پلوی عربی یا مجبوس گوشت نوعی غذای عربی است که به علت داشتن مرغ، گوشت و ادویه های متداول در غذاهای ایرانی با ذائقه ما همخوانی دارد. طرز تهیه پلوی عربی ساده است و طبخ آن زمان زیادی نمی برد. با مجله آشپزی دایان همراه باشید.
مواد لازم
برنج دانه بلند ۲ پیمانه
گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم خرد شده به قطعههای بزرگ
سیب زمینی ۳ عدد
دارچین، میخک، زیره و هل برای مخلوط شدن با پلو ۲ قاشق غذاخوری
کشمش ۱/۲ لیوان
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۳ عدد
گوجه فرنگی ۳ عدد حلقه شده
ادویه کاری ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
فلفل سبز ۱ عدد
هل و دارچین برای پخت گوشت به مقدار لازم
نمک به مقدار نیاز
بیشتر بخوانید:خورش غوره مسما با گوشت +طرزتهیه
طرز تهیه پلوی عربی
ابتدا گوشت تکه شده را داخل ظرفی ریخته و آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید با آب بپزد. میزان آب را بیشتر در نظر بگیرید زیرا از باقی مانده آن برای پخت برنج استفاده می کنیم.در حین پخت گوشت به آن دارچین، هل و نصف یک پیاز را اضافه کنید و درب ظرف را ببندید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد.
بعد از پخت گوشت، آن را از آب جدا کرده و سپس برنجی را که 3 ساعت قبل خیس کردید را به آب گوشت اضافه کنید تا بپزد.
در حین جوشیدن برنج به آن فلفل ، نمک وادویه را اضافه کنید. کمی که برنج مغزپخت شد آن را آبکش کنید.
در این مرحله، در قابلمه مناسب برای پخت غذا پیازها را حلقه ای برش زده و با مقداری روغن اجازه دهید سرخ شود. سپس گوجهفرنگیها را نیز اضافه کرده و تفت دهید.ادویه ها را به همراه گوشت پخته شده به مواد قبلی اضافه کنید.
سپس سیب زمینی های برش زده را روی گوشت بچینید.
حالا یک لایه برنج آب کش شده را روی مواد قبلی بریزید. در ادامه مقداری کشمش و کاری را نیز اضافه کنید.
دوباره لایه بعدی برنج را بریزید و مجدد کشمش و ادویه کاری را اضافه کنید. این کار را تا پر شدن قابلمه تکرار کنید.
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غذا دم بکشد. حدودا ۲۰ تاد30 دقیقه زمان لازم است.
هنگامی که غذا پخت همه مواد را با کفگیر مخلوط کرده و سپس در ظرف مناسب سرو کنید.
در دستور پخت این پلو میتوان از تکه های مرغ به جای گوشت استفاده کرد.
بیشتر بخوانید:طرز تهیه خوراک بامیه؛ بدون گوشت
ارسال دیدگاه