مواد قبلی بریزید. در ادامه مقداری کشمش و ادویه کاری را نیز اضافه کنید. این کار را تا پر شدن قابلمه تکرار کنید.

حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غذا دم بکشد. حدودا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است. هنگامی که غذا پخت، همه مواد را با کفگیر مخلوط کرده و سپس در ظرف مناسب سرو کنید.

در دستور پخت این پلو می‌توان از تکه‌های مرغ به جای گوشت استفاده کرد.

نکته: برای طعم بهتر می‌توانید از ادویه‌های مختلف استفاده کنید.

dampokhte

طرز تهیه دمپخت خوشمزه و مقوی به روش شیرازی

matbel

طرز تهیه متبل خوشمزه و ساده با بادمجان کبابی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا