» آشپزی » پخت ۲ روش فرنی مخصوص افطار

تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۲/۲۶ - ۱۱:۴۶

 کد خبر: 169042
 134 بازدید

پخت ۲ روش فرنی مخصوص افطار

پخت  ۲ روش فرنی مخصوص افطار

طرز تهیه فرنی مخصوص افطار ساده

مواد لازم
آرد برنج ۴ قاشق غذاخوری
شیر ۴ لیوان
آب ۱/۲ فنجان
گلاب ۱/۲ فنجان
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
شکر (اختیاری) ۴ قاشق غذاخوری
زعفران آب کرده برای تزیین ۱ قاشق مرباخوری
پودر دارچین برای تزیین به میزان لازم
خلال پسته و بادام برای تزیین به میزان لازم

دستور تهیه

  1. شیر را در قابلمه‌ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد ریخته، سپس آب، آرد برنج، شکر و هل را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در شیر حل شده و آرد برنج در آن باز شود.
  2. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و با قاشق چوبی شروع به هم زدن مواد کنید. حتی لحظه‌ای از هم زدن غافل نشوید، چون در غیر اینصورت آرد برنج ته نشین شده و فرنی ته می‌گیرد.
  3. پس از اینکه فرنی کمی غلیظ شد، گلاب را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا فرنی قوام آید و به غلظت مناسب برسد.
  4. وقتی فرنی به اندازه کافی غلیظ شد، حرارت را خاموش کرده و بلافاصله تا داغ است در ظرف سرو بکشید، چون فرنی خیلی زود بسته و سفت می‌شود.
  5. پس از اینکه فرنی کمی سرد شده و روی آن بسته شد، آن را با پودر دارچین، خلال پسته و بادام تزیین کنید.

نکات مهم

  • فرنی پس از سرد شدن، سفت‌تر می‌شود بنابراین هنگام خاموش کردن حرارت، فرنی باید نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل.
  • اگر احیانا فرنی ته گرفت، به هیچ وجه آن را از ته قابلمه هم نزنید و سعی کنید از چند میلیمتر بالاتر از ته قابلمه آن را هم بزنید.
  • افزدن هل و گلاب، به فرنی طبیعت گرمی می‌دهد که سردی شیر و آرد برنج را تعدیل کرده و آن را به دسری مقوی و مناسب برای روزه داری تبدیل می‌کند.
  • فرنی مخصوص افطار بهتر است با شیره، عسل یا مربای گل سرو شود تا ارزش غذایی آن افزایش یابد.
  • برای مقوی‌تر شدن فرنی می‌توانید مقداری زعفران آب کرده یا خرما به آن اضافه کنید.
  • انتخاب قابلمه تفلون نچسب برای تهیه فرنی به این دلیل است که پس از اتمام طبخ، شستن آن راحت تر باشد.

فرنی مخصوص افطار

طرز تهیه فرنی مخصوص افطار با خرما

مواد لازم
شیر ۱٫۵ لیوان
آرد برنج ۲ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری
خرما ۵ عدد
دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری

دستور تهیه

  1. ابتدا پوست خرما را جدا کرده و هسته آن را خارج کنید، ۳-۲ قاشق غذاخوری آب جوش به خرما اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  2. خرما را با پشت قاشق له کرده و پودر دارچین را به آن اضافه کنید.
  3. آرد برنج و نشاسته ذرت را در شیر ریخته و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  4. مخلوط خرما و دارچین را به مخلوط شیر اضافه کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  5. مواد را مرتب هم بزنید تا جوشیده و غلیظ شوند.
  6. پس از اینکه فرنی به غلظت مناسب رسید در ظرف سرو کشیده و آن را با انواع مغز‌ها یا پودر گل محمدی تزیین کنید.

فرنی مخصوص افطار


برچسب ها : , , ,
دسته بندی : آشپزی , برگزیده
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.